Milica Mihajlović: Mnogo je razloga za sreću

Milica Mihajlović: Mnogo je razloga za sreću

Autor: | 11/05/2012

0

Tridesetdevetogodišnja glumica Milica Mihajlović poslednjih godinu dana angažovana je na više projekata. Film „Ustanička ulica“, u kome ima zapaženu ulogu, odlično prolazi u bioskopima, serija „Vojna akademija“, u kojoj tumači lik kuvarice, jedna je od najgledanijih, dok se za predstave u kojima igra traži karta više. Zadovoljna je kako je publika prihvatila dve najnovije predstave u kojima igra, „Kumove“ i „Plodne dane“, a ponosna je što deo komada skreće pažnju na veliki problem današnjice - nemogućnost parova da imaju potomstvo.
- Predstava „Plodni dani“ predstavlja autentične ispovesti ljudi koji ne mogu da se ostvare kao roditelji. U komadu se govori o njihovim traumama i svim teškoćama sa kojima se sreću, kako emotivnim, psihičkim, tako finansijskim i birokratskim. Svaki put kada je igram osećam veliko uzbuđenje, a primetila sam da tako reaguje i publika - kaže na početku razgovora za „Hello!“ Milica Mihajlović.
Umetnica koja pleni vedrinom i pozitivnom energijom, zahvaljujući dobroj organizaciji i nesebičnoj pomoći supruga, barda jugoslovenske glumačke scene Vojislava - Voje Brajovića, uspevada obavi sve svoje obaveze. Na prvom mestu joj je devetogodišnji sin Relja, za koga uvek ima vremena i nikada nije umorna.
- Nije lako uskladiti brojne obaveze koje imam, ali se trudim da se dobro organizujem. Kada spremam jednu predstavu i tokom dana imam probe, a uveče igram u drugoj, u našoj kući je vanredno stanje. Zajedničkim snagama se trudimo da taj period što lakše prebrodimo. Ne mogu da se žalim, jer kada saberem vreme koje provodim sa Reljom i ono koje majke koje rade svakog dana od devet do pet provode sa svojom decom, shvatim da sam u velikoj prednosti.
Iako ima samo devet godina, Relja sa velikom pažnjom prati sve što rade njegovi roditelji koji su ga odmalena vodili u pozorište. Odrastao je uz Branka Kockicu u Pozorištancetu „Puž“, a sve češće je u publici i tokom večernjih predstava u kojima igraju njegovi majka i otac.
- Relja svoje školske obaveze obavlja sam, a ja se pre svega bavim razvijanjem njegovih radnih navika. Smatram da je tu roditeljska pomoć najpotrebnija. Kao dete glumaca podložan je predrasudama, pozitivnim i negativnim komentarima. Svesna sam da će mu neki zbog mene i Voje biti naklonjeni, ali biće i onih koji će imati drugačiji stav. Volela bih da se time ne opterećuje i za sada sve ide kako treba.
Glumica je u ljubavi sa suprugom Vojom više od decenije, a velika razlika u godinama nikada im nije smetala, odlično se slažu, podržavaju, kritikuju i dopunjuju.
- Ne mogu da pričam o tome da li sam u prednosti u odnosu na koleginice koje nemaju kolege za supružnike jer mi je ovo jedini brak. Meni je Voja velika pomoć, nas dvoje stalno razgovaramo o projektima na kojima smo angažovani. Znači mi to što živim sa čovekom sa kojim mogu da podelim sve svoje brige, strahove, nade i ideje. Mi se hrabrimo i kritikujemo ne samo u poslu već i u životu. Verujemo jedno drugom i kada se međusobno  opominjemo, znamo da to činimo dobronamerno - kaže na kraju Milica koja je sa suprugovom decom iz prethodnog braka, sinom Vukotom i kćerkom Iskrom, ostvarila prijateljski odnos, a mali Relja u njih gleda kao u idole.

Piše: Sandra A. Rilak
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin