Đole Đogani: Porodični odmor u Italiji

Đole Đogani: Porodični odmor u Italiji

Autor: | 30/08/2011

0

Frontmen grupe „Đogani fantastiko“, legendarni denser Đole Đogani ovog leta sa suprugom Vesnom i sinom Adrianom novim džipom obišao je brojne italijanske gradove. Njihova prva stanica na proputovanju preko Zagreba i Ljubljane bio je Trst, a potom je usledilo uživanje u Veneciji. Put su nastavili duž Riminija, sa kratkim zadržavanjem u Ankoni i dužim u Peskari, mestu gde je Đole započeo svoju plesačku karijeru. Trajektom u luks kabini iz Barija prokrstarili su do crnogorske obale. Puni pozitivnih utisaka, vratili su se u Beograd sa zaključkom da je ovo bilo jedno od njihovih najlepših letovanja.
- Na ovo putovanje smo krenuli na inicijativu našeg sina Adriana. Bio je oduševljen kada smo prošle godine kolima obilazili istarsku obalu Jadrana i gradove Umag, Rijeku, Poreč. Osim mesta koje smo posetili, Adriano je bio fasciniran pumpama i menjanjem hotela na tom putu. Zato kada je čuo da ćemo na isti način da obilazimo i Italiju, nije mogao da dočeka da krenemo - započinje razgovor za magazin „Hello!“ Đole Đogani.
- Iako sam prešao više od tri hiljade kilometara, nimalo mi nije bilo teško da vozim svoje najmilije. Preko Zagreba, Ljubljane i Trsta, stigli smo do Venecije, gde smo uživali dva dana. Znamenitosti smo obilazili rečnim taksijem. Uživali smo u vožnji gondolom, dok nam je “na uvce” svirao jedan violinista. Prešli smo preko “Mosta uzdaha”, a našem oduševljenju nije bilo kraja kada smo zakoračili u crkvu Sveti Marko - priča lider grupe „Đogani“ i napominje da mu je bila interesantna reakcija njegovog sina kada je na jednom mestu video brojne Japance, Kineze, Engleze, Afrikance i druge narode.
- Adriano se samo okretao i u jednom momentu je prokometarisao: „Tata, ovde ne žive isti ljudi kao kod nas u Beogradu“. Mene i Vesnu je sve to nasmejalo, ali smo se potrudili da mu sve objasnimo. Pomalo se plašio golubova, kao i venecijanskih maski, tako da ovoga puta nismo kupili čuveni venecijanski suvenir - kaže Đole i dodaje da su posle Venecije put nastavili ka Bolonji i Riminiju. Tri dana su odseli u Peskari, koja se nalazi na dva časa vožnje od Rima.
- U Peskari sam, pre skoro dvadeset godina, započeo karijeru. Poveo sam Vesnu i sina da vide stan u kome sam živeo, klubove gde sam učio da igram, a kasnije i nastupao, restorane koje sam posećivao. Mnogo je uspomena koje me vežu za taj grad. U jednom malom mestu, deset kilometara odatle rodila se moja kćerka Silvija. Mogu da kažem da smo se divno proveli. Plaža u Peskari je božanstvena, prekrivena sitnim, belim peskom. Na početku smo teško privoleli sina da uđe u more, a već narednih dana nismo mogli da ga isteramo iz vode. Ovo mesto je predivno, ali skupo, tri ležaljke i suncobran iznose oko sedamdeset evra, ali ugođaj je takav da ne žalimo - iskren je Đole.
Putovanje iz Peskare nastavili su kolima do Barija gde su se ukrcali na trajekt za Bar.
- Na brodu smo imali sreće. Naime, rezervisao sam nam najobičniji smeštaj, a pošto je u našoj kabini iz klima-uređaja curila voda na jedan krevet, kapetan broda koji me je prepoznao izvinio se i smestili su nas u luksuznu kabinu sa predivnim pogledom na pučinu. Bili smo presrećni - rekao je Đole, koji se po povratku u Beograd zajedno sa suprugom Vesnom vratio svakodnevnim aktivnostima. Već za jesen ukoliko mu obaveze dozvole, Đole planira da bar na nekoliko dana sa porodicom poseti još neki italijanski grad.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin