Trag u beskraju: Frajlama u Hrvatskoj ukazana velika čast, pevale su za njega (foto)

Trag u beskraju: Frajlama u Hrvatskoj ukazana velika čast, pevale su za njega (foto)

Autor: | 27/07/2022

0

Nastup Frajli u čast Oliveru Dragojeviću

Pre četiri godine sa ovozemaljske pozornice odjavio se Oliver Dragojević, jedna od najvećih muzičkih zvezda regiona. Njegov glas je utihnuo, ali pesme su ostale, za sva vremena. U čast „kosmičkog Dalmatinca“ ovih dana se u njegovoj Vela Luci organizuje projekat „Trag u beskraju“, niz događaja s ciljem očuvanja bogatog nasleđa koje je ostavio. Ta jedinstvena muzička priča sad već tradicionalno počinje koncertom na trajektu koji plovi od Splita do Korčule. 

Pročitajte: Beba Balašević uputila otvoreno pismo grupi Frajle - Zašto ćutite, ništa nije vrednije od dostojanstva!

Željka Dimić

 

Među dobro raspoloženim putnicima i poznatim licima koji su uglas pevali hitove starog morskog vuka prepoznali smo i novosadske Frajle. Nataša Mihajlović i sestre Nevena i Jelena Buča imale su čast da dele pozornicu sa Oliverom pre deset godina, kada su mu bile gošće na koncertu u Umagu, na teniskom turniru.

Pročitajte: Ekskluzivno - Hello! u Splitu na koncertu u čast Olivera Dragojevića (foto)

Privatna Arhiva

 

‒ Upoznale smo ga 2012. i odmah stale s njim na binu. Još mnogo puta smo se kasnije sretali, a njegove hitove „Meni trebaš ti“, „Imala je lijepu rupicu na bradi“, „Nedostaješ mi ti“, „Našoj ljubavi je kraj“, kojima smo dale lični pečat na „Runjićevim večerima“, izvodimo sa puno ljubavi. Čovek živi jer žive njegova dela. Oliver je ostavio trag u beskraju. Juče smo na koncertu na trajektu, ploveći iz Splita za Vela Luku i pevajući njegove pesme, to rekle i njemu: „I posle četiri godine nedostaješ mnogo...“ ‒ otkrivaju „Frajle“.

Pročitajte: Frajle su ovu numeru pisale srcem - Pesma u čast Đoletu Balaševiću ugledala svetlost dana

Privatna Arhiva

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još