Princ Hari nastavlja da služi kraljevstvu, ovo je njegovo prvo obraćanje javnosti nakon skandala

Princ Hari nastavlja da služi kraljevstvu, ovo je njegovo prvo obraćanje javnosti nakon skandala

Autor: | 16/01/2020

0

Posle turbulentnih dana u kojima je Britanija ostala u šoku jer je omiljeni princ Hari odlučio da sa svojom suprugom Megan Markl istupi iz kraljevstva, vojvoda od Saseksa se po prvi put obratio javnosti na svom Instagram profilu

Isti dan s nekoliko sati razlike, kada se Megan Markl pojavila u javnosti u Kanadi prilikom posete utočištu za žene u jednom siromašnom naselju, javnosti se službeno obratio uskoro bivši princ.

Princ Hari, vojvoda od Saseksa koji je pre desetak dana zajedno sa suprugom Megan Markl odlučio da odstupi s kraljevske dužnosti i tako prestane da nosi titulu koju je stekao rođenjem, u ovom ‘prelaznom razdoblju’ kako je to nazvala kraljica Elizabeta; još ima nekoliko zadataka.

Princ Hari ipak nastavlja sa svojim obavezama koje mu titula i pripadnost kraljevskoj porodici nalažu

Tako ga na primer sutra čeka poseta udruženju nacionalne ragbi lige, a sada je u sklopu Instagram videa pokazao da ne prestaje da brine ni o svom projektu Invictus games.

- Nadam se da su svi u Nemačkoj spremni za neverovatnu nedelju sporta! Ne sumnjam da će nemačka javnost podržati ove Igre i da svaki takmičar može da očekuje srdačnu dobrodošlicu i neverovatnu atmosferu - piše uz snimak u kojoj Hari govori da će se ove godine Invictus Games održati u Hagu i da će na njima učestovati 20 zemalja i da se cela priča nastavlja 2022. godine u Dizeldorfu.

Ovaj video je za samo pola sata pogledalo pola miliona ljudi

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) дана 15. Јан 2020. у 10:03 PST

Princ Hari je ove međunarodne sportske igre na kojima se ranjeni i invalidni ratni veterani takmiče u različitim sportovima pokrenuo 2014. godine.

Megan Markl s njim se na igrama pojavila prošle godine u Sidneju kao i ranije u Kanadi. Vojvoda je ovime jasno dao do znanja da neće da odustane od svog projekta na koji je izrazito ponosan, a u potpisu objave stoji i njegova titula pa je time možda dao do znanja da iako odstupa s kraljevskih dužnosti, zadržava titulu princa i vojvode.

Inače na Visokom sudu u Londonu su pokazane još neviđene poruke koje su, uoči kraljevskog venčanja, izmenili Megan Markl i njen otac Tomas Markl, a koje otkrivaju šta je dovelo do toga se otac i ćerka udalje jedno od drugoga i zahlade u potpunosti svoje odnose.

75-godišnji Tomas Markl trebao bi da bude glavni svedok odbrane u sudskoj parnici koju je Megan Markl pokrenula protiv medija.

Sudski spisi otkrivaju kako je Tomas Markle svojoj ćerki poslao poruku u kojoj je napisao kako ne može da dođe na venčanje, budući da je hospitalizovan i ide na hitnu operaciju srca, pa su mu zbog svega lekari rekli da ne sme da leti avionom, na istu mu je stigao odgovor, za koji se smatra da ga je napisao princ Hari.

Ta poruka nije bila nimalo lepa, naprotiv, u poruci nije pokazana ni najmanja briga za njegovo zdravlje, već se samo spominje kako je tim svojim potezom, kao da je namerno završio na operaciji, naneo štetu svojoj ćerki i duboko je povredio.

Na tu istu poruku odgovorio je Tomas Markl i napisao: 'Ovo nisam uradio kako bi povredio tebe Megan ili bilo koga drugoga... Žao mi je što ti je moj srčani udar doneo takve neuprijatnosti.'

Megan Markl je podigla tužbu protiv Mail on Sunday još krajem prošle godine, pošto je isti objavio delove njenog privatnog pisma koje je u avgustu 2018. napisala svom ocu. 38-godišnja Megan optužila je medije da su time zadirali u njenu privatnost, ali i da su povredili njena lična prava na zaštitu podataka kao i autorska prava objavivši delove pisma.

Princ Hari želi da zaštiti suprugu od medija i oslobodi je pritiska kraljevske porodice

U svoju odbranu, urednici Mail on Sunday rekli su kako su sve objavili jer je postojao 'veliki, ali i legitiman javni interes', budući da se radi o kraljevskoj porodici, iako je u suštini reč o privatnim, porodičnim odnosima. Uz to, u odbranu su rekli kako im je Tomas Markl ustupio to pismo samo kako bi svetu pokazao da ga nije lepo zamolila, kako su njeni prijatelji pokušali da celu situaciju prikažu, a rukom pisano pismo čuvao je mesecima pa ga je u javnost dao tek posle njenih lažnih tvrdnji da je pokušala sve da bi popravila njihov odnos.

Na kraju, odlučio je medijima da da tek delove pisma, pošto je ona nagovorila svoje prijatelje da prvi progovore o pismu za američki magazin People, kao i da je njena najbolja prijateljica, Džesika Malroni, jednom čak intervenisala i povukla sve veze kako bi se jedan članak o Megan ulepšao njoj u korist.

Tomas Markl tvrdi kako je pokušao da nekoliko puta stupi u kontakt sa svojom ćerkom preko telefona i poruka na mobilnom, ali od nje nije dobio nikakav odgovor. Od pisma koje je primio u avgustu 2018. godine, Tomas Markl više nije čuo svoju ćerku, nije upoznao svog zeta, princa Harija, kao ni osmomesečnog unuka Arčija.

Urednici Mail on Sunday odlučili su da se ne predaju u ovoj borbi, pa će od suda tražiti da se Megan prisili da preda sve svoje poruke i komunikacije s prijateljima, u kojima im je tražila da dostave informacije pozitivne po nju određenim medijima, kao i da se koriguju pojedine objavljene stvari.

 

Hellomagazin.rs Guliver/Getty/Profimedia

Slične Vesti

Pročitajte još