Sve je spremno za Dajanin šezdeseti rođendan: Statua stigla u Kensington

Sve je spremno za Dajanin šezdeseti rođendan: Statua stigla u Kensington

Autor: | 29/06/2021

0

Rođendan princeze Dajane - Vrt Kensingtonske palate je spreman za svečanu ceremoniju

Velika Britanija sprema se za veliko slavlje ‒ šezdeseti rođendan princeze od Velsa. Iako Dajane nema skoro 24 godine, njen duh oseća se u svakoj pori britanskog društva, a i dalje je vrlo živ u kraljevskoj porodici. Čak su se i njeni sinovi na trenutak ponovo zbližili zbog ovog važnog datuma.

U vrtu Kensingtonske palate 1. jula, na dan kada je ugledala svet, biće postavljena statua u prirodnoj veličini. U tom zdanju Lejdi Di živela je posle razvoda od Čarlsa, a danas je dom njenog starijeg sina, vojvode od Kembridža, i njegove porodice. Mlađi Hari od prošle godine živi u Kaliforniji, ali pre nekoliko dana stigao je u London kako bi majci odao počast. Došao je ranije zbog preventivnih mera i karantina.

Pročitajte: Rođendan princeze Dajane se bliži - Hari i ovog puta bez Megan stigao u London

Profimedia

 

U zajedničkoj izjavi koju su prinčevi dali 2017, kada su poručili spomenik, ističe se da na ovaj način žele da sačuvaju uspomenu na kraljicu srca, njen život i legat. Vilijam i Hari zapravo su planirali da bude postavljena u avgustu te godine, kako bi obeležili dve decenije od majčine smrti, ali radovi nisu bili završeni na vreme.

Pročitajte: Posle 24 godine vatrogasac otkrio poslednje reči princeze Dajane - Držao sam je za ruku, disala je i govorila

Getty images

 

Inače, „Sanken garden“, čuveni kensingtonski vrt, otvoren je za posete. Pre nekoliko godina u njemu je posađeno Dajanino omiljeno belo cveće, a Hari i Megan izabrali su to mirisno mesto za fotografisanje posle objave da su se verili.

Pročitajte: Astrolog princeze Dajane tvrdi - Lilibet će već u ranim godinama doživeti...

Profimedia

 

Autor statue je ugledni skulptor Ijan-Rank Brodli. Izabrali su ga Vilijam i Hari, oduševljeni njegovim prethodnim radovima. Upakovani u posebne kutije, delovi skulpture juče su dopremljeni u Kensington i trenutno se sastavljaju. Ceremonija će zbog kovida biti privatnog karaktera, uz prisustvo članova porodica Vindzor i Spenser. Kako je još davno najavljeno, Hari i Vilijam održaće zasebne govore. Ako situacija sa koronom bude pod kontrolom, javnost će većoj ceremoniji moći da prisustvuje u septembru. Pominju se i specijalni gosti, poput Eltona Džona, Dajaninog velikog prijatelja, koji ju je 1997. godine na večni počinak ispratio pesmom „Candle in the wind“.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić hellomagazin

Slične Vesti