Kovčeg sa telom kraljice Elizabete stigao u Bakingemsku palatu (foto)

Kovčeg sa telom kraljice Elizabete stigao u Bakingemsku palatu (foto)

Autor: | 13/09/2022

0

Kraljica Elizabeta poslednji put u Bakingemskoj palati

Kovčeg sa telom Elizabete II stigao je u prestonicu. U avionu, koji je u kasnim popodnevnim satima sleteo na vojni aerodrom Northolt u zapadnom delu Londona, bila je i princeza Ana. Građani su se okupili duž cele trase dugačke više od 20 kilometara, formirajući takozvanu Royal Mile, kako bi omiljenoj vladarki odali počast.

Pročitajte: Šta krije tajno pismo kraljice Elizabete? Koverta se čuva u specijalnom trezoru i niko ne sme da joj priđe...

Guliver Getty Images

 

Kraljica je poslednji put večeras ušla u Bakingemsku palatu, koja joj je više od 70 godina bila rezidencija, dom i kancelarija. Na hiljade građana sačekalo ju je ispred zdanja, u kojem će provesti noć. Ovacije, aplauzi, suze... Osećanja su bila pomešana dok je crna limuzina prolazila kroz kapiju palate.

Pročitajte: Poslednje putovanje - Kovčeg sa posmrtnim ostacima kraljice Elizabete napustio zamak Balmoral (foto)

Guliver Getty Images

 

Dočekali su je sin Čarls, unuci Vilijam i Hari, i ostali članovi porodice. Ovu noć provešće sa Elizabetom sami, oprostiće se od voljene majke, bake i prabake iza zatvorenih vrata, a sutra će kovčeg biti izložen u Vestminsteru, gde će narednih dana građani moći da joj kažu poslednje zbogom.

Guliver Getty Images

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još