Princeza Dajana se celim bićem tome protivila: Kejt Midlton ovo nikako ne sme da učini pre kraljice

Princeza Dajana se celim bićem tome protivila: Kejt Midlton ovo nikako ne sme da učini pre kraljice

Autor: | 08/11/2021

0

Britanska kraljevska porodica se ovoga strogo pridržava

Kejt Midlton je savršena zamena za Dajanu, reći će vam Britanci i bar još pola sveta. Razlika je samo u tome što se vojvotkinja od Kembridža čvrsto drži dvorskog protokola, a sećamo se da princeza od Velsa nije baš uvek poštovala pravila.

Kejt, svesna svojih obaveza i uloge supruge budućeg kralja, oberučke ih je prihvatila i reklo bi se da uživa u tome.

Pročitajte: Bez tajni, molim! Princ Džordž i princeza Šarlot ponovo na naslovim stranama, Britanci žele da čuju samo jedno

Guliver Getty Images

 

Među načelima koja ne bi smela da krši je i jedno koje će vas verovatno nasmejati. Naime, bivši sekretar Njenog veličanstva, ser Vilijam Heseltin, otkrio je da se nikako ne preporučuje da Kejt, ili bilo ko iz palate, ode na spavanje pre kraljice Elizabete.

„Za Dajanu su kraljevske večeri, koje su umele da se oduže, često predstavljale agoniju. Nekad bi joj bilo toliko dosadno da se, umesto da sedi i ćaska sa gostima još sat-dva, svima izvinjavala i povlačila u svoje odaje“, piše Heseltin u knjizi „The Royals in Australia“.

Pročitajte: Ovih šest namirnica britanska kraljevska porodica nikada ne jede, neke će vas iznenaditi

Guliver Getty Images

 

‒ Mnogi su joj prećutno zamerali na tom postupku ‒ dodaje. ‒ Nije zabranjeno, ali nije baš poželjno odlaziti u krevet pre nego što to učini kraljica.

Teško da je u međuvremenu situacija postala opuštenija. A i nekako smo sigurni da Kejt ovo pravilo nijednom nije prekršila.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver Getty Images

Slične Vesti