Katarinine moći više ne deluju: Odluka Aleksandra Karađorđevića konačna, ova veza je neraskidiva

Katarinine moći više ne deluju: Odluka Aleksandra Karađorđevića konačna, ova veza je neraskidiva

Autor: | 16/04/2024

0

Sinovi Aleksandra Karađorđevića ponovo na Belom dvoru

Nije tajna da članovi srpske kraljevske porodice nisu bili u najboljim odnosima. Proteklih godina svašta se moglo čuti u javnosti, a kako se pričalo, do razdora između Aleksandra Karađorđevića i njegovog sina, princa Filipa, došlo je posle abdikacije princa Petra, koji je presto predao mlađem bratu.

Toby Melville/ Getty Images

 

Mnogi su princezu Katarinu videli kao glavnog krivca za razdor na dvoru.

Pročitajte: Nema više one jedre i nasmejane žene - Katarina Karađorđević izgledom zabrinula javnost

Otac i sin izbegavali su da se sretnu na javnim događajima, čak ni krsnu slavu nisu obeležili zajedno.

– Sve porodične stvari će se rešavati tamo gde i treba da se rešavaju, unutar porodice. Ja ću se, kao starešina kraljevskog doma, postarati da tako i bude.

Mi ne živimo život iz bajke, jer takav postoji upravo samo u bajkama. O Katarini i odnosu sa mojim sinovima tek nema polemike, pa ona je ta koja ih je zajedno sa mnom odgajala i izvela na životni put, i na tome sam joj neizmerno zahvalan – bilo je sve što je Aleksandar izjavio na tu temu.

Jakov Simović

 

Da su ratne sekire ipak zakopali, dalo se naslutiti krajem godine, kada je prestolonaslednik posetio svog sina i upoznao tek rođenu unuku, malu princezu Mariju.

– Ova fotografija obeležava značajan događaj u istoriji dinastije Karađorđević: tri generacije, u direktnoj naslednoj liniji, ujedinjene na jednom mestu prvi put – saopštio je tada princ Filip.

Pročitajte U ovom stanu su Filip i Danica Karađorđević sa sinom i ćerkom pronašli svoju sreću

A sada je na profilu prestolonaslednika osvanula slika koja potvrđuje da su loši odnosi među Karađorđevićima zaista prošlost. Prinčevi Filip i Aleksandar posetili su oca u njegovom domu.

Instagram @royalserbia

 

„Uživanje u prelepom danu na Kraljevskom dvoru sa mojim sinovima. Zajedno zagledani u svetlu budućnost, radujemo se danima pred nama!”, napisao je Aleksandar uz fotografiju sa decom, kojom je stavljena tačka na sve razmirice.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Mark Stewart/Avalon/Profimedia