Emina Jahović - Sandal: Novi životni izazovi

Emina Jahović - Sandal: Novi životni izazovi

Autor: | 06/09/2012

0

Pop pevačica Emina Jahović-Sandal, koja sama kreira kompozicije i tekstove za svoje hit numere, krajem godine publici će predstaviti novi kompakt disk koji je pažljivo pripremala. Dok se bude spremala za obaveze koje je čekaju prilikom promocije novih pesama, prelepa brineta će sa suprugom, turskom muzičkom zvezdom Mustafom Sandalom, otići u obilazak srednje i južne Afrike. To će biti prvo duže zajedničko putovanje supružnika od kada je u njihov dom u Istanbulu, pored četvorogodišnjeg sina Jamana, pre šest meseci "stigao" i maleni Javuz. Pre toga, srpska Penelope Kruz prvi put će izdati pesmu za tursko tržište za koju je snimila i spot u kome izgleda savršeno i pored toga što je nedavno po drugi put postala majka.
Nedavno ste snimili pesmu i spot za tursko tržište, kako ste se odlučili na taj korak?
- Trebalo je mnogo vremena da se odlučim i snimim numeru na turskom. Imala sam do sada mnogo ponuda, ali sam propuštala šanse jer nisam bila dovoljno hrabra da se odlučim na takav korak. Pre svega, moje znanje turskog nije bilo dovoljno dobro da bih mogla da pišem tekstove na tom jeziku, tako da nisam razmišljala u tom pravcu. Međutim, suprug mi je nedavno napisao divan tekst i shvatila sam da je došlo pravo vreme da se predstavim i turskom tržištu. Rado sam prihvatila ponudu za sponzorstvo od tamošnjeg „Telekoma“, što je izuzetan uspeh.
Odlučili ste da pre nego što singl bude objavljen snimite i spot, da li vam je bilo teško da odaberete saradnike za ekranizaciju nove numere?
- Budući da imam velikog sponzora i da prvi put radim za tamošnje tržište na meni je bila velika odgovornost. Kao i uvek, tom poslu sam pristupila vrlo profesionalno i izabrala sam odličnu ekipu. Spot je snimljen u Beogradu, a potpisuje ga moj stalni saradnik Miloš Nadaždin. Osim njega, izabrala sam i odličnu ekipu snimatelja, koreografa iz Istanbula, šminkera i frizera. Odlučila sam da ovu numeru snimim i na srpskom jeziku, jer smatram da bi i ljudi koji ovde žive trebalo da uživaju u tim divnim melodijama. Pesma se za tursko tržište zove „Poslednja brzina“, dok naslov na srpskom još nismo odabrali.
Kako je publika u Turskoj prihvatila vaš duet sa suprugom Mustafom Sandalom?
- Publika je vrlo lepo prihvatila taj duet i on je postao pravi hit. Prvi put sam na taj način sarađivala sa suprugom i bilo je to na obostrano zadovoljstvo.
Jeste li vašem sinu Jamanu, koji je sredinom avgusta napunio četiri godine, organizovali rođendansku žurku?
- Jamanu sam još 15. juna napravila veliku rođendansku zabavu, na koju su mu došli svi drugovi iz školice koju pohađa u Istanbulu. Odlučili smo da ranije proslavimo njegov rođendan jer u tom periodu njegovi drugovi još nisu otišli sa roditeljima na letovanje, a i meni su obaveze dozvoljavale da se posvetim organizaciji žurke. Na rođendan nismo pravili veliko slavlje, već smo se samo mi porodično okupili i skromno obeležili taj dan. Ipak, Jaman je bio presrećan što ima tortu i svećice koje smo morali da palimo i gasimo nekoliko puta jer je sada u tom uzrastu da su mu takve stvari vrlo zanimljive.
Da li ste mu kupili neki poseban rođendanski poklon?
- Jamanu je najveći poklon kada je naša porodica na okupu. Tada svi zajedno odlazimo u zabavne parkove gde se najlepše igra i uživa da gleda predstave sa Diznijevim junacima. To je za njega najlepši mogući dar, a mi se trudimo da mu što češće na taj način ugodimo.
Koliko vaš mlađi sin, petomesečni Javuz podseća na Jamana kada je bio njegovog uzrasta?
- Njih dvojica su potpuno različiti. Jaman je veoma živahan, dok je Javuz mirnijeg temperamenta. Nije što je moj, ali stvarno je preslatka beba kakvu samo možete da poželite.
Hoće li vaša majka čuvati Jamana i Javuza u septembru kada otputujete u Afriku?
- Ovog puta o našim sinovima će se brinuti Mustafini roditelji, jer moja mama ima obaveze u Novom Pazaru. Osamnaest godina posle smrti mog oca odlučili smo da renoviramo porodičnu kuću što će biti vrlo zahtevan poduhvat, jer menjamo i eksterijer i enterijer.
Hoćete li i vi učestvovati u menjanju izgleda doma u Novom Parazu?
- Svakako. Sada su počeli sa menjanjem spoljašnjeg izgleda kuće i tu najviše posla ima moj brat koji će naredni period provesti u Novom Pazaru. Kada na red bude došlo uređenje enterijera, ja ću biti zadužena za to. Pored kuvanja, volim i time da se bavim, pa ću sa uživanjem uraditi taj deo posla. Već imam iskustva jer sam sređivala naš dom u Istanbulu i na moru.
Kakvi su vam planovi u muzici za naredni period?
- Uskoro izdajem novi album i sva moja energija biće usmerena na to. Pesme su gotove, aranžmani podeljeni, nadam se da će nove melodije uskoro i publika imati priliku da čuje. Prema sadašnjim planovima, kompakt disk bi trebalo da objavim u novembru. Želim da se u narednom periodu posvetim i radu na turskom tržištu, ali to ne znači da ću zapostaviti fanove iz Srbije, već planiram da paraleno radim u obe zemlje.

Intervju: Ivana Nikolić

Foto: Miloš Nadaždin

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti