Borka Tomović: Ženstvenost kao plod sazrevanja

Borka Tomović: Ženstvenost kao plod sazrevanja

Autor: | 26/11/2011

0

Glumica Borka Tomović nedavno je zablistala u punom sjaju kao jedna od glavnih glumica nove hit-predstave „Kelerabe su zdrave“, rediteljke Milice Kralj, koja se izvodi uBeogradskom dramskom pozorištu“. Beograđanka otmenog držanja i neodoljivog osmeha osvojila je publiku igrajući u popularnim televizijskim serijama „M(j)ešoviti brak“, „Ljubav, navika, panika“, „Košarkaši“, kao i „Cvat lipe na Balkanu“.

Još u ranom detinjstvu odlučila se za glumački put.  
Kao devojčica bila je član čuvene škole glume Mike Aleksića, u kojoj su mnogi, danas poznati umetnici stekli prva znanja iz sveta glume. Iako je prvo upisala španski jezik na Filološkom fakultetu, tri meseca kasnije prošla je na prijemnom ispitu na Fakultetu dramskih umetnosti. Diplomu je dobila 2006. i sve pažljivije bira projekte u kojima će učestvovati. Odbijala je uloge koje nisu bile po njenoj meri i senzibilitetu, te nije pravila kompromise. Umetnica klasične lepote i pomalo starinskog imena stalni je član pozorišta „Boško Buha“ u kome je nedavno imala premijeru predstave „Škola rokenrola“. Uspešna dvadesetsedmogodišnjakinja kaže da uskoro očekuje premijeru filma „Jelena, Katarina, Marija“, u kome igra jednu od glavnih rola. Ovo filmsko ostvarenje, snimljeno po knjizi Dušana Miklje, Borka je snimala u Njujorku.
Vrlo je vezana za porodicu, posebno za četiri godine stariju sestru Anu. Od pre godinu dana njen život je oplemenjen novim članom porodice, Aninim sinom Vidom, sa kojim je veoma bliska. Iako je svoj emotivni život uvek čuvala dalje od medija, ne krije da je u srećnoj vezi sadečkom koji joj je velika podrška u svemu.

Za magazin „Hello!“ glumica vedrog duha najpre govori o svom izgledu.
Kako biste opisali stil vašeg odevanja, a kako stil života?
- Što se tiče mog dnevnog stila odevanja, prioritet mi je udobnost, posebno kada imam mnogo obaveza. Kada prilika zahteva da izgledam svečano, moram priznati da me to raduje i da uživam u biranju garderobe. Volim da budem elegantna, u takvoj odeći se dobro osećam. Stil života ne bih mogla jednostavno da opišem. To je moj život i ja ga živim.
Da li se vaš stil odevanja menjao sa vašim sazrevanjem?
- Moj stil se menja utoliko što mi sve više prija da izgledam ženstveno. Moguće je da to ima veze sa sazrevanjem.


Na koji način održavate vitku liniju i koliko vodite računa o tome?
- Vodim računa o svojoj formi pre svega zbog zdravlja, jer moj posao zahteva da budem u dobroj fizičkoj kondiciji. Izgled je tu bonus, i lagala bih kad bih rekla da mi nije bitan. Nisam od onih srećnica koje mogu da žive kako žele i da izgledaju savršeno. Ulažem dosta truda u izgled, i veoma se dobro osećam kada uočim rezultate.
Prijaju li vam komplimenti da ste jedna od naših najlepših glumica?
-  Prija mi da čujem da neko misli da sam lepa. Ali uz reč „glumica“, više volim da čujem neke druge prideve, kao što su „dobra“, „talentovana“, „vredna“. 

Intervju: Nadežda Jokić
Foto: Miša Obradović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti