Jelena Vesković: Harmonija u crno-belom

Jelena Vesković: Harmonija u crno-belom

Autor: | 22/07/2012

0

Glumica Narodnog pozorišta i televizijska voditeljka Jelena Vesković, pre udaje poznata po devojačkom prezimenu Helc, sa suprugom Milanom i sinom Vukom živi u stanu smeštenom na beogradskom Košutnjaku. Dom simpatične Jelene izuzetno je svetao, sa svih strana okupan svetlošću, a u enterijeru dominira bela boja.

Talentovana umetnica, koja je nedavno stala na „ludi kamen“ i tim povodom sa suprugom Milanom organizovala dve proslave venčanja, u Kraljevu i Beogradu, do kraja leta namerava da kupi novi stan. Iskrena i neposredna u komunikaciji, šarmantna glumica sa velikim osmehom prima ekipu magazina „Hello!“ u dom, dok maltezerka Dora veselo obigrava oko pridošlica.
- Milanu nisam pomagala da sredi stan već samo odmagala u tome - na početku razgovora vrcavo kaže lepa voditeljka „Hepi“ televizije, na kojoj radi dve emisije: vodi rijaliti-šou „Parovi“ i veoma zanimljivu emisiju „Granica“.

Majka sedmogodišnjeg Vuka napominje da je stan u kome srećna porodica živi zapravo momački stan njenog supruga i privremeno rešenje dok ne kupe nov stan ili kuću.

- Milanu je bitno da je prostor u kojem živimo praktičan, jednostavan, komforan i upotrebljiv. Ja sam tip koji voli detalje, sitnice koje imaju svoju simboliku, „skupljače prašine“ koje stalno premeštam s jednog mesta na  drugo. Da se ja pitam, rušili bismo zidove u domu na nekoliko dana - kroz osmeh kaže lepa glumica, koju odlikuju vedar duh i pozitivna energija.

U enterijeru vašeg doma oseća se „ženska ruka“ što se estetike tiče.
- Morala sam da dam svoj pečat. Prvobitno sam imala ideju da na sve zidove stavim slike. Shvatila sam da bi to pokvarilo svedenost bele boje i da to nije dobro rešenje za ovaj prostor.

Planirate da kupite novi dom.
- Naš plan je da nađemo novi stan do kraja leta jer moj sin Vuk u septembru polazi u prvi razred osnovne škole. Hteli bismo da izbegnemo promenu škole zbog selidbe i zato žurimo da to rešimo do 1. septembra. Ovaj stan nije naše trajno rešenje za život, nije dovoljno veliki. Potreban nam je prostor sa više spavaćih soba jer planiramo proširenje porodice.

Nameravate li da kupite kuću ili stan?

- Kada živite u stanu, najveća mana roditeljstva je ta što sa detetom morate da provodite dosta vremena po parkovima. To nije udobno, niti praktično. Zbog toga planiram da kupimo kuću, kako bismo imali dvorište u kojem deca mogu da se igraju dok ja radim nešto drugo.

Gde ste kupili nameštaj?
- Skoro svi komadi nameštaja kupljeni su u inostranstvu. Milanovi roditelji žive u Nemačkoj, a njegova majka je pasionirani ljubitelj kupovine nameštaja. Svaki komad je kupljen u inostranstvu, osim kuhinje koja je rađena po meri.

Kako se snalazite u kuhinji?
- Oboje smo vični kuvanju. Kada Milan napravi neki specijalitet, to bude baš ukusno. Kada ja spremam, napravim uvek zdravo jelo, u šali bih rekla „bolnički obrok“, dok Milan, uz Vukovu pomoć, sprema veoma ukusne delicije, pikantna jela.

Pozivate li rado goste u vaš dom?
- Često pozivamo društvo na večeru kod nas u stan, a često se sami pozivamo kod drugih. Šalu na stranu, sanjam „roštiljade“ u dvorištu, pa mi je pomisao o tome da kupimo kuću primamljivija. Volela bih da u dvorištu što većem broju ljudi prikažem svoj talenat za kulinarstvo. Naravno, uz kupovinu velike stambene jedinice ide i veća rata za kredit. Milanov tata je jednom dobro rekao da nas je sve „razmazila“ njihova porodična kuća u Kraljevu, jer je „nepristojno“ velika. Čovek se lako navikne na širinu i prostor. Ja sam ranije stalno potencirala da je najlepše imati stan u centru, a sada sam zavolela kuću sa dvorištem u tolikoj meri da bih volela da imam manju kuću i na periferiji grada. 

Intervju: Nadežda Jokić
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin