Sve je spremno za Dajanin šezdeseti rođendan: Statua stigla u Kensington

Sve je spremno za Dajanin šezdeseti rođendan: Statua stigla u Kensington

Autor: | 29/06/2021

0

Rođendan princeze Dajane - Vrt Kensingtonske palate je spreman za svečanu ceremoniju

Velika Britanija sprema se za veliko slavlje ‒ šezdeseti rođendan princeze od Velsa. Iako Dajane nema skoro 24 godine, njen duh oseća se u svakoj pori britanskog društva, a i dalje je vrlo živ u kraljevskoj porodici. Čak su se i njeni sinovi na trenutak ponovo zbližili zbog ovog važnog datuma.

U vrtu Kensingtonske palate 1. jula, na dan kada je ugledala svet, biće postavljena statua u prirodnoj veličini. U tom zdanju Lejdi Di živela je posle razvoda od Čarlsa, a danas je dom njenog starijeg sina, vojvode od Kembridža, i njegove porodice. Mlađi Hari od prošle godine živi u Kaliforniji, ali pre nekoliko dana stigao je u London kako bi majci odao počast. Došao je ranije zbog preventivnih mera i karantina.

Pročitajte: Rođendan princeze Dajane se bliži - Hari i ovog puta bez Megan stigao u London

Profimedia

 

U zajedničkoj izjavi koju su prinčevi dali 2017, kada su poručili spomenik, ističe se da na ovaj način žele da sačuvaju uspomenu na kraljicu srca, njen život i legat. Vilijam i Hari zapravo su planirali da bude postavljena u avgustu te godine, kako bi obeležili dve decenije od majčine smrti, ali radovi nisu bili završeni na vreme.

Pročitajte: Posle 24 godine vatrogasac otkrio poslednje reči princeze Dajane - Držao sam je za ruku, disala je i govorila

Getty images

 

Inače, „Sanken garden“, čuveni kensingtonski vrt, otvoren je za posete. Pre nekoliko godina u njemu je posađeno Dajanino omiljeno belo cveće, a Hari i Megan izabrali su to mirisno mesto za fotografisanje posle objave da su se verili.

Pročitajte: Astrolog princeze Dajane tvrdi - Lilibet će već u ranim godinama doživeti...

Profimedia

 

Autor statue je ugledni skulptor Ijan-Rank Brodli. Izabrali su ga Vilijam i Hari, oduševljeni njegovim prethodnim radovima. Upakovani u posebne kutije, delovi skulpture juče su dopremljeni u Kensington i trenutno se sastavljaju. Ceremonija će zbog kovida biti privatnog karaktera, uz prisustvo članova porodica Vindzor i Spenser. Kako je još davno najavljeno, Hari i Vilijam održaće zasebne govore. Ako situacija sa koronom bude pod kontrolom, javnost će većoj ceremoniji moći da prisustvuje u septembru. Pominju se i specijalni gosti, poput Eltona Džona, Dajaninog velikog prijatelja, koji ju je 1997. godine na večni počinak ispratio pesmom „Candle in the wind“.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još