Badnji dan u Velikoj Britaniji nikad tužniji, na stolu kraljice Elizabete detalj koji slama srce (foto)

Badnji dan u Velikoj Britaniji nikad tužniji, na stolu kraljice Elizabete detalj koji slama srce (foto)

Autor: | 24/12/2021

0

Božić u Britaniji nikad tužniji 

Kraljica Elizabeta otkazala Božić. Vest koja je Britaniju po ko zna koji put proteklih meseci podigla na noge. Međutim, ovog puta ne moraju da brinu za njeno zdravlje. Sve je u redu, osim pandemije koja je ponovo uhvatila zalet, pa kraljica ne može da proslavi praznike kako je navikla, na svom imanju u Sandringemu, u Norfolku.

Pročitajte: Vindzor u prazničnom ruhu - Jeleka kraljice Elizbete visoka je 6 metara, detalj na vrhu ne viđa se često (foto)

Getty Images

 

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju iz Bakingemske palate, ovaj Božić će, iz preventivnih razloga, provesti u zamku Vindzor, u kojem boravi još od prvih meseci prošle godine. I čestitka sunarodnicima i svetu biće nešto drugačija. Lična.

Božić u Britaniji prvi put obeležava se bez princa Filipa 

Kraljica još tuguje za suprugom, princom Filipom, koji je preminuo početkom aprila. Nova slika iz njene kancelarije, takozvane Bele sobe, potvrđuje da će najlepše želje naciji uputiti uz fotografiju sa vojvodom od Edinburga, koja uramljena krasi njen radni sto. Nastala je 2007, kada su slavili jubilej, dijamantsku svadbu. Ovo je prvi Božić koji dočekuje bez njega. Ipak, imaće društvo - biće tu njeno nastarije dete princ Čarls i Kamila, vojvotkinja od Kornvola.

Pročitajte: Kejt Midlton u neizvesnosti - Božić u Britaniji prvi put bez kraljice Elizabete?

Profimedia

 

Iako je iza nje teška godina jer je izgubila životnog saputnika, Elizabeta je imala i razloga za slavlje - dobila je još četvoro praunuka, a jedno je nazvano u njenu čast. Princ Hari i Megan Markl podarili su joj malu Lilibet, Avgust je stigla od princeze Evgenije, njena sestra Beatris rodila je devojčicu Sijenu, a najstarija unuka, Zara Tindal, na svet je donela sina Lukasa.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti