Danijela i Ognjen Amidžić: Romantične trenutke rado smo zamenili brigom o Matiji

Danijela i Ognjen Amidžić: Romantične trenutke rado smo zamenili brigom o Matiji

Autor: | 08/10/2014

0

Poznati par, top-model Danijela Dimitrovska-Amidžić i voditelj Ognjen Amidžić, poslednjih deset meseci sve romatične trenutke s radošću je zamenio za nestašluke sina Matije, u kojima svakodnevno uživaju. Simpatični mališan koji im svakog trenutka upućuje neodoljive osmehe potpuno je osvojio srca roditelja, koji su svoj život potpuno prilagodili njegovim potrebama. U prvom zajedničkom intervjuu posle rođenja sina, dvadesetsedmogodišnja lepotica i njen dvanaest godina stariji partner otkrivaju kako su se pripremali za rođenje sina i ko je imao veću tremu tokom porođaja. Dok se Danijela, kao i svaka majka, odlično snašla u svim poslovima oko bebe, Ognjen priznaje da nije dovoljno dobar u presvlačenju i zbog toga se ne usuđuje da duže od nekoliko sati ostaje sam sa sinom. Životni prioriteti bračnog para potpuno su se promenili i veliko zadovoljstvo im pričinjiva vreme provedeno kod kuće sa mališanom.

Šta se sve promenilo u vašem životu od kada ste postali roditelji?

Danijela: Sve se promenilo, jer naš sin je sada glavna osoba kojoj se mi prilagođavamo i organizujemo život u skladu sa njegovim potrebama. Počev od ustajanja i spavanja, kao i funkcionisanja tokom čitavog dana. Najvažnije mi je da on ima svoj ritam i da to uvek bude ispoštovano do kraja.
Ognjen: Nema ničeg lepšeg nego kada odete kod pedijatra i kada on sve što se tiče razvitka vašeg deteta oceni čistom desetkom i kaže vam da je beba koja jako lepo napreduje. Koliko god mogu trudim se da pomognem Danijeli i da se organizujem tako da što češće budem kod kuće. Radim po nekoliko poslova, što zahteva da sam stalno odsutan, ali otkako je Matija došao u naš život, prilagođavam mu se koliko god je to moguće.

Ko se bolje snašao u poslovima oko bebe?
Danijela: Mislim da je potpuno normalno da sam se ja kao majka bolje snašla. Beba je bila u mom stomaku devet meseci i priroda to tako uredi da se odmah posle porođaja snalazimo sa našom bebom. Kod očeva je to drugačije, i taj period upoznavanja kod njih traje nešto duže. Ali Ognjen se zaista trudi da mi pomogne u svemu što može. Matija je vrlo živahna beba i potrebno je da ga neko animira dok ga drugi presvlači, a Ognjen je nezamenjiv u ulozi zabavljača.
Ognjen: U poslovima oko bebe ne snalazim se toliko dobro kao Danijela, ali se trudim da uvek pomognem. Međutim, kada ostanem sam sa Matijom, nastaje haos. Nedavno smo nešto duže od dva sata bili sami u stanu i bilo je više nego uzbudljivo. Na kraju se ukakio, a kada sam počeo da ga presvlačim, slatko mi se nasmejao u lice i time mi poručio: „Baš da vidim kako ćeš ti sam da me presvučeš“.

Prisustvovali ste rođenju sina, koliko je za vas to bio uzbudljiv čin i jeste li bili preplašeni poput junaka američkih filmova koji se obično onesveste u trenutku kada se beba rađa?
Ognjen: Moram da priznam da je nas porođaj iznenadio. Naime, otišli smo kod doktora na redovnu kontrolu, a porođaj je trebalo da bude za tri nedelje. On nam je rekao da je Danijela spremna i da će je tog dana poroditi. To nas je zbunilo i nismo znali šta da radimo.
Danijela: Meni je odmah palo na pamet da se nisam pripremila, nisam čak ponela ni kutiju za matične ćelije koje smo planirali da ostavimo. Otišli smo kući da završimo sve što je potrebno, pa smo se vratili da se porodim.

Kako je prošao porođaj?

Danijela: Odlično. Sve vreme smo bili zajedno, a doktor se potrudio da napravi sjajnu atmosferu, što je umanjilo našu tremu. Da ne bude zabune, postojao je paravan, tako da ni Ognjen ni ja nismo baš gledali rođenje deteta. Mislim da je trenutak kada ti prvi put pokažu dete neprocenjiv i da je Ognjen vrlo ponosan što je to doživeo. Imao je priliku da sa babicom učestvuje u prvom Matijinom kupanju i da ga, kao i ja, uzme u naručje neposredno posle rođenja. To su trenuci koji se zauvek pamte.
Ognjen: Bio sam uzbuđen, ali se nisam onesvestio kao što čine junaci u američkim filmovima. Sve vreme sam pričao sa Danijelom i sa doktorom koji se trudio da nas što više opusti. U prvom trenutku, kada se Matija rodio, pomislio sam da li je sa bebom i Danijelom sve u redu. To mi je bilo najvažnije, a kada sam ga prvi put uzeo u naručije osećao sam se neopisivo lepo, to je najdivniji osećaj.

Izgleda da ste se dobro pripremili za porođaj i ništa niste prepustili slučaju, pa ni ostavljanje matičnih ćelija.
Danijela: Ja sam osoba koja retko šta u životu prepušta slučaju, pa nisam ni tako bitnu stvar kao što je rođenje deteta. Želeli smo da sačuvamo matične ćelije i to smo uradili u dogovoru sa kompanijom „Biosave“. Smatramo da to danas više nije stvar luksuza, već da bi to svako trebao sebi da priušti ukoliko je u mogućnosti.
Ognjen: To su stvari koje se rade da ti ne bi zatrebale, ali dobro je osigurati se od svega.

Matija je sada u periodu kada se svakim danom menja, primećujete li da je drugačiji?
Danijela:
Pre svega primećuju se fizičke promene, još je mali i ne govori tako da psihičke ne možemo toliko dobro da pratimo. Matija je veoma živahno dete koje stalno traži pažnju i animaciju. Ne drži ga mestu i moramo dosta da se trudimo oko njega.
Ognjen: Trenutno je u fazi prohodavanja, pa je u stanju da hoda i po dva sata dok nekog od nas drži za prst, to mu nikada ne dosadi.

Na koga liči?

Danijela: Fizički Matija mnogo liči na Ognjena, a što se tiče osobina još je mali da bismo to mogli da procenimo. Ono što se može primetiti je njegova živahnost koju je nasledio od tate. Za mene kažu da sam bila mirno dete dok je Ognjen bio prilično nestašan.
Ognjen: Nestašan je na mene, ali mislim da fizički liči i na Danijelu, naročito u predelu gornjeg dela lica. Čelo i oči je nasledio od mame.

Koliko su se vaši roditelji obradovali Matijinom rođenju, budući da im je prvo unuče?
Danijela: Mnogo su se obradovali, naravno. On je postao centar njihovog sveta i svi ga obožavaju. Imamo sreću pa je i Ognjenova rođena sestra samo mesec dana posle Matije rodila devojčicu, tako da u familiji sada imamo dve bebe. Mnogo mi je drago zbog toga jer će uvek imati društvo.

Kako Matija reaguje na sestru?
Ognjen: Oboje su bebe pa se nije mogla očekivati neka posebna reakcija, ali poslednjih nekoliko nedelja počeli su da se posmatraju i jedno drugo dodiruju. Inače, Matija je sada u fazi kada voli sebe da posmatra u ogledalu i sam sebe ljubi, jer misli da je to neka druga beba.

Danijela, kako se tvoja sestra snašla u ulozi tetke?

Danijela: Moja sestra je bila najsrećnija na svetu kada je saznala da sam u drugom stanju, jer me je pre toga stalno terala da postanem majka i govorila mi kako su sve njene drugarice odavno tetke samo ona nije. Za sada, još ovladava poslovima oko bebe, ali kad malo prođe vreme, sigurno će biti dobra tetka.

Koliko vam je korisna pomoć dadilje?
Danijela: Moja imenjakinja Danijela koja čuva Matiju je i ranije radila kod nas i imamo potpuno poverenje u nju. Ona se sa našim sinom druži od njegovog trećeg meseca kada sam se ja vratila na posao i to sam imala puno radno vreme. Matiju često čuvaju i Ognjenova majka i moji roditelji, tako da su nam i oni od velike pomoći.

Danijela, vi ste se brzo vratili na staru kilažu, kako vam je to uspelo?
Danijela: Ja pre svega imam vrlo dobru genetiku, ali ne oslanjam se samo na to. I pre trudnoće sam vežbala i počela sam sa treninzima otprilike jedan mesec posle porođaja kada mi je pedijatar dao „zeleno svetlo“ tako da su kilogrami brzo otišli.

Vodite li računa o ishrani?

Danijela: Imam sreću da nemam veliki apetiti, tokom dana imam nekoliko obroka koji nisu preterano obilni. I kada je u pitanju kalorična hrana, ne moram da je se odričem, jer nikada ne pojedem previše. U trudnoći takođe sam vodila računa o tome šta jedem, da sve bude zdravo kako bi beba dobijala sve što joj je važno za pravilan razvoj.

Vašem poslu u agenciji „Models Inc. - Elite Model Look“ vratili ste se već kada je Matija imao tri meseca, šta je sa vašom profesijom modela?
Danijela: Pre nekoliko nedelja bila sam u Parizu, gde sam bila angažovana i kao model. Postoje neke ponude, ali videćemo.
Ognjen: Postoji opcija da Danijela uskoro ode u Njujork.
Danijela: Dok se sve ne potvrdi i ne bude sigurno, neću da govorim o tome.

Hoćete li Matija i Ognjen poći sa vama u Njujork?
Danijela: Meni je najvažnije da Matiji sve bude potaman. Ovog leta smo bili na tri putovanja, prvo na Staroj planini, a potom i na Rodosu i u Turskoj. Mislim da je za njegov uzrast to sasvim dovoljno putovanja za ovaj period, tako da ću krajem ove ili početkom sledeće godine verovatno sama putovati. Imam problem sa odvajanjem, a tamo bi trebalo da ostanem jedan mesec, tako da još ne znam šta će se tačno dogoditi.

Ognjene, jeste li vi brinuli o Matiji dok je Danijela bila u Parizu?
Ognjen:
Ne, Matija je bio kod njenih roditelja. Ne znam kako bi se snašao sam sa njim pet dana i za sada se ne bih usudio da ostanemo zajedno sami. Mogao bi da ga pazim, ali uz nečiju pomoć.
Danijela: Bilo mi je vrlo teško to odvajanje od Matije i tih pet dana mi je trajalo kao večnost.

Danijela, da li vam nedostaje Njujork s obzirom na to da vam je tamo bila baza pre nego što ste se porodili?
Danijela: Njujork mi nedostaje zbog pozitivne energije koja vlada tim gradom, a koja u Beogradu ne postoji, ali ovde su svi moji dragi ljudi.
Ognjen: Mi smo imali opciju da se Danijela porodi u Americi i tako bi Matija dobio državljanstvo, ali je nismo iskoristili.
Danijela: Mnogo sam razmišljala o tome, ali sam shvatila da posle porođaja u Americi ne bih neko vreme, bar mesec ili dva, mogla da dođem kući i bilo mi je nezamislivo da naši najbliži toliko ne vide Matiju.

Hoćete li pratiti suprugu na putovanjima?
Ognjen: Uvek kada za to bude bilo mogućnosti. Mi smo se i do sada organizovali tako da što ređe budemo odvojeni.

Nedavno je startovala sedma sezona vaše emisije „Ami Dži šou“, šta ste pripremili za gledaoce?
Ognjen: I dalje se držimo dobro poznate koncepcije uz pojedine izmene, kao i svake godine. Postojaće novi skečevi i neke druge novine u scenografiji. Što se tiče gostiju, neću unapred da najavljujem, ali sigurno će biti dva ili tri iznenađenja.

Koliko je teško da jedna emisija opstane sedam sezona?
Ognjen:
Vrlo je teško, pogotovu što ja radim na televiziji punih dvadeset godina i promenio sam mnoge emisije, pa retko šta može više da me inspiriše. Meni je najveći izazov da sebi pronađem nadahnuće za nove početke.

Nedavno ste bili u Turskoj gde ste pre tri godine prvi put zajedno boravili, da li je to u vama probudilo stare emocije?
Ognjen: Na tom letovanju u Turskoj dogovorili smo se da se venčamo naredne godine, a čin veridbe usledio je kada smo se vratili u Beograd. Posle toga smo svake godine odlazili u tu zemlju, ali uvek biramo različita mesta i hotele, tako da nismo na poseban način evocirali uspomene.
Danijela: Kada bismo otišli u isti hotel u kome smo tada odseli možda bismo se prisetili tih trenutaka.

Muškarci obično uvek ostanu deca. Danijela, jeste li zreliji od Ognjena bez obzira na to što je dvanaest godina stariji od vas?
Danijela: Jesam, on je i dalje veliko dete i dobro je što je tako.

Po prirodi ste dosta različiti. Danijela, vi ste vrlo disciplinovani, dok ste vi, Ognjene, opušteniji, menjate li se jedno uz drugo?
Danijela: Od kada sam sa Ognjenom, postala sam opuštenija iako on to možda ne primećuje. S druge strane, on je postao uredniji i disciplinovaniji. Recimo, kada smo počeli da se zabavljamo, kad god bih iz Njujorka došla u stan, zatekla bih haos. To me mnogo nervira jer sam po prirodi pedantna, pa bi posle dvanaest sati leta prvo sređivala kuću, a posle bih se odmarala. Sada je mnogo drugačije, zbilja se trudi da ostavlja stvari na svoje mesto.
Ognjen: Kod mene je ta promena nastupila mehanički i drago mi je zbog toga.

Pronalazite li vreme za romantične trenutke udvoje od kada ste postali roditelji?
Ognjen:
Romantični trenuci sada uključuju i Matiju. Trenutno smo u fazi kada nam je najlepše da budemo zajedno sa njim.
Danijela: Nedavno smo išli na jedno svadbeno slavlje i Matija je bio kod mojih roditelja. Kada smo uveče došli kući, bilo nam je čudno što smo sami i jako nam je nedostajao.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Miloš Nadaždin, Life Content
Stilistkinja: Vanja Pantin
Frizura: Aleksandar Dodić, „Kostas line“, Vojvode Stepe 224, tel. 011 / 398 -10 - 81
Šminka: Ena Jović
Mesto snimanja: hotel „Crowne Plaza Beograd“

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti