Danijela Dimitrovska: Spremna sam za venčanje

Danijela Dimitrovska: Spremna sam za venčanje

Autor: | 03/03/2012

0

Jedna od naših najuspešnijih manekenki Danijela Dimitrovska zahvaljujući neospornoj lepoti i strpljenju i vrednom radu postigla je velike rezultate u svetu mode. Radila je kampanje i revije za prestižne modne kuće kao što su „Guči", „Armani“, „Iv Sen Loran", „Viktorija sikret“ i mnogi drugi. I pored toga što je na vrhuncu karijere, lepa brineta je odlučila da sa svojim prijateljicama otvori modnu agenciju „Models Inc.“ i na taj način pomogne mladim devojkama koje žele da krenu njenim stopama. To će biti veliki poslovni koraka za ovu mladu damu koju uskoro očekuju i promene na privatnom planu. Naime, na proleće se udaje za popularnog voditelja Ognjena Amidžića.

Nedavno ste sa prijateljicama i poslovnim saradnicama Mirjanom Udovičić i Marijom Vujović otvorili agenciju za modele „Models Inc.“, po čemu će biti ona karakteristična?
- Mirjana Udovičić, koja već dvadeset godina radi kao menadžer manekena, jedna od najuspešnijih manekenki na našim prostorima Marija Vujović i ja došle smo na ideju da otvorimo agenciju koja je specifična po tome što nas tri imamo direktne kontakte sa najvećim svetskim modnim agencijama, najboljim fotografima i urednicima magazina. Imamo licencu i za organizovanje prestižnog takmičenja „Elite Model Look“ za Srbiju i Crnu Goru, koje će ove godine biti održano u septembru, i planiramo da tu manifestaciju podignemo na viši nivo. Smatramo da ne postoji ništa bolje nego da devojci koja želi da bude maneken menadžer bude neko ko je već napravio karijeru u tom poslu kao što smo nas tri.
Kada ćete imati prve kastinge i kako devojke mogu da se prijave za takmičenje „Elite Model Look 2012“?
- Prvi kastinzi su već u martu, u Beogradu ćemo ga održati 10. marta u 12 sati u klubu „Sinema“, a u Podgorici 18. marta u isto vreme u hotelu „Siti“. Posle toga organizovaćemo kastinge u drugim gradovima, a radićemo i direktni skauting, što znači da ćemo, ukoliko na ulici ili bilo gde drugo vidimo devojku za koju smatramo da bi mogla nešto da uradi u svetu mode, dati naše kontakte i ponuditi joj saradnju.

Kako ste se odlučili da otvorite agenciju i pored toga što ste na vrhuncu karijere?

- Nastaviću da radim posao modela i živeću na relaciji Njujork-Beograd, još mi je rano da se povučem iz manekenstva pošto imam klijente koji me bukiraju, a osim toga i dalje me taj posao, u kome uživam, ispunjava. Međutim, odlučila sam da sa svojim partnerkama otvorim agenciju zato što znam koliko je devojkama teško na početku karijere i želim da im prenesem svoje iskustvo. Marija i ja smo imale sreću da „naletimo“ na Mirjanu i to nam je mnogo značilo. Sada devojke od nas iz prve ruke mogu da saznaju sve što ih zanima, počev od najbanalnijih stvari kao što je, na primer, kako se obući za kasting do toga kako bi trebalo da poziraju. Mislim da će i za roditelje biti veliko olakšanje da znaju gde šalju svoju decu kada vide nas dve koje dugo živimo u inostranstvu, a obe smo obične devojke koje se polčinju da se vraćaju i ovde zasnivaju svoje porodice.
Koliko je vama bilo potrebno truda i jeste li imali uspeha već na početku karijere?
- Kao i u svakom poslu, potrebno je vreme da biste postigli uspeh. Ja sam prvih godinu-dve stalno radila samo na buku, ali sam imala cilj i bila sam strpljiva. Osim toga, imala sam i veliku podršku porodice, što je veoma bitno.

Koja je prva revija koju ste radili?
- Moja prva revija je bila u Milanu za „Guči" i u tom trenutku nisam ni bila svesna koliko je to značajno, što je bilo i dobro, jer moj ego nije porastao. Inače, u poslu sam uvek bila profesionalna i čvrsto na zemlji, ma koliki uspeh postigla.

Intervju: Ivana Nikolić
Foto: Miša Obradović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još