Bog mi je dao velike darove, ali i veliki krst: Ovo je presudilo da Milan Stanković napusti estradu i spas pronađe u veri

Bog mi je dao velike darove, ali i veliki krst: Ovo je presudilo da Milan Stanković napusti estradu i spas pronađe u veri

Autor: | 22/03/2023

0

Da li Milan Stanković zaista planira da se zamonaši? Ako je verovati najnovijim fotografijama iz Nevesinja, izgleda da vrlo ozbiljno razmišlja o tome.

Još pre dve godine, kada je pustio kosu i počeo da obilazi manastire po Srbiji, shvatili smo da se nešto dešava. Prošli Uskrs proveo je na Svetoj Gori i novi život definitivno pronašao u veri.

Pročitajte: Na putu je čistote duše, nemojmo ga ometati - Pevačica otkrila detalje novog života Milana Stankovića

Instagram

 

Šta je bilo presudno da popularni pevač iz korena promeni stil života i scenu zameni svetim mestima? O tome je govorio samo jednom.

− Kršten sam još kao beba da bih preživeo, a preživeo sam mnogo u svom kratkom životu. Svi mi imamo stremljenja, želje, planove, uspehe, ideje. Velike darove mi je dao Bog, a s tim ide i veliki krst. Ali u ludilu ovog vremena, duhovno slepi, gluvi i nemi, svegrešni, pale prirode, svi neminovno ozbiljno promašujemo i sa zakašnjenjem osetimo da bez Logosa božjeg život nema života niti smisla. To su potvrdili svi koji se življenjem ozbiljno bave. Sve nauke, filozofije, revolucije, ideologije limitirane su okvirom stvorenog, bez pristupa tajni Tvorca, uzroka. A sve se na kraju završava Gospodom, jer kroz njega je sve i postalo. On, koji je za sebe rekao da je alfa i omega, a mi, bede, mislimo da je bitniji neki delta (soj, nesoj) ili omikron i svemu se, osim Bogu, pokoravamo i robujemo. Zato nam življenje i perspektive i jesu u konačnom smislu beznadežni – ispričao je Stanković za Objektiv.

Pročitajte: U crnom do zemlje na samitu monaha u Nevesinju - Nove fotografije Milana Stankovića će vas šokirati FOTO

Instagram

 

Na pitanje da li zaista planira da se zamonaši Stanković je rekao:

− Nažalost, svedoci smo da u medijima vrlo retko nailazimo na istinu o meni. Bezumni ljudi su i sveto monaštvo sveli na vesti iz rijalitija, vračare i gatare. Taj jedini bunt i otpor koji je preostao čoveku. Za početak, manastiri i svetootačko predanje su tu da nas uče i pomognu da postanemo hrišćani, što je vrhunska vrednost. Biti istinski hrišćanin je stanje duha koje nadilazi vreme i posle telesne smrti prelazi u večno blaženstvo. Ali, hajde za početak da naučimo da biti pravoslavni hrišćanin nije slobodan dan za jelo i piće za praznike, niti je brojanica okačena o retrovizor u kolima. Hajde da se latimo spasonosne Isusove umnosrdačne molitve, koja je ključ za osvajanje unutrašnjih prostora, za trezvenoumlje, upoznavanje Boga, sebe i stvarnosti. A onda nam neće biti važne banalnosti i tračarenje. Tada ćemo moći da se obradujemo, a ne snebivamo kada naša braća i sestre idu u manastir. Molim vas da se prvo upoznamo, pokajemo i izmirimo s Bogom, da iskoračimo iz prolaznih i trivijalnih stvari, iz vremena u večnost. Iz statistike preživelih u punoću života.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti