Zdrava poslastica, Miona i Vukadin je obožavaju: Sirova torta sa čokoladom i pomorandžom iz kuhinje Miljane Gavrilović

Zdrava poslastica, Miona i Vukadin je obožavaju: Sirova torta sa čokoladom i pomorandžom iz kuhinje Miljane Gavrilović

22/01/2022

0

Zdrava poslastica po receptu glumice Miljane Gavrilović

Miljana Gavrilović jedna je od najtraženijih glumica mlađe generacije, za šta je sigurno zaslužna i njena sposobnost da igra širok dijapazon uloga. Ipak, ona u kojoj najviše uživa bez sumnje je uloga majke. A kada imate malu decu, onda u svakom trenutku morate da budete spremni da ih „podmitite“ nečim slatkim. Miljana se izveštila i u toj disciplini. Ovom prilikom predstavlja nam osvežavajuću tortu sa čokoladom i pomorandžom, koja se, uprkos broju sastojaka, veoma lako priprema.

Pročitajte: Kuvali smo sa Miljanom Gavrilović - Pasta sa zdravim sastojcima koju ćete obožavati (video)

Luka Šarac

 

Sastojci za donju koru

‒ 1/2 šolje mlevenog lešnika

‒ 1/2 šolje mlevenog badema

‒ 10 urmi

‒ 2 kašike kakao-praha

‒ aroma vanile

Sastojci za čokoladni fil

‒ 1 šolja indijskog oraha (potopljenog u vodu najmanje 4 sata)

‒ 150 ml kokosovog mleka

‒ 1/3 šolje sirupa od agave

‒ 1/3 šolje kokosovog ulja

‒ 3 kašičice kakao-praha

Sastojci za fil od pomorandže

‒ 1 šolja indijskog oraha (prethodno potopljenog)

‒ 1/2 šolje ceđene pomorandže

‒ 1/3 šolje sirupa od agave

‒ 1/3 šolje kokosovog ulja

‒ nekoliko kapi ulja od pomorandže

‒ 1 kašičica kurkume

‒ narendana kora jedne pomorandže

Pročitajte: Trik koji će oduševiti sve domaćice - Seka Aleksić otkrila kako se pravi hrskav, a sočan pomfrit

Praktična žena promo

 

Priprema

Sastojke za donju koru stavite u blender i smesu utisnite na dno okruglog kalupa prečnika 19 cm. Stavite je u frižider.

Sastojke za čokoladni fil stavite u blender i izmiksujte, pa prelijte preko kore. Isto uradite i sa sastojcima za fil od pomorandže, koji ćete potom preliti preko čokoladnog fila.

Tortu stavite u frižider da se dobro stegne i po želji prelijte otopljenom čokoladom.

Pročitajte: Vazdušaste i preukusne - Posne krofne iz kuhinje Kristine Ćetković mekanije su od onih sa mlekom i jajima

Praktična žena promo

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Luka Šarac

Pročitajte još