Mnoge su ga želele, a ona ga je opčinila: Filmsku ljubavnu priču Snežane Bogdanović i Uliksa Fehmiua generacije će prepričavati

Mnoge su ga želele, a ona ga je opčinila: Filmsku ljubavnu priču Snežane Bogdanović i Uliksa Fehmiua generacije će prepričavati

Autor: | 28/11/2021

0

Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiu privlače veliku pažnju medija 

Početkom devedesetih godina prošlog veka Uliks Fehmiu imao je „dvadeset i neku“, studirao je Fakultet dramskih umetnosti i važio za jednog od najpoželjnijih mladića. Najlepše Beograđanke tog vremena koristile su svaku priliku da se doteraju i odu u Beogradsko dramsko pozorište gde je igrao u hit-predstavi „Zapali me“.

Iako su devojke davale sve od sebe da ih zgodni momak sa Liona zapazi, nisu imale mnogo sreće. Na vrhuncu popularnosti Uliks je upoznao ništa manje uspešnu koleginicu Snežanu Bogdanović, oženio se i sa njom preselio u Njujork.

Pročitajte: Rođena je u Njujorku, izgleda kao svetski model - Ova lepotica je ćerka Snežane Bogdanović i Uliksa Fehmiua (foto)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Snezana Bogdanovic (@snezib)

Uliks Fehmiu - Zaljubljeniji sam u svoju ženu nego što sam nekad bio

Tri decenije kasnije tragovi godina vidljivi su na licu priznatog glumca, ali njegovom šarmu i harizmi teško je odoleti. Još je podjednako zanimljiv ženskom delu publike, koja iz vikenda u vikend prati seriju „Crna svadba“, u kojoj igra glavnu ulogu, inspektora Petra Ćirića.

‒ Mogu da kažem kako sam danas zaljubljeniji u svoju ženu nego što sam nekad bio. Naš odnos je podjednako uzbudljiv kao što je i bio, što ne znači da nekom drugom nismo i te kako dosadni. Tih devedesetih gledao sam Snežanu na filmu i bio sam fasciniran njenim talentom i lepotom. Prema njoj sam imao odnos kao prema nečemu nedohvatljivom i nedodirljivom ‒ priznao je.

Pročitajte: Uliks Fehmiu kao Zoran Đinđić je pun pogodak, ali tu ulogu trebalo je da igra on! (foto)

Baskim Hasani

 

Upoznavanje sa Snežanom Uliks je dočarao kroz anegdotu koja se desila njegovom ocu, čuvenom glumcu Bekimu Fehmiu.

‒ Jedna od glumica sa kojom je oduvek sanjao da radi bila je Ava Gardner. Sredinom sedamdesetih pozvao ga je agent iz Rima i rekao mu da ima scenario za njega. Kada je čuo da igra Ava, odgovorio je: „U redu, prihvatam. Ako ona igra, ja radim.“ Nije želeo ni da vidi scenario. Snežana je bila moja Ava Gardner. I ja sam ulogu prihvatio ne čitajući scenario, a kada sam dobio tekst i shvatio da igram Larija, njenog prijatelja, a ne glavnog dasu, bio sam malo tužan. Posle sam uvideo da to nije loše jer je ta situacija otvorila neke druge mogućnosti za upoznavanje i druženje.

Baskim Hasani

 

Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiu ponosni su na ćerku Niku 

Uliks i Snežana su se 1994. godine venčali, a zatim preselili u Ameriku, gde im je i danas baza.

‒ Snežana je odlučila da svoju uspešnu karijeru stavi na „hold“. To beskrajno cenim i smatram veoma hrabrim i nesebičnim potezom. I njoj i meni stvaranje naše porodice postalo je najbitnije na svetu ‒ prisetio se popularni glumac prelomnih trenutaka u svom i životu svoje supruge.

Par je 1995. godine dobio ćerku Niku, koja je završila međunarodne odnose i ljudska prava, ali radi u filmskoj industriji. Piše scenarija i režira kratke filmove u Njujorku, a uz to je radila i kao modni fotograf i asistent urednika na više različitih projekata.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti