Danijela i Ognjen Amidžić: Šokiralo nas je saznanje da ćemo dobiti dečaka

Danijela i Ognjen Amidžić: Šokiralo nas je saznanje da ćemo dobiti dečaka

Autor: | 09/09/2013

0

Jedan od naših najpoznatijih top-modela Danijela Dimitrovska-Amidžić, koja je osvojila simpatije svetskih dizajnera, i njen suprug, poznati televizijski voditelj Ognjen Amidžić poslednjih šest meseci ne kriju zadovoljstvo. Vest o prinovi ulepšala je život popularnog para koji sa velikim uzbuđenjem čeka kraj decembra, kada će se prvi put ostvariti u ulozi roditelja. Nedavno je njihovu sreću upotpunila vest da će dobiti sina. Uprkos intuiciji dvadesetšestogodišnje lepotice i njenog izabranika, koji su bili ubeđeni da će dobiti kćerku, na poslednjoj kontroli doktor im je saopštio da čekaju dečaka. Bez obzira što ih je osećaj prevario, njihovoj sreći nije bilo kraja.
- Presrećni smo i veoma uzbuđeni što ćemo uskoro postati roditelji dečaka - na početku razgovora za magazin „Hello!“ vidno raspoložen kaže Ognjen Amidžić.
Sve vreme tokom fotografisanja za magazin „Hello!“ poznati voditelj zabavnog programa pokazao je koliko je požrtvovan muškarac i suprug, jer se konstantno brinuo da li je lepa Požarevljanka gladna, da li joj je udobno ili hladno. Muza mnogih svetskih modnih kreatora uživala je u pažnji koju joj je poklanjao voditelj televizije „Pink“.

Da li ste bili uzbuđeni na lekarskom pregledu kada vam je otkriven pol bebe?

Danijela: Ognjenu je srce htelo da iskoči, šalim se. Naravno da smo bili uzbuđeni, teško je opisati sva ta osećanja koja vas obuzimaju kada nosite dete u stomaku. Na svakom pregledu ultrazvukom najvažnije od svega mi je da nam doktor kaže da je naša beba zdrava i da lepo napreduje. Tog dana kada sam pošla na pregled da saznamo pol bebe, osećala sam tremu. Ali činilo mi se da odgovor već znam. Nekako sam osećala da nosim devojčicu. I samo sam čekala da lekar to potvrdi. Kad je rekao da čekamo dečaka, usledio je šok, ali pozitivan. Počeli smo da se smejemo. Trebalo mi je vreme da se priviknem na pomisao da ćemo postati roditelji dečaka, ali to i ne čudi jer mi je dugo trebalo da shvatim da sam trudna. Sada sam stvarno srećna i skroz sam se navikla da ću postati mama muškog deteta.

Za razliku od Danijele, vi ste priželjkivali muško dete?
Ognjen: Ja sam malo više opterećen Dacinom trudnoćom, pa mi je od početka bilo važno da je beba zdrava. Od neke vrste straha i sujete nisam smeo ni da razmišljam o nekim drugim stvarima. Ipak, pod uticajem supruge i ja sam počeo da verujem da ona nosi devojčicu, pa sam, kada nam je doktor saopštio da ćemo postati roditelji dečaka, bio iznenađen, ali i srećan. Mislim da će meni ipak biti lakše sa dečakom.
Danijela: Pol bebe se obično otkrije u petom mesecu, ali naša beba sve do sredine šestog meseca nije želela da se okrene na pravu stranu kako bismo videli da li je devojčica ili dečak. Mislila sam da do kraja trudnoće neću saznati pol deteta.

Planirate li veliku porodicu?
Ognjen: Čim prođu dve godine, odmah ćemo da radimo na drugom. Želimo troje dece.
Danijela: Slažem se, samo ako moje krhko telo to izdrži.

Kako su reagovali članove vaše porodice na vest da očekujete dečaka?

Ognjen: Moji su se oduševili. Ja, inače, u velikoj familiji imam dosta muške dece, tako da smo se navikli na „đetiće“.
Danijela: Kod mene je stvar obrnuta. Moji roditelji imaju mlađu sestru i mene, tako da su odmah krenule šale da li će znati da se brinu o dečaku. Oni zaista jedva čekaju da se ostvare u ulozi babe i dede, kao i Ognjenova mama.

Jeste li već smislili ime za vašeg naslednika?
Danijela: Imamo nekoliko imena u opticaju. Ona nova, kratka imena, koja su u modi, ne dopadaju mi se. Mi ćemo našem sinu dati ime koje će biti kombinacija starog, tradicionalnog srpskog sa primesama modernog. Već sam pronašla nekoliko koja mi se sviđaju.
Ognjen: Da bi se slagalo sa mojim, ja bih voleo da mi se sin zove Uglješa.
Danijela: Ognjen se šali kao i uvek.
Ognjen: Kao što vidite, mami ću prepustiti tu čast da odabere ime za naše prvo dete.
Danijela: Ne, nego ćemo ime za našeg sina odabrati zajedno.

Kada ste prvi put osetili da se beba „rita“ u vašem stomaku?
Danijela: Veoma rano, krajem četvrtog meseca. Prvo mi je stomak nekako bio naduven, pa sam počela da osećam kao neke „žabice“ po stomaku. Sad je već naš sin jako nemirna beba. Svakodnevno osećam njegove jake pokrete, bolje reći udarce. Kad se ne pomeri barem jednom u pola sata, ja se uplašim šta mu je i da li je dobro, pa malo golicam i lupkam stomak. Meni je sve to veoma slatko.

