Vojislav Nedeljković: U porodičnom ringu ljubavi

Vojislav Nedeljković: U porodičnom ringu ljubavi

Autor: | 08/02/2012

0

Posle dve godine pauze u televizijskom radu, šarmantnog voditelja Vojislava - Voju Nedeljkovića ponovo gledamo na malim ekranima u tok-šou emisiji „U ringu", na televiziji „Pink“. Domaćin autorske emisije „Vojevanje“, na Radiju „S“, kaže da mu se dopada ovaj zanimljivi televizijski format koji obrađuje aktuelne društvene teme u okviru dve polarizovane strane. Gosti „suočavaju“ svojestavove u ringu, uz publiku u studiju, a Vojislav je voditelj i sudija u emisiji.
Duhoviti četrdesetosmogodišnjak, koji je uvek bio miljenik publike, kaže da je dobro povući se na neko vreme iz javnosti, da bi se gledaoci uželeli. Privatno je vrlo ostvaren i zadovoljan u braku sa Majom sa kojom ima devetogodišnjeg sina Đorđa.
- Trudim se da sina usmeravam na dobre stvari i da ne radim ono što su meni, a da nije bilo dobro. Pokušavam da budem racionalan. Trudim se da mu razvijam kreativnost, trenira hokej i vrlo je posvećen sportu - za magazin „Hello!“ počinje priču o svojoj porodici harizmatični voditelj, koji svom sinu prenosi, kako duhovito kaže- prosečne moralne vrednosti.
- Ne mogu roditelji baš sve da nametnu detetu, jer tu je škola, a i društvo. Moju popularnost Đorđe prihvata prilično ravnodušno. Nije oduševljen što sam poznat, ali se ni ne stidi toga. Po prirodi jestidljivo i povučeno dete, kao i ja, što možda nekima deluje čudno. Oduvek sam bio takav, pa sam se pričom i duhom „branio od sveta“. Učiteljica nam je rekla da ume da animira decu u školi, što nas je začudilo. Možda će se promeniti, poput mene. Mene društvo iz osnovne škole sada ne može da spoji sa mirnim i povučenim mališanom, njihovim drugom iz razreda. Nešto mi je „kvrcnulo“ u srednjoj školi, pa sam počeo da se bavim medijima i na taj način se „predstavio“ javnosti - govori Nedeljković, koji se pre devet godina venčao sa Majom, nekadašnjom manekenkom koja je završila medicinu. Tridesetogodišnja Maja je bila uspešna manekenka pre nego što se posvetila studijama medicine.
- Slikala se za editorijale i radila je revije, a potom se ozbiljnije posvetila studiranju. Od Maje sam dobio punu podršku za novi angažman na televiziji „Pink“ jer imam fleksibilno radno vreme. Uvek imam dovoljno vremena za porodicu. Ipak, ona je svesna da nekada ne mogu biti sa njima, zbog posla. Ovu Novu godinu smo proveli zajedno, a prethodne dve nismo jer sam bio angažovan kao voditelj zabavnog programa u jednom hotelu na Kopaoniku. Ona razume da je moj posao takav. Inače, imamo prećutni dogovor u vaspitavanju sina. Kada jedan kritikuje Đorđa, drugi ne mora da „uskače“, kako to ne bi bio preveliki pritisak za njega. Najgore je kada jedan od roditelja kritikuje, a drugi brani. Dete se onda zbuni, pa ne zna ko je u pravu. Čudno je vreme, i danas je u socijalizaciji bitno druženje pri vanškolskim aktivnostima. U moje vreme se družilo u kraju, ali više nije tako, jer je ovo vreme interneta - govori Vojislav, koji je sa porodicom nedavno putovao u inostranstvo.
- Kad god mi obaveze dozvoljavaju, vikendom odlazimo iz grada. Često vozim bicikl sa drugom, jer se društvo „rasulo“, svako sa svojom porodicom i obavezama, pa ne možemo na „grupne“ sportove, kao nekada. Skijanje mi dobro ide, ali poslednjih nekoliko godina nisam upražnjavao taj sport. Nadam se da ću u februaru moći da odem na planinu - kaže brižni otac, koji sina često bodri na njegovim hokejaškim utakmicama.
- Đorđe trenira hokej već godinu dana. U početku se nije baš snalazio, ali sada je odličan. Četiri puta nedeljno trenira, a ja redovno odlazim na njegove utakmice da bih mu pružio podršku. Najvažnije mi je što na taj način razvija sportski duh, borbenost u pozitivnom smislu. Ne suptavam ga u tome i sve  prepuštam njegovoj volji - završava Nedeljković.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin