Dragana Dabović: Glumica koja sve radi srcem

Dragana Dabović: Glumica koja sve radi srcem

Autor: | 06/05/2012

0

Glumica Dragana Dabović, koja je popularnost stekla ulogom kadetkinje Ines Šašvari u seriji "Vojna akademija", uživa u svemu što joj se trenutno dešava. Srećna je zbog uspeha koji je postigla serija, ali i pored toga što je sada prepoznaju gde god da krene, ona je ostala ista. Ne dozvoljava da je zaustavljanje slučajnih prolaznika, molbe za autogram i zajedničko fotografisanje promene. Sa radošću prihvata svaku pohvalu, ali i kritiku.
- Kada sam pročitala scenario za Vojnu akademiju, znala sam da će tu seriju narod voleti. Prvi put se srećem sa pohvalama nepoznatih ljudi, prepoznaju me na ulici i drago mi je zbog toga. Nisam se promenila, i dalje se vozim gradskim prevozom, šetam se, razgovaram sa ljudima, i još ne mogu da poverujem da više ne mogu ni do prodavnice da odem a da ne budem primećena - kaže Dragana na početku razgovora za Hello!.
Zahvaljujući tome što je šest meseci snimala u uniformi i sa vojnom opremom Dragana je dobila novu snagu. Sve kroz šta je prošla ju je ojačalo. Na snimanju serije ostvarila je prisan odnos sa svim kolegama, a najviše se zbližila sa Tijanom Pečenčić.
- Tijana je postala važan deo mog života. Ne mogu da verujem da smo se upoznale pre godinu i po dana, imam utisak kao da je znam odmalena. Ona mi mnogo znači. Nas dve smo sušta suprotnost, različiti su nam karakteri kao i temperamenti, ali smo se opet prepoznale i ostvarile blizak odnos.
Simpatična glumica je posle završene gimnazije odlučila da studira glumu, zbog čega je napustila roditeljski dom u Herceg Novom i preselila se u Novi Sad. U Vojvodini je živela do prošle godine, a posle diplomiranja preselila se u Beograd. Na primorju, pored oca i majke žive joj i dve starije sestre koje joj mnogo nedostaju. Vremena za česte odlaske u Crnu Goru nema, pa se sa porodicom viđa za novogodišnje i uskršnje praznike i tokom letnje sezone.
- Kada sam se odvojila od porodice, bila sam nostalgična. Posle tri meseca sam se trgla i dobro razmislila šta želim od života. Pred sebe sam stavila dve opcije, da se vratim u Herceg Novi ili da počnem sve ispočetka i izgradim svoj put. Izabrala sam drugu opciju i nisam pogrešila. Tu sam gde sam i pišem svoje stranice. Za porodicu sam veoma vezana, ali nemamo priliku da se često viđamo. Oni su uz mene, prate seriju i svaki moj intervju. Ponosni su i subjektivni, za njih sam najlepša, najbolja, najpametnija, što se meni ne dopada. Oni su moji i ne mogu da očekujem da budu drugačiji - priča Dragana koja još nije našla idealnu polovinu.
- Nisam zaljubljena, a možda je jedan od bitnijih razloga taj što imam ne velike već specifične kriterijume. Od muškarca tražim da bude svoj čovek, da ne moram da ga menjam, da ima sopstveni put koji će se isprepletati sa mojim. Moram dobro da ga upoznam, da znam sve njegove vrline i mane, pa onda da se upustim u ozbiljniju priču. Ne idem glavom kroz zid, pa da posle kažem kako sam pogrešila. U ljubavi se maksimalno dajem, idem srcem i zbog toga sam obazriva. Inače, u životu sve radim srcem. Teško podnosim izdaju i vo-dim računa da do toga ne dođe. Volim da biram, ali puštam muškarca da me zavede, mora da me uveri u to da sam mu posebna - u dahu govori Dragana.
U poslednje vreme sve više je ljubavnih veza između mladih glumaca. Dragana ne beži od toga da se i njoj jednog dana to desi.
- Nisu mi važni ni profesija, ni vera, ni nacionalnost, važna je ljubav. Nedavno sam bila sa porodicom na svadbi i zbog moje ljubavi u seriji sa Romom naručili su mi pesmu "Ciganin sam, al’ najlepši". Pitala sam oca kako bi reagovao da sam zaista sa Romom, a on mi je odgovorio: "Sine, ako je tebi dobar, meni je najbolji". Nemam predrasude. I kada je reč o zanimanju, da li je glumac, automehaničar, moler, vajar ili doktor nauka, nebitno je - kaže na kraju Dragana koja će uskoro početi sa snimanjem filma Skidanje, u koji polaže velike nade.

Piše: Sandra A. Rilak

Foto: Naike Bokan

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin