Prvo obraćanje Milana Stankovića nakon vesti da će na Veliku Gospojinu postati iskušenik: Evo šta je pevač poručio FOTO

Prvo obraćanje Milana Stankovića nakon vesti da će na Veliku Gospojinu postati iskušenik: Evo šta je pevač poručio FOTO

Autor: | 05/04/2023

0

Pevač Milan Stanković povukao se sa muzičke scene i novi život pronašao u veri. Kako ga poslednjih godina češće zatičemo na svetim mestima nego u koncertnim dvoranama i zabavnim emisijama, sve su glasnije priče da je odlučio da se zamonaši.

Kako prenose beogradski portali, Milan je čest gost manastira Podmaine kod Budve, gde se uz podršku svog duhovnika navodno priprema za monaški put.

Pročitajte: Bog mi je dao velike darove, ali i veliki krst - Ovo je presudilo da Milan Stanković napusti estradu i spas pronađe u veri

Instagram

 

Kurir piše da će pevač uoči slave manastira, Velike Gospojine, koja se obeležava 28. avgusta, dobiti blagoslov za početak iskušeničkog života. On će tom prilikom obući mantiju, odnosno više neće nositi konvencionalnu garderobu, a koliko će proces trajati zavisi od odluke igumana manastira.

Podsetimo, Milan je nedavno uslikan na okupljanju sveštenih lica u Nevesinju na koje je došao u pratnji oca Rafaila Bojovića. Takođe, pre dve godine jedan od monaha manastira Podmaine potvrdio je da je Stanković bio njihov gost.

Pročitajte: Godine razdvojenosti nisu ugasile ljubav - Rada prvi put iskreno o pomirenju sa Milanom Stankovićem

Facebook

 

- Brat Milan nije iskušenik u našoj svetoj porodici. On je, koliko znam, bio samo naš gost nekoliko dana, kao i mnogi drugi vernici koji dolaze da se pomole Bogu u našoj svetinji i da nama, monasima, pomognu u brojnim manastirskim poslušanjima, to jest svakodnevnim obavezama.

- Koliko me sećanje služi, mladić je došao sa još jednim bratom u Hristu koji nam pomaže već neko vreme. To je bilo oko praznika Duhova. Ni ja ni ostala braća nismo znali ko je brat pošto nas ovozemaljske stvari ne interesuju. Za nas su svi isti i svako ko želi da pomogne dobrodošao je – ispričao je monah za Kurir.

Stanković nije komentarisao navode koji se danas mogu pročitati, ali je kratko na svom Instagramu poručio: Džaba se trudite. 

Instagram

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti