Prva dama u etno-šik izdanju: Za Tamar Vučić nema zime, niko ne greje kao ON (foto)

Prva dama u etno-šik izdanju: Za Tamar Vučić nema zime, niko ne greje kao ON (foto)

Autor: | 01/10/2022

0

Tamara Vučić nedavno je posetila jedno od najpoznatijih sela u našoj zemlji. Ime Sirogojna pronelo se svetom zahvaljujući čuvenim vunenim džemperima, a u njemu je osnovan i svojevrsni muzej na otvorenom, „Staro selo“, ustanova kulture od nacionalnog značaja.

Pročitajte: Pred ogledalom sa Tamarom Vučić - Prva dama u salone odlazi samo kad mora, ovo je tajna njene lepote

Privatna arhiva

 

Prva dama Srbije posetila je i „Muzej pletilja“, svedočanstvo o lepoti i originalnosti rukotvorina vrednih žena sa Zlatibora, njihovog umeća i kreativnosti. Priča seže u 1963. godinu, kada je kreatorka Dobrila Vasiljević Smiljanić počela proizvodnju živopisnih ručnih radova. Pletena odeća od vune naišla je na oduševljenje i izvan granica tadašnje Jugoslavije, a izlagana je u modnim prestonicama kao što su Pariz i Rim. Topli džemperi sa etno motivima u međuvremenu su osvojili i ostale gradove planete.

Pročitajte: Omiljena pesma Tamare Vučić otkriva mnogo o njoj, iznenadićete se (video)

Privatna arhiva

 

Privatna arhiva

 

Tamara Vučić u poseti Muzeju pletilja

Za posetu zlatiborskom okrugu gospođa Vučić odabrala je model sa plavim detaljima, a domaćice su joj pokazale kako da sama napravi jedan. Prava i kriva petlja, poznatije kao klot i frket, i eto lepog odevnog komada koji će je ugrejati ove zime!

Privatna arhiva

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti