Prava istina: Zbog ovoga je Marija odlučila da napusti Frajle

Prava istina: Zbog ovoga je Marija odlučila da napusti Frajle

Autor: | 29/05/2021

2

Frajle ostale bez jedne članice, otkrivamo šta je zaista bio razlog 

„The Frajle“ više nisu kvartet. Dalje nastavljaju kao – trio. Marija Mirković otišla je iz grupe, a dalje zajedno nastavljaju Nataša Mihajlović i sestre Nevena i Jelena Buča. Pred njima su novi izazovi, nove pesme i putovanja, knjiga najavljena kao multimedijalna biografija sa dva lica...

U slučaju jednog od naših najpopularnijih bendova rastanak ne znači da je i ljubavi došao kraj. U to su nas uverile i šarmantne Novosađanke. Salaš nadomak njihovog grada, autentični vojvođanski ambijent i, ekskluzivno za HELLO!, poslednje slikanje u sastavu koji je trajao za ovo vreme neverovatnih 12 godina, bez prekida i predaha.

Pročitajte: Frajle slave 12. rođendan, prvi kao trio

Do 12. rođendana stigle ste kao kvartet, a nastavile sa jednom manje. Kako se to dogodilo?

Jelena: Pre svega, želim da istaknem da sam veoma ponosna što je iza nas toliko godina rada, zajedništva, zapravo života, jer ovaj posao zaista povlači ceo život. I to na točkovima. Tek nas je pandemija primorala da se malo primirimo i posvetimo nekim drugim sferama.

Luka Šarac

 

Marija: Mi smo još ranije planirale da napravimo pauzu i skupimo energiju za ono što nas čeka, a onda se desila korona. Ja sam se, u međuvremenu, okrenula autorskom radu sa drugima, što mi je donelo i dosta obaveza. Shvatila sam da više ne mogu da se posvetim bendu, jer u toj priči postoji mnošto pratećih stvari.

Frajle ostale bez jedne članice - Marija otkriva zbog čega je zaista napustila bend 

Dakle, Marija je „odbegla Frajla“. Ona zbog čije ste se nesrećne ljubavi pre mnogo godina i okupile...

Marija: (smeh) Morala sam da donesem takvu odluku, veoma tešku i za mene i za ceo tim. Ali, verujem da će se iz nje roditi nešto dobro. Na kraju dana, postoji razlog zašto se stvari događaju u određenom trenutku. Ponosna sam na vreme koje smo provele zajedno. U bendu sam „odrasla“ kao muzičar, mnoge pesme napisala sam inspirisana onim što nam se dešavalo... Sve to ostaje u najlepšoj uspomeni.

Da li ste razmišljale o tome da se u prvobitnom sastavu okupljate bar zbog koncerata?

Marija: Zvuči lepo i lako, ali nije baš tako. Nastupi iziskuju čitav niz akcija, putovanja, vežbanja, gostovanja... Ne funkcioniše to baš u fazonu: „Ej, čujemo se sutra, a prekosutra se vidimo na svirci“.

Nataša: To mogu „Rolingstonsi“ posle trista godina.

Jelena: Neizvodljivo je, naročito ako imate više nastupa mesečno u različitim krajevima regiona. Ono što staje u dva sata na sceni samo je finalni proizvod, tek deset odsto posla. Niko ne vidi onih devedeset koji ostaju iza kulisa. Od prvog dana, od maja 2009. godine, mi smo bile u istoj postavci. Iz ove perspektive to deluje neverovatno, čak i za muški bend. Kada se na okupu nađu žene, pa još četiri, niko im ne prognozira dugovečnost.

Luka Šarac

 

Nevena: Da odmah razjasnimo ‒ nije kraj. Nas tri nastavljamo sa radom, „Frajle“ i dalje postoje. Svi odloženi koncerti biće održani čim se steknu uslovi.

Nataša: Oni što su voleli Makicu, njima se izvinjavamo... (smeh)

Marija: Biće čudno i meni bez njih, i njima bez mene. Sledi novi početak za obe strane, sasvim drugačija dimenzija. Ali, sigurna sam da će sve na kraju ispasti odlično.

