Sahranjen Ivan Bekjarev u Aleji zaslužnih građana: Svetlana Bojković održala potresan govor

Sahranjen Ivan Bekjarev u Aleji zaslužnih građana: Svetlana Bojković održala potresan govor

Autor: | 21/11/2020

0

Sahrana Ivana Bekjareva

Bard srpskog glumišta i profesor Ivan Bekajrev, koji je preminuo u 75. godini od posledica korona virusa, sahranjen je na Novom groblju u Beogradu. Kovčeg je položen u Aleji zaslužnih građana. Kako i dolikuje doajenu pozorišta, filma i televizije, ispratili su ga prijatelji, kolege, bivši studenti, supruga Mikica i sin Vanja. Među prvima je došao nekadašnji direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović, a malo potom i Zoran Đorđević, Tamara Vučković, Ceca Bojković, Saša Joksimović, Iva Štrljić i mnogi drugi.

Pročitajte: Ivan Bekjarev hitno hospitalizovan, obustavljeno snimanje filma

Kovčeg u kapeli bio je prekriven belim ružama, a crno-bela fotografija je bila izložena, u koju je dugo gledala uplakana udovica Mikica. Supruga proslavljenog glumca stajala pored kovčega s posmrtnim ostacima svog supruga, gde je primala saučešća i reči utehe.

Njegovi studenti su se pojavili sa crvenom ružom u rukama, Iva Štrljić i Saša Joksimović. Ivan je sahranjen u Aleji zaslužnih građana u delu gde je grobnica i slikara Vladimira Veličkovića. Svetlana Ceca Bojković se od kolege i prijatelja oprostila veoma potresnim rečima.

Pročitajte: Glumac u bolovima, jedva diše - Zdravstveno stanje Ivana Bekjareva se naglo pogoršalo

- Ivan, čovek nesalomive životne energije, radoznao, vredan, svetski putnik, hedonista u svakom smislu, prijatelj. Sjajan glumac, divan partner, voljen od svojih studenata, voljen od prijatelja. Teško mi je da prihvatim da se ugasio jedan tako bogat život - rekla je Svetlana, navodi "Kurir".

Ivan Bekjarev ostaće upamćen kao prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta, profesor glume na Akademiji umetnosti u Beogradu i po mnogobrojnim ulogama na filmu i televiziji. Ipak, najveću popularnost stekao je tumačenjem likova u kultnim TV serijama - ulogama Stevana Kurčubića u "Boljem životu" i Boška Despotovića u "Srećnim ljudima".

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images