Danijela Dimitrovska Amidžić: Ponosna sam na to kakvi smo Ognjen i ja roditelji

Danijela Dimitrovska Amidžić: Ponosna sam na to kakvi smo Ognjen i ja roditelji

Autor: | 24/06/2014

0


Vredna i ambiciozna Danijela Dimitrovska Amidžić spada u naše najuspešnije modele i imala je priliku da sarađuje sa prestižnim svetskim kreatorima, ali je želja za uspehom nije omela da zaboravi na životne prioritete. Pre dve godine udala se za voditelja Ognjena Amidžića, sa kojim ima šestomesečnog sina Matiju. Na polju karijere otvorila je novo poglavlje. Sa dugogodišnjom saradnicom Mirjanom Savić-Udovičić otvorila je agenciju „Model Inc.“. Posle rođenja sina, uspešna dvadesetsedmogodišnjakinja vraća se obavezama, a zahvaljujući dobroj organizaciji uspešno obavlja poslove i kao agent i kao model. Uskoro će putovati u Pariz, gde je očekuju mnogobrojni angažmani, ali naglašava da će to biti njen jedini odlazak u inostranstvo bez sina, jer čim malo poraste planira svuda da ga vodi sa sobom. Zgodnu brinetu očekuje i finalno takmičenja „Rowenta Elite Model Look“, koje treću godinu zaredom organizuje njena modna agencija.
- Nedavno je završena potraga za finalistkinjama za 2014. godinu. Imali smo finalni kasting u hotelu „Crowne Plaza“, kome je prisustvovao i Aleksis Luison, glavni skaut za „Elite“ u celom svetu. On je sa Mirjanom Udovičić i sa mnom odabrao četrnaest finalistkinja, a čitav događaj bio je humanitarnog karaktera zbog poplava koje su zadesile našu zemlju. Finalni izbor će biti na televiziji „Pink“ za kada takođe pripremamo iznenađenje o kome ne mogu još da govorim, ali će taj događaj biti nešto što još nije viđeno na našim prostorima. Pobednica će predstavljati našu zemlju na svetskom takmičenju koje se održava u novembru.

I sami ste prošli kroz to takmičenje, saosećate li sa učesnicama?
- Saosećam u potpunosti sa njima. Ovo je treća godina zaredom kako agencija „Models Inc.“ organizuje „Elitov“ izbor i svaki put kada se biraju polufinalistkinje, proživim svoje finale koje sam imala pre jedanaest godina. Svaki put se radujem sa svakom devojkom koja prođe dalje jer znam kakav je osećaj kada čujete svoje ime.

Jeste li se već navikli na rad u agenciji?

- Navikla sam se za kratko vreme. Uz Mirjaninu podršku, koja je moj agent već desetak godina, lakše sam naučila mnoge stvari. Biti maneken je jedno, a biti agent potpuno drugo. Moje desetogodišnje iskustvo nije mnogo pomoglo, ali mi je Mirjana pružila veliku podršku, na čemu sam joj zahvalna.

Kada planirate da se vratite poslu modela?
- Imala sam već snimanja o kojima ne mogu da govorim dok se te fotografije ne objave. Uskoro putujem na pet dana u Pariz, gde ću imati i slikanja, ali ću obavljati i posao agenta jer su lični kontakti najvredniji. Posle toga očekuju me i odlasci u Milano.

Kako ste se osećali na prvom fotografisanju posle porođaja?
- Moje prvo fotografisanje po rođenju sina bilo je za časopis „Lepota i zdravlje“ i jako sam uživala jer su u ekipi bili moji prijatelji. Maksimalno sam uživala i jedva sam čekala da stanem ispred fotoaparata.

Ko će se brinuti o vašem sinu dok budete u Parizu?

- Angažovali smo devojku u koju imam potpuno poverenje, a tu su i moja i Ognjenova majka i sestra. Matija je dete koje voli da se druži, uživa sa mnom i Ognjenom, a rado ostaje u društvu baka i deke. Jako će mi nedostajati tokom petodnevnog odsustva jer će mi to biti prvi put da se odvojim od njega, ali moje svako naredno putovanje biće sa njim.

Zbog čega sada ne ide sa vama?
- Zato što je prerano i ovo je moje prvo veće putovanje posle duže pauze tako da ću imati mnogo obaveza. Ne želim da pravim problem i njemu i sebi. Kad još malo poraste, svuda će sa mnom putovati.

Jeste li se brzo snašli u poslovima oko bebe?

