Oficir s ružom zauvek u srcu: Zagrebačka glumica oprostila se od Lauševića dirljivim rečima

Oficir s ružom zauvek u srcu: Zagrebačka glumica oprostila se od Lauševića dirljivim rečima

Autor: | 18/11/2023

0

Ksenija Pajić oprostila se od Žarka Lauševića

Pre više od 35 godina Žarko Laušević snimio je film „Oficir s ružom“, koji je u međuvremenu postao jedno od kultnih ostvarenja jugoslovenske kinematografije. Za ulogu poručnika Horvata dobio je, između ostalog, pulsku „Zlatnu arenu“.

Ata Images

 

Sve devojke tada su bile zaljubljene u Žarka, dok je jači pol uzdisao za lepom Ksenijom Pajić, kojoj je to bila prva glavna uloga na filmu. Ostale su upamćene njihove ljubavne scene.

Pročitajte: Poznati se opraštaju od Žarka Lauševića - Imao si tešku sudbinu, rajski mir tvojoj napaćenoj duši...

Javnost i kolege opraštaju se od Lauševića, koji će u večnost biti ispraćen u ponedeljak, a oglasila se i slavna zagrebačka glumica.

 

 

- Žalosno je što se o mnogim ljudima govori tek kada odu. Žarko je bio višestruko darovit čovek. I divan kolega. Sve ove godine, a prošlo ih je puno otkako smo radili zajedno, sve vreme osećam da sam imala privilegiju što sam jednu od mojih najvažnijih filmskih uloga igrala upravo s njim - rekla je za „Jutarnji list“ i dodala da su svi koji su učestvovali u radu na tom ostvarenju bili jako uzbuđeni, kao da su znali da rade važan film.

Ipak, sa Lauševićem nije ostala u kontaktu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @ret_ro_me

 

- Život ljude odvede na različite strane. Samo smo se jednom čuli, vrlo kratko. Pozdravili smo se, i šta može čovek posle toliko godina da kaže preko telefona? Samo smo poželeli jedno drugom sreću i svako dobro.

Ksenija, koja je u „Oficiru s ružom“ tumačila Matildu, udovicu iz visokog društva, istakla je da on nije bio samo odličan glumac, jer su knjige koje je objavio pokazale da je imao i spisateljskog dara.

Pročitajte: Dirljiva fotografija najmlađe ćerke Žarka Lauševića - Koliko samo liči na oca!

- Lepo je i crtao. Pratila sam njegovu karijeru, onoliko koliko sam mogla da dođem do informacija. Kad se vratio u Beograd, doživeo je svojevrsnu rehabilitaciju. Puno je snimao. Bila sam srećna zbog toga, bilo mi je drago što Žarko ponovo radi.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Vesna Lalić