Aleksandar i Katarina Karađorđević bili su na Čarlsovom krunisanju u vreme tuge, a onda je princ Filip reakcijom ućutkao i oca i narod

Aleksandar i Katarina Karađorđević bili su na Čarlsovom krunisanju u vreme tuge, a onda je princ Filip reakcijom ućutkao i oca i narod

Autor: | 07/05/2023

1

Filip Karađorđević reagovao na odlazak oca na krunisanje

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i njegova supruga Katarina juče su prisustvovali krunisanju kralja Čarlsa u Londonu, a mnogi su ih zbog toga kritikovali, smatrajući da im nije mesto na ceremoniji, dok je Srbija usled dva masakra zavijena u crno.

“A za njih nema veze ovo što se dogodilo u Srbiji? Važnije im je da budu na krunisanju.” Napisala je glumica Kalina Kovačević vidno uznemirena, dok su se slični komentari nizali na račun odluke Karađorđevića.

Pročitajte: Karađorđevići na krunisanju u Londonu, srpska glumica šokirana - A za njih nema veze ovo što se dogodilo u Srbiji? FOTO

Toby Melville/ Getty Images

 

Ipak, javnosti je najviše privukla pažnju reakcija princa-naslednika Filipa Karađorđevića koji je imao jasan stav zbog čega nije prisustvovao krunisanju kralja Čarlsa zajedno sa porodicom.

Naime, on je zajedno sa suprugom princezom Danicom i sinom princem Stefanom prisustvovao Svetoj arhijerejskog Liturgiji u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu gde su zajedno sa Vladikom šumadijskim Jovanom prelomili kolač povodom Đurđevdana, slave Oplenačkog Hrama, inače Zadužbine Kralja Petra I Karađorđevića.

Zajedno sa prinčevskim parom, Liturgiji je prisustvovao i knez Mihailo Karađorđević, sin kraljevića Tomislava, Vladimir Radojković, predsednik opštine Topola i Dragan Reljić, upravnik Zadužbine Kralja Petra I.

Princ-Naslednik Filip poručio je da je srećan što nakon decenija života u inostranstvu sada sa svojom suprugom princezom Danicom i sinom princem Stefanom živi u Srbiji među svojim narodom.

Pročitajte: Na Dvor nisu dobrodošli - U ovom stanu su Filip i Danica Karađorđević sa sinom Stefanom pronašli svoju sreću FOTO

 

 

On je dodao i da u ovom trenutku čin krunisanja Kralja Čarlsa za njega nema taj značaj.

- Danas mi je važnije da sam u Srbiji za slavu Zadužbine Kralja Petra I nego na krunisanju kralja Carlsa u Londonu. Slavu smo obeležili, sa prijateljima, našim narodom i Vladikom šumadijskim Jovanom, onako kako je prikladno tragičnom trenutku u kom se naša zemlja nalazi. Pričati o krunisanju Britanskog kralja u danima kada je toliko mladih života tragično ugašeno za mene je neprikladno - istakao je princ Filip.

Komentari (1)

Loading
Dusica 21:24 08.05.2023
Odgovori

Nisam veliki postovalac prestolonaslednika i njegove supruge ali mislim da je neko ipak trebalo da ode na to krunisanje. Prosto to je duznost i prestolonasledniku je to porodica. Trenutak je strasan ali ne treba preterivati sa patetikom.

hellomagazin.rs Jakov Simović

Slične Vesti

Pročitajte još