- Kao i svaka žena osećala sam izvestan strah u trudnoći zbog toga kako ću se snaći kada se beba rodi. Međutim, sve je išlo prirodno i spontano. O tome su mi mnoge žene pričale, ali dok nisam rodila dete nisam znala da ću od prvog trenutka znati da menjam pelene, hranim i uspavljujem bebu. Naravno, imala sam i veliku pomoć majke, koja je bila sa mnom prva dva meseca, a pošto je moja baka trideset godina radila u porodilištu dala mi je mnoge korisne savete.

Da li je Ognjen podjednako uspešan kao vi?
- Ponosna sam i na sebe i na Ognjena koliko smo se dobro snašli. Kao i svakom muškarcu i Ognjenu je trebalo malo vremena da se prilagodi i uhoda sa novim članom naše porodice. Ja sam ipak dete nosila devet meseci, a njemu i Matiji je trebalo oko mesec dana da se naviknu jedan na drugoga. Međutim, sada se podjednako angažuje oko njega kao i ja i uživa u aktivnostima oko sina.

Pored obaveza oko sina, stižete li da uživate u njegovom odrastanju, budući da se bebe svakodnevno menjaju?
- Od kada se rodio, stalno se manja i svaki dan je drugačiji. Zato se Ognjen i ja trudimo da što više vremena provodimo sa njim da ne bismo ništa propustili. Matija sada ima šest meseci, prilično je živahna beba i mnogo liči na svog tatu. Pogled im je gotovo identičan, pa kada pogledam Matiju imam utisak da me gleda Ognjen, što me mnogo raduje. Veseo je i napredan, već sedi sam, izgleda kao da ima devet meseci.

Kada ste se vratili poslovnim aktivnostima?

- Počela sam da radim kada je Matija imao mesec i po dana, ali ne puno radno vreme već po nekoliko sati dnevno. Mnoge poslove mogu da završim na kompjuteru, što mi je olakšavajuća okolnost. Potpuno sam se vratila obavezama kada je Matija imao nešto više od tri meseca.

Poželeli ste da svoje iskustvo tokom trudnoće podelite sa budućim majkama?
- Još tokom trudnoće sa Sašom Plećevićem, poznatijim kao Doktor Filgud, i Aleksandrom Ljubićem, došla sam na ideju da izdamo edukativni strip pod nazivom „Drugo stanje: Danijela Amidžić i Dr Filgud“, čiji je recenzent doktor Ljubić. Strip će biti dostupan u svim porodilištima i tu će svaka dama, između ostalog, moći da pročita kako je izgledao moj jelovnik.

Koliko se promenio vaš odnos sa Ognjenom od kada ste postali roditelji?
- Otkad imamo dete naš odnos je postao snažniji i kvalitetniji. Sin nam je na prvom mestu, ali uvek nađemo vreme za sebe. Partneri ne smeju da dozvole da se udalje, jer dete oseća ljubav koju mu pružaju i bliskost između njih, ali takođe i kada postoji nervoza među partnerima. Mi smo radili na tome da postanemo sve bliži kako bi i Matija rastao u pozitivnoj atmosferi.

Znači li to da često nađete vreme za izlaske sa prijateljima?

- Za izlaske i za prijatelje uglavnom nemamo vremena, jer nam je takav tempo života. Ali, koristimo vreme kada Matija zaspi da sebi priredimo neki užitak, odgledamo neki dobar film ili seriju.

Nedavno vas je suprug iznenadio rođendanskom žurkom?
- Uspeo je potpuno da me iznenadi. Ja sam osoba koja ne slavi rođendan, to nisam činila ni kao dete. On je sa mojom sestrom organizovao slavlje. Toliko sam bila zatečena da prvih sat vremena nisam mogla da dođem sebi. Bilo mi je jako lepo, na čemu sam im zaista zahvalna.

Jeste li vi i Ognjen proslavili godišnjicu braka?
- Nismo proslavili godišnjicu braka, koja je bila 27. maja, jer smo oboje radili tog dana, pa nismo uspeli ništa da organizujemo. Nadam se da će biti mnogo još zajedničkih godišnjica i prilika za slavlje.

Planirate li prvo letovanje sa sinom?
- Krajem avgusta idemo sa Matijom i mojim roditeljima na more, trenutno biramo destinaciju. Jedva čekamo, jer će to biti naše prvo zajedničko putovanje.

Nedostaje li vam Njujork, gde ste živeli pre udaje?
- Mnogo mi nedostaje jer dugo nisam bila tamo, ali planiram da krajem ove ili početkom sledeće godine odem. Na taj put krećem sa Matijom i Ognjenom, prioriteti su mi se definitivno promenili, što je potpuno normalno, pa ne želim da se odvajam od moje porodice. Međutim, kao i svi ljudi, moram da radim tako da moj sin uz mene obiđe ceo svet.


Intervju: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti