Ceo svet istopio se od ovog prizora: Pogledajte trenutak koji je obeležio krunisanje kralja Čarlsa FOTO

Ceo svet istopio se od ovog prizora: Pogledajte trenutak koji je obeležio krunisanje kralja Čarlsa FOTO

Autor: | 06/05/2023

0

Deca princa Vilijama i Kejt Midlton ukrala šou

Danas je krunisan kralj Čarls Treći, u istorijskoj ceremoniji koji je ispratio ceo svet. Kralj Čarls postao je 40. monarh Ujedninjenog Kraljevstva, i zajedno sa suprugom Kamilom ustoličen je u Vestminsterskoj opatiji. Iako je kraljevski par bio u centru pažnje, niko nije propustio trenutak kada odbegli princ Hari ulazi u kapelu, uvek besprekoran izgled Kejt Midlton koji je oduševio sve prisutne, ali i dirljiv momenat između princa Luisa i njegove sestrice princeze Šarlot.

Dan Charity/ WPA Pool/ Getty Images

 
 

Luis i Šarlot su pratili krunisanje svog deke iz prvih redova sa roditeljima princom Vilijamom i Kejt Midlton, a potom su se uključili u ceremoniju kada su stajali pored oltara. Niko nije ostao imun na presladak prizor, kada su brat i sestra držeći se za ruke iskazali poštovanje novom kralju. Najstariji sin kraljevskog para, Princ Džordž, imao je drugačiju ulogu u ovom istorijskom događaju. On je bio jedan od dečaka koji su pratili Čarlsa ka oltaru za krunisanje, pridržavajući tradicionalni kraljev plašt pred samu ceremoniju.

 

 

“Bože, čuvaj kralja”, začulo se u opatiji kada su Čarls i Kamila seli su u svoje stolice pokrivene kraljevskom crvenim materijalom i postali kralj i kraljica Ujedinjenog Kraljevstva. Na naslonima su, pored kruna, bili izvezeni i njihovi inicijali. Kamila je dobila krunu kraljice Marije i zvanično postala kraljica pratilja. Sa ovim istorijskim momentom počela je nova era britanske monarhije.

Pročitajte: Karađorđevići na krunisanju u Londonu, srpska glumica šokirana -A za njih nema veze ovo što se dogodilo u Srbiji? FOTO

Jeff J Mitchell/Getty Images

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Yui Mok/ WPA Pool/ Getty Images

Slične Vesti

Pročitajte još