Pročitajte: Frajle - Posle čitave decenije, obrnule smo krug i prešle na novi nivo ludila

Jelena: Mi smo uvek bile tu za publiku, privatni život smo pomerile u senku. Korona je oslobodila prostor za neke druge stvari. Ja sam se posvetila sam se pisanju knjige, Nata je počela da svira klavir, Nevena radi svoje emisije...

Kada već pominjemo knjigu, da li je, u novim okolnostima, iz najavljenog „dnevnika četiri Frajle“ nešto „izletelo“?

Jelena: Nije. Kada sam predala materijal, urednica mi je rekla da sam napisala čitav „Rat i mir“. Ali, toliko toga smo doživele... Morala sam da prepolovim knjigu, pa naslov prvog dela, koji uskoro izlazi, glasi „Kako sam postala Frajla“.

 

 

Nataša: Situacija je neizvesna u celom svetu, ali za sada je sigurno da nas tri nastavljamo da radimo zajedno. Možda javnost o nama ima šarenu sliku, neku bajku, a mi smo, pre svega, ljudi. Menjamo se, svako ima pravo da u nekom trenutku odluči da nešto više ne želi. Ko zna, možda za trideset godina dođemo do sasvim druge opcije.

Jelena: I postanemo „baba-Frajle“! (smeh)

Nataša: Sad ćemo samo imati gitaru manje, ali ja sam vežbala klavir, pa mogu da uletim. (smeh) Moramo Nevenu da stavimo u sredinu, zbog gitare, samo je problem što smo Jelena i ja jako nemirne i volimo da skačemo. Neće joj biti lako, ali bar će se osećati kao rokenrol zvezda!

VAV Studio

Frajle ostale bez jedne članice i tvrde -  Neće biti konkursa 

Jeste li pravile konkurs za novu „Frajlu“?

Nataša: Ne, niti bi imalo smisla posle toliko godina.

Jelena: To bi onda morao da bude konkurs za specijalca. Svašta treba izdržati, odsustvo od kuće, nedostajanje dragih ljudi... Morate da zaboravite na mnoge važne stvari, bukvalno kao da ste u vojsci.

Kako je Marija zamislila nastavak profesionalnog života?

Marija: Baviću se autorskim radom. Napisala sam pesmu za grupu „Cambi“, nastavljam saradnju s njima, radim i na novom albumu Alke Vuice. Najviše posla odvijaće se u Zagrebu, jer je regionalni centar pop muzike, a boraviću, naravno, i u Novom Sadu.

Jelena je privela kraju knjigu, a čime su se prethodnih meseci bavile Nataša i Nevena?

Nevena: Snimila sam serijal emisija pod nazivom „Pričajmo o tome“, koji će se od jeseni prikazivati na „RTV Vojvodina“. Sve je u vezi sa psihologijom, koju sam, inače, diplomirala. Razgovaramo o aktuelnim problemima kojima bi društvo trebalo da posveti više pažnje, o očuvanju mentalnog zdravlja, stresu kao posledici pandemije, i drugom.

Pročitajte: Zvezda Exita LP družila se s Frajlama i pogledajte šta je poručila fanovima! (video)

VAV Studio

 

Nataša: U mom životu sve se vrti oko muzike, ja ne mogu bez nje. Posvetila sam se klaviru svim srcem, i srećna sam. Ne sa nekim posebnim ciljem, već zbog sebe. Snimam i pesme, spremam samostalni projekat koji će ići paralelno sa našom pričom, a uskoro ću predstaviti svoj singl.

Da okrenemo malo na šalu u vašem maniru. „Bitlse“ je „rasturila“ Joko Ono, a vas...

Jelena: A nas ovo-ono! (smeh)

Nataša: Bilo bi lakše da se pojavio neki frajer, pa da je jedna odlučila da se preseli u Kanadu.

Jelena: Kao što su „Spice Girls“ prestale da rade kada se pojavio Bekam.

Nataša: Taman smo zaradile milione kao one. (smeh)

Komentari (2)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti