Sestre mladića koga je Žarko Laušević ubio uputile javnosti otvoreno pismo, pomenule krvnu osvetu i jedan zahtev

Sestre mladića koga je Žarko Laušević ubio uputile javnosti otvoreno pismo, pomenule krvnu osvetu i jedan zahtev

Autor: | 16/11/2023

2

Pismo sestara mladića koga je Žarko Laušević ubio

Poslednje julske noći 1993. godine život Žarka Lauševića pretvorio se u tragediju kakvu nije mogao da se nasluti u scenariju nijedne predstave ili filma u kojima je do tada igrao.

Vesna Lalić

 

U spletu nesrećnih okolnosti, slavni glumac je te večeri u jednom podgoričkom kafiću hicima iz pištolja ubio napadače Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a ranio Andriju Kažića dok je prilazio da im se pridruži.

Pročitajte: Evo gde će biti sahranjen Žarko Laušević, ako porodica odobri

Osuđen je na 13 godina zbog dvostrukog ubistva. Kaznu je izdržavao u zatvorima u Spužu i Požarevcu. Na slobodu je pušten posle četiri godine i sedam meseci. Presuda je u međuvremenu više puta preinačavana.

FireFly Productions

 

Slavica Vučinić i Slavka Janošević iz Podgorice, sestre ubijenog Radovana Vučinića, 2009. godine uputile su pismo javnosti u kojem su navele da porodica očekuje da Laušević do kraja odsluži pravosnažnom presudom dosuđenu kaznu, jer, kako smatraju, ne ispunjava uslove za njeno smanjenje po bilo kom osnovu.

"Od ubistva je prošlo je 16 godina. Za to vreme, navodnoj osveti bili su dostupni i deca Žarka Lauševića i brat Branimir Laušević sa porodicom, i njihova sestra, u jednom trenutku čak i sam Žarko. I? Šta im se dogodilo? Ništa, i što se porodice Vučinić tiče - ništa im se i neće dogoditi“, stoji u pismu sestara koje su napomenule da njihova porodica ne traži krvnu osvetu.

Vladimir Radojičić

 

Dalje su navele da se “u medijima ponovo navode konstrukcije, kojima deo srpske takozvane kulturne javnosti i neki političari pokušavaju da događaj prevedu kao divljaštvo grupe lokalnih mladića, koji su zasluženo dobili što su tražili od “nedužnog” Žarka Lauševića i njegovog brata Branimira, pa čak i da se cele porodice Vučinić i Pejović prikažu kao “gomila ludaka i divljaka željnih osvete".

Pročitajte: Ovo je sin Žarka Lauševića - Dušan sa ocem glumio u filmu koji kao da je predvideo veliku tragediju

Te konstrukcije su smišljene kako bi se stvorila klima za pomilovanje, navodi se u pismu sestara mladića koga je Žarko Laušević ubio.

Bivši predsednik Crne Gore Momir Bulatović odbio je da pomiluje čuvenog glumca. Odluku o pomilovanju doneo je krajem 2011. godine tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić.

Komentari (2)

Loading
Nikšić 09:27 17.11.2023
Odgovori

Praviti od klasičnog ubice idola samo zato što je glumac i što se radi u Srbiji je sramno.I ja sam ga cijenio kao glumca ali svi znamo da kao čovjek nije bio od k valiteta.I BG.zna da je bio nasilan i nabusit kad se napije.Razumite i familije ubijenih momaka.Ubio je sa predumišljajem zbog obične tuče i pijanstva u CG.A pomiluju ga u Srbiji.Da Srbija bude "fina".Nek svi počivaju u miru ali i On sam je bio svjestan svog zločina.On je ipak Ubica i sve drugo pada u vodu.

Goran Vukmirovic 17:29 18.11.2023
Odgovori

On je disao iz Crne Gore, da je ubio jeste. A da li je kriv to neka mu Bog sada kaze. Neka sada tamo negde se dogovore ko je i sta je izazvalo tu tucu! A mi cemo ih pustiti da pocivaju u miru!

hellomagazin.rs hellomagazin