Prvo oglašavanje porodice Žarka Lauševića: Preminuo je naš suprug i otac...

Prvo oglašavanje porodice Žarka Lauševića: Preminuo je naš suprug i otac...

Autor: | 15/11/2023

0

Porodica Žarka Lauševića se oglasila

Naš voljeni glumac Žarko Laušević preminuo je u 63. godini, a iza sebe je ostavio brojne uloge i voljenu porodicu koja je bila kraj njega do poslednjeg daha.

Povodom tragične vesti stiglo je zvanično saopštenje porodice Žarka Lauševića.

Foto: Vesna Lalić

 

„Obaveštavamo javnost da je danas, 15. 11. 2023. godine, u 63. godini, posle kraće i teške bolesti, preminuo naš suprug i otac Žarko Laušević. O datumu i mestu sahrane javnost će biti blagovremeno obaveštena. U ime porodice Anita Laušević“, stoji u saopštenju ožalošćene porodice.

Pročitajte: Preminuo Žarko Laušević

Podsetimo, Laušević iza sebe ima dva braka i troje dece. Prvi put se oženio Majom, sa kojom ima dvoje dece: ćerku Maju i sina Dušana.

Njih dvoje bili su u braku od 1982. do 1998. godine. Glumac je drugu suprugu Anitu Roganović, sa kojom ima ćerku Janu, upoznao na snimanju ostvarenja „Boj na Kosovu“, zaljubili su se, a on je tada još bio u braku.

FireFly Productions

 

Laušević se u svojoj knjizi posebno osvrnuo na odnos sa Anitom.

„Poseta – Anita. Anita. Anita. Zašto sam je zavoleo? Zato i što je čitavim bićem svojim uz mene. Ne dovodi u pitanje nijedan moj potez. Ona ume da se veseli mom uspehu duže od trajanja aplauza koji bih dobio. I pati sa mnom mnogo duže od trajanja zvuka koji je moj pad izazvao. Nju drži i raduje uspeh, ništa manje ni kraće od bola koji prati neuspeh. Ne navikava se ni na uspon, ni na pad“, piše Žarko.

Pročitajte: Bolest mu je promenila izgled - Žarko Laušević prvi put u javnosti posle teške dijagnoze i lečenja

Da stvar bude još neverovatnija, broj 7, kao lajtmotiv, stalno je pratio njihovu ljubav. Sve se vrtelo oko njega!

- Anita mi javlja neke datume… Ona se razvela 22. juna 1995. Ja, 22. januara 1996. Posle sedam meseci. Njen otac je umro 30. oktobra 1996. Moj, 30. maja 1997. posle sedam meseci. Predstava „Sveti Sava“ je prekinuta 30. maja 1990. Otac je umro na taj dan. Posle sedam godina - zaključio je glumac.

Ko je Anita Roganović

Anita Roganović (sada Laušević) godinama je živela i radila u Americi. Rođena je 1966. godine u Ljubljani, a prvi veliki angažman u Americi imala je 2004. godine. Tada je radila na snimanju filma „Spajdermen 2“, gde je sarađivala sa velikim holivudskim zvezdama poput Leonarda Dikaprija, Kejt Vinslet... Dobila je nagradu i pohvalu za svoj rad u serijama „Hronike Tajms skvera“, „Privatni doktor“, „Instinkt“ . Radila je i na seriji „Seks i grad“ nekoliko sezona, a 2018. godine je za svoj rad dobila i nagradu u Njujorku.

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Vladimir Radojičić