Verna joj je pola veka: Zašto kraljica Elizabeta toliko voli ovu tašnu

Verna joj je pola veka: Zašto kraljica Elizabeta toliko voli ovu tašnu

11/07/2021

0

Torba kraljice Elizabete - 50 godina apsolutne vernosti

Kraljicu Elizabetu možete videti bez njenih ljubimaca korgija, rasnih konja, čak i bez krune, ali postoji jedna stvarčica od koje se nikad ne odvaja. Tašna sa potpisom brenda „Launer“ pravi joj društvo već pola veka. Zajedno su 24 sata dnevno, kako prilikom susreta na najvišem državnom nivou, tako i dok sa praunucima pozira za porodične portrete. Modni detalj kome može da parira možda samo neka od njenih skupocenih dijamantskih tijara.

Pročitajte: Tajne odaje kraljice Elizabete ‒ od bioskopa i bazena do bankomata

Getty Images

 

Tokom proteklih pet decenija luksuzna britanska kuća predstavila je Elizabeti šest različitih stilova ovog asesoara, a neki su nazive dobili po poznatim operama. U njenoj ruci, to jest oko nje, najčešće viđamo model „Travijata“. Tašna izrađena od najfinije teleće kože, elegantna i praktična, prodaje se po ceni od 2.376 dolara. Ako ste se pitali šta je bestseler brenda, eto odgovora.

‒ Najviše voli modele koje može da otvori, a da ih ne skida sa ruke. Uvek je bila praktična žena – kaže Džerald Bodmer, CEO kompanije.

Torba kraljice Elizabete - elegantna Travijata

Kada se kraljica sretne sa, na primer, premijerom, to je zapravo trojni sastanak. Treća „osoba“ je tašna, smeštena na stolici između njih ili u njenom krilu.

Pročitajte: Kraljica Elizabeta pokradena, šteta neprocenjiva

Poslednjih godina Elizabeta često nosi i „Turandot“, model nešto manjeg obima, koji takođe preti da dostigne status kultnog. Najviše voli crne tašne, pre svega zato što se ta boja uklapa u sve što obuče. No, viđali smo ih i u svetlijim tonovima, obično su to bele ili krem varijante. „Lisa“ je izrađena specijalno za venčanje princa Vilijama i Kejt Midlton, 2011. godine. Tada je bila toliko tražena da je oborila sajt brenda, smeje se Bodmer.

Posebnih želja prilikom izrade nikad nije imala, važno je samo da ima dovoljno mesta da spakuje karmin, maramice, dokumenta. Doduše, niko ne zna u kojoj pregradi čuva novčanik i da li postoji neki džep sa tajnim kodom...

Pročitajte: Kako se Marijana Mateus našla u društvu britanske kraljevske porodice

Getty Images

 

Torba kraljice Elizabete - istorija sofisticiranog čvora

Središte kompanije nalazi se u Valsalu, nedaleko od Birmingema. Osnovana je tokom Drugog svetskog rata, a za to je zaslužan Sem Launer, koji je sa porodicom izbegao u Britaniju iz Češkoslovačke. Pedesetih godina, lepi proizvodi iz njihove zanatske radionice za oko su zapali Kraljici Majki, koja je u Bakingemsku palatu unela prvu torbu sa potpisom ove kuće i neobičnim logom u obliku čvora. Danas je najpoznatiji klijent njena ćerka, kraljica Elizabeta, koja je nekoliko puta posetila fabriku i bez daha posmatrala kako na svet dolazi njen omiljeni asesoar. Godišnje iz „Launer“ pogona izađe oko 150 tašni raznih boja.

Getty Images

 

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Getty Images

Slične Vesti

Pročitajte još