Filip i Danica Karađorđević zabranjeni na Belom dvoru: Sve bi bilo drugačije da otac ima više sluha za svoje sinove

Filip i Danica Karađorđević zabranjeni na Belom dvoru: Sve bi bilo drugačije da otac ima više sluha za svoje sinove

Autor: | 07/03/2023

0

Filip i Danica Karađorđević tri godine nisu kročili na Beli dvor

Uprkos tome što tri godine nisu bili u dvorskom kompleksu na Dedinju, princ naslednik Filip Karađorđević i njegova supruga, princeza Danica, ulažu mnogo napora kako bi normalizovali odnos sa prestolonaslednikom Aleksandrom i kroz negovanje tradicije i identiteta povratili porodično dostojanstvo.

‒ Sa svojim ocem održavam kontinuiranu komunikaciju, koja nam obojici mnogo znači. Međutim, uvek se trudim da mu ukažem na to da mora da ima više sluha za nas, za svoje sinove. Deca su prioritet, voleo bih da je to moj otac ranije shvatio. Sve bi tada bilo drugačije – rekao je princ naslednik za novi broj magazina Gloria.

Pročitajte: Princ Filip Karađorđević otkriva - Moj otac nije primio majku na dvor, niti je tri godine video unuka

Don Weerasirie

 

Na pitanje kada se poslednji put video sa ocem Filip je odgovorio:

‒ Na privatnom sastanku kod patrijarha srpskog gospodina Porfirija, kada smo razgovarali o budućnosti naše dinastije Karađorđević, kao i o pronalaženju načina da se određeni izazovi prevaziđu.

Pročitajte: Princ iz komšiluka - Ko je Filip Karađorđević, novi naslednik srpske krune

Luka Šarac

 

Filip Karađorđević poslednji put bio je na Belom dvoru pre tri godine.

‒ Na Dvoru nismo bili više od tri godine, otkako sam se sa Danicom i Stefanom vratio u Beograd. Onog trenutka kada budem otišao na Dvor, biće to znak da su se određene stvari u našoj porodici promenile nabolje, da su se problemi istinski rešili i da se može nastaviti kretanje čestitim i ispravnim putem. Tada ćemo napokon vratiti dostojanstvo naših predaka koji su Dvor gradili kao trag jednog vremena koje Danica i ja želimo da oživimo, negujući našu tradiciju, srpsko kulturno-istorijsko nasleđe i identitet.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti