Svako veče gledam njenu sliku, šaljem joj poruke... Potresno svedočenje Dragana Kobiljskog: Jedan sveštenik nam je rekao...

Svako veče gledam njenu sliku, šaljem joj poruke... Potresno svedočenje Dragana Kobiljskog: Jedan sveštenik nam je rekao...

Autor: | 23/02/2024

0

Potresno svedočenje Nine i Dragana Kobiljskog 

Nina Kobiljski, majka devojčice koju je drug iz razreda brutalno usmrtio 3. maja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar” u Beogradu, potresnim svedočenjem u parničnom postupku koji se pred Višim sudom vodi protiv dečaka ubice, njegovih roditelja i škole, rasplakala je sve prisutne u najvećoj sudnici Palate pravde.

Supruga Dragana Kobiljskog, nekadašnjeg odbojkaša, danas trenera, ispričala je kako izgleda život porodice posle tragedije koja ih je zavila u crno.

A.H./ATAImages

 

- Šta za nas znači život? Mi decu više ne možemo da vratimo, prihvatili smo tugu i bol kao trajne životne saputnike. Možemo samo da trpimo bol, naša patnja je opipljiva, to je osećaj kao da vam srce stalno krvari.

- Letos sam pala na ulici, polomila zube, ruku, nisam mogla da objasnim lekarima šta se dogodilo. Ja mogu ovde pred vama da kažem da se nisam onesvestila, pala sam jer mi srce krvari, ali kako to da objasnim u Hitnoj pomoći.

Pročitajte: Otvoreno pismo Nine Kobiljski roditeljima dečaka ubice - Ako nas ikad budete tražili i poželeli da kažete...

- Koliko god da želim da nastavim da budem dobra majka drugom detetu, dobra supruga, ja sumnjam u povrat u funkcionalnost – ispričala je Nina Kobiljski.

- Osećam se kao da sam moje dete slagala, ona nije bila na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, bila je tamo gde je trebalo da bude, u školi - dodala je neutešna majka.

R.Z./ATAImages

 

Ninin suprug, odbojkaški trener Dragan Kobiljski, izlaganje je počeo rečenicom:

- Ja sam otac streljane Eme Kobiljski.

Ispričao je da je njihova ćerka bila prevremeno rođena beba, ali da su od prvog dana imali posebnu vezu, da joj je sa zadovoljstvom menjao pelene, uspavljivao je i da su bili srećna porodica.

- Imali smo duboku povezanost, od prvog dana, razumeo sam je, a ona je osoba koja je mene sigurno najviše u životu volela - kroz suze je rekao Dragan Kobiljski.

ATA Images

 

Dragan se prisetio 3. maja, dana kada je na 700 kilometara od Beograda primio stravičnu vest, povratka kući, ali i prvog zagrljaja sa suprugom koja ga je dočekala na vratima stana.

- Posle tog 3. maja mi tonemo, samo tonemo. Ja radim u Bukureštu, svako veče sam u stanu, gledam njenu sliku i kao da mi kaže: „Tata, biće dobro”.

- Kad ostanem sam, na viber joj često pišem poruke, pišem joj šta se dešava, i ubija me kada kao “last seen” vidim “long time ago”, ta sitnica me strašno boli - otkrio je otac ubijene devojčice i dodao da svakoga dana moli Boga da porodici da snage.

- Ja stalno pričam sa Emom. Kada postignem dobre rezultate, izađem iz sale, pogledam u nebo i zahvalim joj. Sećam se kada sam joj pričao, bila je mala jer je prevremeno rođena, „tata je prvo slušao da li dišeš, pa je slušao kako dišeš, valjda će se jednog dana pitati pored koga dišeš”. Nisam to doživeo - kroz suze je rekao Dragan Kobiljski.

- Ne damo nikome da nam oduzme našu Emu, rastanka nema, pokušavamo da nađemo utehu, ali teško ide.

- Jedan sveštenik nam je rekao da je Emin izbor bio da stane ispred ubice i da treba da poštujemo njen izbor. Na čast je svakog roditelja da ga dete prevaziđe, a mene je Ema prevazišla - zaključio je na kraju otac ubijene Eme.

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs R.Z./ATAImages

Slične Vesti

Najnovije vesti