Emina Jahović: Moj put do uspeha bio je veoma težak

Emina Jahović: Moj put do uspeha bio je veoma težak

Autor: | 26/09/2013

0

Posle dugog letnjeg odmora, koji je provela na brodu u društvu supruga Mustafe i sinova Jamana i Javuza, pop pevačica Emina Jahović-Sandal vratila se svakodnevnim aktivnostima. Trenutno je posvećena radu na novom albumu koji sprema s velikom ljubavlju. Svoj novi album atraktivna tridesetjednogodišnjakinja privodi kraju i otkriva da za mesec i po planira da ga izda. Pored toga, pevačka zvezda, rodom iz Novog Pazara, uskoro će ponovo zaigrati u nekoj turskoj seriji, s tim što joj ovoga puta verovatno neće biti poverena glavna, već sporedna uloga. Ipak od svih poslovnih aktivnosti kojima se vratila posle letnje pauze, Emina se od svega najviše obradovala ponudi da bude jedan od četiri člana žirija trenutno najpopularnijeg pevačkog šou-programa u svetu "X faktor", koji počinje da se emituje na televiziji "Pink" od 22. oktobra. Veliku podršku za učešće u ovom planetarno popularnom takmičenju atraktivnoj brineti pružio je suprug Mustafa, budući da je on jedan od članova žirija muzičkog formata "The Voice", koji se već tri godine prikazuje u Turskoj.
- Želim da kažem da sam presrećna jer sam dobila priliku da budem jedan od četiri člana žirija muzičkog takmičenja čiji sam veliki fan. Sa velikim uzbuđenjem prihvatila sam učešće u ovom formatu. Budući da se sve dešava u Beogradu, neće mi biti lako da narednih meseci stalno putujem avionom i boravim na relaciji Istanbul-Beograd. Teže od putovanja pašće mi učestali rastanci od supruga i sinova. Pošto znam da ću do kraja godine zbog učešća u "X faktoru" dosta vremena provoditi van kuće, organizovala sam se tako da celo leto provedem sa najmilijima. Zaista sam uživala u zajednički provedenom vremenu, tako da me zbog čestog odsustvovanja od kuće neće gristi savest - započinje razgovor za magazin "Hello!" Emina Jahović.

Da li ste kao i prethodnih godina i ovo leto proveli u svojoj kući u Godžeku, nadomak Bodruma?

- Jesmo, ali ovoga puta smo skoro sve vreme boravili na brodu, na krstarenju. Bilo je divno, potpuno smo se opustili. Jako sam srećna jer sam imala priliku da po ceo dan budem sa svojom decom i suprugom. Na našu sreću, svi smo dobro podneli boravak na brodu, čak smo se toliko navikli na more da smo svi "lelujali" kada smo sišli na kopno.

Vole li vaši sinovi more i vodu?
- Jaman je Riba u horoskopu i obožava vodu, neustrašiv je. Sa mnom je stalno išao u najveću dubinu bez ikakvog straha. Pošto smo krstarili i kupali se u dubokom moru, kada je mlađi sin Javuz bio u vodi, kako bih se održala na površini, svaki put sam morala na svoje ruke da stavim dečje gumene "mišiće". U tim trenucima moji dečaci su umirali od smeha. Da me je neko snimio, bile bi to hit fotografije. Odmor mi je baš prijao, posebno sam srećna jer sam sa sinovima provela dosta vremena, pa sada mogu lakše da se odvajam od njih na nekoliko dana zbog obaveza oko učešća u "X faktoru".

Budući da ste miroljubiva osoba, koliko će vam teško pasti uloga sudije u "X faktoru", kojom ćete možda odlučivati o sudbini mladih ljudi?
- Moj put uspeha i građenja karijere bio je veoma težak, iako to ljudima sa današnje tačke gledišta ne izgleda tako. Nikada nisam želela da svoju popularnost baziram na tračevima, zbog čega sam na sopstveni uspeh morala duže da čekam. Bila sam strpljiva i isplatilo se. Bilo je tu lepih trenutaka, ali i reka suza, koje sam isplakala zbog trenutne neshvaćenosti. Mnogo sam prošla i iza sebe imam bogato muzičko i scensko iskustvo, zbog čega smatram da sam kadra da budem dobar član ekipe "X faktora". Posao sudije neće mi biti nimalo lak zadatak, ali ću se truditi da budem realna i poštena. Priznajem da me često u životu vode emocije, tako će biti i ovog puta. Kada budem donosila ključne odluke, poslušaću unutrašnji glas. Svesna sam svoje odgovornosti.

Znamo da uvek kada je reč o takmičenjima ima raznih urgiranja. Kako ćete reagovati ako neki vaš poznanik bude insistirao da glasate za njegovo dete koje se takmiči?

- Dugo sam čekala i radovala sam se ovakvoj prilici. U životu sam potpuno ispunjena, pa nikada ne bih dozvolila da zbog nečije volje ukaljam svoj obraz i obraz svoje porodice. Moje mišljenje u ovom takmičenju će biti samo moje, kao što će moja odluka biti samo i isključivo moja.

Budući da je vaš suprug Mustafa već učestvovao u sličnim formatima, hoćete li tražiti njegovo mišljenje?
- Moj suprug Mustafa je već tri godine jedan od članova žirija u muzičkom takmičenju "The Voice" u Turskoj. Zbog njegovog angažmana imala sam priliku da iza kulisa vidim kako oni biraju talente i šta se dešava iza scene. Interesantno je da nijednom za te tri sezone najbolji pevač nije odneo pobedu. Prošle godine trijumfovao je takmičar iz grupe mog supruga. Prateći šta Mustafa radi, "pokupila sam" već dosta znanja, ali uvek ću saslušati njegovo mišljenje.

Bilo je reči da će upravo vaš suprug Mustafa Sandal biti ta inostrana zvezda koja će se pojaviti u revijalnom delu takmičenja?
- To još ne znam i ne bih smela da pričam na tu temu.

Uvek ste pričali da volite da ste okruženi lepim devojkama. Da li će lepotice na ovom takmičenju bitu u prednosti kod vas?

- Volim da sam okružena ne samo lepim devojkama nego i lepim muškarcima. Šalim se. Fizički izgled je veoma bitan, naročito u svetskom šou-biznisu. Ljudi na sceni vole da vide lepe ljude. Ipak, ima i izuzetaka, na primer pevačica Adel, koja nije najlepša, ali zbog svog glas jedna je od najpopularnijih na svetu. Dakle, lepota nije presudna, ali je poželjna, jer kod nekih talentovanih takmičara upravo ona može da bude taj "X faktor".

Budući da ćete zbog poslovne angažovanosti često biti odvojeni od sinova, kako oni sada podnose kada niste pored njih?
- Jaman već ima pet godina i prilično razume naše profesije, ali voli da provodi vreme sa svojim ocem. Često nam dolaze u posetu baba i deda, pa ga i oni čuvaju. On je Lav u horoskopu, voli da bude u centru pažnje i da se sve vrti oko njega, najvažnije mu je da mu je dan organizovan i ispunjen aktivnostima u kojima najviše uživa. Vezan je mene, ali smo ga odmalena učili i objašnjavali čime se Mustafa i ja bavimo. Nedavno je moj suprug objavio spot za novu pesmu u kome on ima prisne scene sa jednom devojkom. Kada smo gledali premijeru spota, ja sam se šalila sa Jamanom, prekrijem oči rukama, kao počenem da plačem i kažem mu: "Jao, Jamane, vidi, tata sa drugom ženom". On mi na to odgovara: "Mama, ne brini, pa to je samo spot, nemoj da plačeš". On je već naučio da je to posao i raste sa tim saznanjem, što nam veoma odgovara.

Ove godine vaš sin Jaman bio je gost na promociji Diznijevog filma "Planes"?
- Jaman je bio gost na promociji crtanog filma „Planes“ budući da je Mustafa pozajmio svoj glas glavnom junaku. Tom prilikom je moj sin dobio određeni honorar i odlučio je da njim plati obdanište ove godine, pošto smo mu rekli da je on ove godine zaradio da plati svoj vrtić. Njegovoj sreći nije bilo kraja. Već sad priča da će mnogo da radi i da će ceniti novac kad poraste.

S obzirom na to da Jaman sledeće godine kreće u školu, jeste li razmišljali gde ćete ga upisati?

- U Turskoj je to malo drugačije. Ovaj vrtić koji sada pohađa nalazi se u okviru sistema koji ima i osnovnu i srednju školu. Tako da će Jaman samo produžiti školovaje u okviru iste ustanove. Prezadovoljna sam radom vrtića jer je savršeno organizovan. Svaki dan imaju sportske aktivnosti, uče strani jezik, a ujedno se zabavljaju. Posle srednje škole, ako Bog da, ići će u inostranstvo na studije.

Da li je Jaman već naučio da čita i piše?
- Nije još, ali je na dobrom putu.

Kako je mali Javuz?
- On je presladak, kao mali Buda, poseduje neku smirujuću energiju. Obožava automobile i motore i u stanju je da se po ceo dan igra sa igračkama na točkove. U ovom periodu je neodoljiv, priča nekim svojim jezikom i sve razume.

Planirate li treće dete, možda se nadate devojčici?

- U ovom trenutku posvećena sam karijeri. Još sam mlada, pa ću sigurno za koju godinu poželeti još jedno dete. Zaista uživam u ulozi majke.

Nedavno ste dobili ponudu da se opet okušate kao glumica?
- Imam nekoliko ponuda za učestvovanje u turskim serijama. Ovog puta volela bih da prihvatim glumački angažman, ali se ne bih usudila da prihvatim glavnu ulogu jer su snimanja iscrpljujuća. Svi smo svedoci šta je preživela glavna glumica serije "Sulejman Veličanstveni" Merjem Uzerli. To su nemogući uslovi, naročito ako imate porodicu.

Uskoro će se na tržištu pojaviti vaš parfem?
- Jako se radujem tome, jer to će biti veliko iznenađenje za moje fanove i sve koji me vole. Pored parfema, plasiraćemo na tržište i kozmetiku koja će biti napravljena od prirodnih elemenata i po mom ukusu. Parfem neće poneti moje ime, ali će imati moj pečat i mirisaće na mene.

Piše: Jelena Popović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Slične Vesti