Došao kraj nagađanjima: Evo da li je Milan Stanković na Veliku Gospojinu postao iskušenik

Došao kraj nagađanjima: Evo da li je Milan Stanković na Veliku Gospojinu postao iskušenik

Autor: | 31/08/2023

0

Milan Stanković manastir doživljava kao drugi dom

U poslednje vreme mnogo se pisalo o Milanu Stankoviću koji se iznenada povukao iz javnosti i novi život pronašao u veri, tačnije u manastiru Podmaine kod Budve.

Goran V. Popovski

 
 
 

Pevač je navodno planirao da postane iskušenik, a prema pisanju medija to je trebalo da se dogodi 28. avgusta, na Veliku Gospojinu, inače slavu manastira Podmaine.

Pročitajte: Ne mogu da ga prepoznam, zbog mene mora da se vrati - Rada Manojlović otkrila istinu o odlasku Milana Stankovića u monahe

– Želeo je da bude u manastiru u prostoru svetog mesta, kao u duhovnoj banji. Tražio je sebe i svoje istinsko ja, ali nije imao monašku ambiciju. Ovaj manastir je njegovo duhovno mesto. On je u procesu nalaženja sebe i nalaženja Boga i ovo je najbolje mesto za to. Milan ne može da obuče mantiju, već običnu garderobu, koju inače nosi – rekao je jednom prilikom sagovornik iz manastira.

Instagram

 
 

Danas je stiglo zvanično objašnjenje na pitanje da li je Stanković obukao mantiju i postao iskušenik. Kako piše Kurir, stav igumana i bratije ostao je nepromenjen – još je rano da pevač bude pridodat kao iskušenik manastirskom bratstvu jer mora da se usavršava u trpljenju i molitvi.

Pročitajte: Prvo obraćanje Milana Stankovića nakon vesti da će na Veliku Gospojinu postati iskušenik

Milan nije prisustvovao liturgiji na dan manastirske slave, na kojoj su zamonašena četvorica drugih iskušenika, dok su dvojica dobila blagoslov da postanu iskušenici.

Instagram

 
 
 

Sabrat manastira nedavno je otkrio detalje o Milanovom boravku u Podmainama.

Brat Milan nije bio u manastiru ovog leta, bio je za vreme velikog vaskršnjeg posta. Iako je imao, a i dalje ima želju da krene monaškim putem, stav igumana i bratije je da je ipak još rano da zvanično bude pridodat kao iskušenik, odnosno našem bratstvu. Mora da prođe još vremena – rekao je monah domaćim medijima.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti