Rođena je u Njujorku, izgleda kao svetski model: Ova lepotica je ćerka Snežane Bogdanović i Uliksa Fehmiua (foto)

Rođena je u Njujorku, izgleda kao svetski model: Ova lepotica je ćerka Snežane Bogdanović i Uliksa Fehmiua (foto)

Autor: | 08/11/2021

0

Ćerka Uliksa Fehmiua i Snežane Bogdanović očarava svojom lepotom 

Osim što nosi gene porodice koja je ostavila trag ne samo u kulturi ovog podneblja nego i šire, i samo ime Nike Fehmiu asocira na uspeh.

Njen deda Bekim Fehmiu bio je prvi istočnoevropski glumac koji je zaigrao u Holivudu u vreme „Hladnog rata“. Kao velika zvezda bivše Jugoslavije, ovenčan slavom koju mu je doneo film „Skupljači perja“, sarađivao je sa Džonom Hjustonom, Avom Gardner, Šarlom Aznavurom...

Profimedia

 

Ćerka Uliksa Fehmiua krenula je stopama svojih roditelja

Nikina baka Branka Petrić i u 84. godini aktivno se bavi glumom. Roditelji Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiu vodeći su glumci svoje generacije, pa iako duže od dve decenije žive u Americi, nisu izgubili kontakt sa rodnom zemljom.

Njihova jedinica Nika rođena je 1995. u Njujorku. Mada nije krenula glumačkim stopama karakterističnim za njenu porodicu, ostala je u filmskom biznisu – piše scenarija i režira kratke filmove.

‒ Nika je svoj gazda i radi svoje filmove. Pokušavamo kao roditelji da joj damo prostor da se bavi čime želi, mada kao svi roditelji mislimo da znamo najbolje ‒ iskrena je Snežana Bogdanović. Ona je izabrala ime za ćerku, koja je nasledila njenu lepotu.

Pročitajte: Ćerka Uliksa Fehmiua i Snežane Bogdanović izgleda kao top model

Boško Karanović

 

‒ U našoj ćerki izmešale su se sve tri religije sa ovih prostora. Nika je boginja pobede, ime se sreće svuda, a kod nas ga ima na primorju.

‒ Kada se Nika rodila, promenio se ugao gledanja iz koga sam posmatrao sopstveni život. U svojoj ćerki vidim neko nova doba, ne zato što je rođena u Americi, već zato to je ovo vreme nezamislivog razvoja tehnologije i komunikacija koji stvara novi svet. Današnja deca imaju šansu da sutra budu bolja ‒ rekao je Uliks u jednom intervju o ćerki, koja ga često prati na važnim dešavanjima, pa je tako prošlog leta prošetala sa njim crvenim tepihom čuvenog „Sarajevo film festivala“.

Pročitajte: Uliks Fehmiu kao Zoran Đinđić je pun pogodak, ali tu ulogu trebalo je da igra on! (foto)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nika Fehmiu (@nikafehmiu)

Porodica Femihu dolazi u Srbiju kad god im se ukaže prilika, a Snežana i Uliks ne kriju sreću što njihova ćerka ima priliku da upozna različite svetove.

‒ Nika deo leta svake godine provede u Beogradu, a drugi u Novom Vinodolskom, na moru, odakle je poreklom moja mama. Ona mnogo voli tu kombinaciju ‒ otkrio je Uliks, koga svakog vikenda gledamo u ulozi inspektora Petra Ćirića, glavnog junaka nesvakidašnje serije „Crna svadba“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nika Fehmiu (@nikafehmiu)

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti