Naredba sa vrha: Ovo je razlog zašto Kejt Midlton ne sme da koristi svoje pravo ime

Naredba sa vrha: Ovo je razlog zašto Kejt Midlton ne sme da koristi svoje pravo ime

Autor: | 24/04/2023

0

Kejt Midlton, princeza od Velsa, zvanična je članica britanske kraljevske porodice od 2011. godine, kada je princu Vilijamu izgovorila sudbonosno „da“. Njih dvoje uživaju simpatije cele nacije, pre svega zbog besprekornog ponašanja i ozbiljnog shvatanja uloge koja ih očekuje kada se Čarlsov stariji sin jednog dana bude našao na tronu.

Profimedia

 

Vojvotkinju od Kembridža sada slobodno možemo da oslovljavamo kao princezu. Sve na njoj apsolutno se slaže sa tom titulom. Ili, jednostavno, možemo i dalje da je predstavljamo kao Kejt. Njeno pravo ime je Ketrin, što se na engleskom piše kao Catherine. Nadimak, takođe na engleskom, trebalo bi da se piše „Cate“. Međutim, umesto „C“ koristi se slovo „K“. Na promeni je insistirao Čarls lično, mnogo pre nego što je postao kralj.

Pročitajte: Zašto deca prinčeva Vilijama i Harija nose različito prezime

Chris Jackson/Getty Images

 

Naime, bilo je previše slova „C“ u najvišim krugovima porodice. Imena i Čarlsa i njegove supruge Kamile u engleskom jeziku počinju upravo tim slovom, pa su, pre Kejt, već postojala dva kraljevska monograma sa slovom „C” i krunom iznad njega. Bilo bi zbunjujuće kad bi postojao još jedan. Zbog toga su vojvotkinji sugerisali da se njen nadimak piše sa „K”. Kao što znamo, Kejt je prihvatila predlog. A i to „K” nekako deluje ozbiljnije, zar ne? „K” kao kraljica, bar na našem jeziku.

Monogram kraljice pratilje Kamile

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Chris Jackson/Getty Images

Pročitajte još