Bojana Lečić i Nikolina Lončar: Lepota sa smislom

Bojana Lečić i Nikolina Lončar: Lepota sa smislom

Autor: | 10/08/2012

0

Nedavno je kompanija “Miss Yu”, pred izbor za najlepšu devojku na svetu, na pripreme u Kinu poslala mis Srbije Bojanu Lečić i mis Crne Gore Nikolinu Lončar.
Izbor za "mis sveta" biće održan u Ordosu, na severu Kine, a naše lepotice će na pripremama pre izbora provesti mesec dana. Bojana, dvadesetdvogodišnjakinja iz Nove Varoši, i godinu dana mlađa Nikolina, koja je iz Pljevalja, u zajedničkom intervjuu za magazin „Hello!“ govore o doživljajima iz Kine, gde su trenutno na pripremama za svetski izbor.
- Pripremala sam se dugo, radim na sebi i potrudiću se da se dobro pripremim tokom ovih mesec dana. Srećna sam što se uopšte nalazim tu i što ću učestvovati u prestižnom takmičenju. Mesec dana biću ambasador lepote svoje zemlje, ponosim se što predstavljam Srbiju. Pored titule mis sveta stoji opis - "lepota sa smislom". Trudiću se da pred sudijama baš to pokažem. Dok traju pripreme u našu čast organizuju se brojne manifestacije, organizatori nas vode u posete i obilaske gradova, ali mnogo vremena posvećujemo i uvežbavanju koreografije. Bitno je da žiri upozna devojke i proceni koja je najspremnija da ponese titulu najlepše žene sveta - kaže Bojana, studentkinja informacionih tehnologija. Na njene reči nadovezuje se ambiciozna Crnogorka:
- Ne idem na izbor sa jedinim ciljem da budem prva. Zadatak koji sam postavila sebi je da pokažem najbolje što posedujem, na najbolji mogući način. Sigurno je da ću maksimalno da se trudim, kako sam i do sada radila. Rezultati uvek stignu, pre ili kasnije. Na pripremama družićemo se sa lokalnim stanovništvom, posećivaćemo razne kulturne institucije i učestovaćemo u humanitarnim akcijama. Biće organizovan humanitarni bal, čiji je cilj prikupljanje novca od lokalnog stanovništva. Svaka predstavnica svoje zemlje ponela je nacionalni poklon koji će predstaviti, ja nosim uramljenu ikonu svetog Jovana Krstitelja.
Bojana i Nikolina govore o jednomesečnom rastanku od bližnjih i o tome da li imaju tremu pred svetski izbor.
- Za sada sam puna ushićenja i uzbuđenja, euforična sam. Trema će uslediti kako se takmičenje bude približavalo, a mogu je savladati samo pozitivnim mislima. Porodica će mi mnogo nedostajati, najviše moje sestre. Prvi put sam od njih razdvojena jedan mesec, do sada je to uvek bio kraći period. Zahvaljujući savremenim tehnologijama, svakodnevno komuniciramo, te lakše podnosim razdvojenost. Naravno, imam mnogo obaveza, okupirana sam svim dešavanjima, i to pomaže u borbi protiv nostalgije - kaže Bojana. Nikolina nastavlja:
- Nemam vremena za tremu. Predstoji mi mnogo rada, truda, posvećenosti i adrenalina. Cilj mi je da u najboljem svetlu predstavim sebe, svoju porodicu, kompaniju i, naravno, svoju Crnu Goru. Lep je to osećaj, posebno što studiram političke nauke i što želim da se bavim politikom, diplomatijom. Veoma mi nedostaju roditelji i mlađi brat. Pre poletanja aviona, spakovali su mi „paketić“ pozitivne energije i lepih misli - to me „drži“ tokom mog boravka u Kini. Inače, smeštene smo u Ordosu, gradu u Mongoliji, gde će biti održano finalno takmičenje. Najveći deo vremena provešćemo putujući. Radujem se posetama Hongkongu i Šangaju. Ovo mi je druga poseta Kini, već sam imala prilike da vidim Peking i Čeng Du.
Na finalnoj večeri, koja će biti održana 18. avgusta u Ordosu, misice će nositi glamurozne toalete dizajnerke Marije Šabić. One otkrivaju koje će talente prikazati na izboru "Mis sveta".
- Haljinu za finalno veče kreirala je Marija Šabić. Moram da pomenem da je inspiracija za tu haljinu bila Kejt Midlton, jer sam kreatorku podsetila na nju, te se prefinjenost toalete podrazumeva. Haljina je nazvana „Roses from the Secret Garden“. Što se tiče mene, engleski prilično dobro govorim, treniram fitnes, igraću nacionalni ples, pričaću o humanitarnim akcijama u kojima sam učestvovala, a pripremila sam i kompletno predstavljanje Srbije - u dahu kaže Bojana. Mis Crne Gore zaključuje:
- Potrudiću se da nikada ne izgubim ono na čemu sam do sada radila i nastaviću sa radom na sebi. Zahvalna sam kompaniji koja me je poslala na takmičenje, ali i onima koji su me vaspitavali i savetovali, i koji su uvek tu za mene - moji roditelji i mali brat. Prema svima njima imam veliku obavezu i odgovornost da budem što bolja i što uspešnija i da svaki dan uradim nešto vredno za sebe i druge.

Piše: Nadežda Jokić
Fotograf: Danilo Vasić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još