Kako ste vi reagovali kada ste prvi put rukom osetili dodir svog deteta?
Ognjen: Ne znam šta bih vam rekao. Kada me je Daca pozvala da prvi put pipnem njen stomak kako bih osetio dodir naše bebe i kada sam to doživeo, odskočio sam od poda. Mnogo mi je sve to čudno, nije da me sve to plaši, nego nekako ne shvatam dovoljno taj fenomen prirode.

Kako ste reagovali kada ste vašu bebu prvi put videli na ultrazvuku?
Danijela: Prvi i najemotivniji momenat za mene je bio kada sam čula otkucaje bebinog srca. Tad sam i zaplakala. Inače 4D je fenomenalni napredak medicinske tehnike jer smo mogli da vidimo kako izgleda naša beba, ruke, noge, stomak, kako se pomera i okreće.
Ognjen: Bio sam presrećan jer je isti ja.

Da li ste već počeli da kupujete stvari za vašeg dečaka i hoće li one biti plave boje?

Danijela: Ne, biće bele. Počeli smo da se raspitujemo, obilazimo prodavnice i gledamo kataloge sa dečjom opremom. Rano je još za kupovinu, ali volimo da budemo u toku.

Hoćete li za vašu bebu kupiti sve novo ili ćete od poznanika pozajmiti neke stvari?
Ognjen: Kada smo obelodanili da je Danijela trudna, mnogi naši prijatelji i članovi porodice nam se javljaju da nam daju stvari njihove dece. Ranije nikada nisam razmišljao na tu temu. Kada su mi iskusniji roditelji objasnili da neke stvari beba koristi svega dva meseca, nemam ništa protiv pozajmljivanja. Jedino je sigurno da ćemo za našeg mališana kupiti nov krevet i kolica.

Kako sada, kada ste u šestom mesecu trudnoće, podnosite drugo stanje?
Danijela: Sada sam dobro, prošle su one najgore mučnine, sada uživam.

Budući da ste se ugojili desetak kilograma, plašite li se da ćete dogurati do stotke?

Danijela: Ne plašim se, jedino mi je čudno što sam ceo život imala ravan stomak, a sad je prilično "napupeo“. Mnogo vodim računa šta jedem i redovno vežbam.

Radite vežbe u trudnoći?
Danijela: Uz savete mog trenera Saše Plećevića radim umerene vežbe za trudnice. Od kada sam na njegovom programu, mnogo bolje se osećam. Inače, mogu da otkrijem da on i ja planiramo da sledeće godine objavimo knjigu o tome kako da se lako podnese trudnoća. Cilj nam je da pomognemo svim budućim mamama i da im do tančina objasnimo nedoumice i sve faze trudnoće.

Svi muškarci se ugoje tokom trudnoće njihovih supruga, a vi ste smršali.
Ognjen: Shvatio sam da, kako godine prolaze, ne smem više da budem neozbiljan prema svom zdravlju. Počeo sam da vodim računa o ishrani, biram namirnice sa proteinima, a i maksimalno sam smanjio ugljene hidrate. Počeo sam da vežbam i eto rezultata.

Otkako ste u drugom stanju, kako negujete telo?
Danijela: Od prvog dana od kada sam saznala da sam trudna koristim preparate za negu protiv strija. Moram da vodim računa o svom telu zbog sebe, kao i posla kojim se bavim.

Jeste li odabrali gde ćete se poroditi?
Danijela: Porodiću se u Specijalnoj ginekološkoj bolnici „Jevremova“.

Ta klinika je čuvena po veštačkoj oplodni, na koji način ste vi zatrudneli?
Danijela: To mi je poznato, ali ja sam zatrudnela prirodnim putem. Nisam razmažena trudnica, a pošto sam godinama živela u inostranstvu, kada sam se vratila u Beograd, nisam imala svog ginekologa. Po preporuci prijateljice, izabrala sam profesora doktora Aleksandra Ljubića, koji radi u Specijalnoj ginekološkoj bolnici „Jevremova“. Kada sam ostala u drugom stanju, pošto sam imala poverenje u pomenutog lekara, odlučila sam da kontrolišem trudnoću kod njega. Inače, ova bolnica izgleda svetski i najvažnije mi je da se tamo osećam kao kod kuće.

Slušate li klasičnu muziku, budući da kažu da ona naročito prija bebabma u stomaku?
Danijela: Ma kakvi, ne stižem od posla uopšte da slušam muziku, a kamoli klasičnu. Naša beba se posebno oglašava kada čuje ljude i reaguje na buku. Inače, Ognjen joj svaki dan peva pesmu „Medo brundo“.

Još aktivno radite?
Danijela: Da. Evo sada privodimo kraju kastinge za "Dahlia Elitte Model Look 2013“, a već početkom septembra počinjemo nove. Prezadovoljna sam sezonom i uspesima naše agencije "Models Inc“.

Kada planirate da se vratite svom poslu top-modela posle porođaja?
Danijela: Ako se sve bude odvijalo po planu i ako doteram liniju do željene kilaže, poslu top-modela vraćam se na proleće sledeće godine.

Ponovo ste angažovani kao voditelj „Farme 5“?
Ognjen: Ponovo sam na „Farmi 5“, takmičari su odlični i mislim da nas očekuju paklena igra i zabava.

Nastupate i sa bendom "Flamingosi“?
Ognjen: Imamo još nekoliko zakazanih nastupa u okviru letnje turneje koja traje od jula. U septembru planiramo da plasiramo novi singl.

Piše: Jelena Popović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti