Mis Srbije: Pripreme kandidatkinja u Grčkoj

Mis Srbije: Pripreme kandidatkinja u Grčkoj

Autor: | 07/07/2011

0

Prirodna svetlost na osunčanom Tasosu, tokom ovogodišnjih priprema za finale Mis Srbije 2011, poslužila je kao inspiracija timu umetničkih fotografa za slikanje dvadeset četiri finalistkinje koje će se 7. jula boriti za ovogodišnju titulu u Centru Sava. Temu ovogodišnjeg izbora boginje lepote odabrala je scenaristkinja i idejni tvorac ove manifestacije Vesna de Vinča. Režija video-spotova je, kao i svake godine, poverena Vladi Aleksiću. Televizija Pink, u susret direktnom prenosu finala, napraviće tri posebne polučasovne emisije posvećene pripremama devojaka u Grčkoj, ali i jubileju koji će ove godine okupiti najuspešnije i najlepše oficijelne misice u poslednjih deceniju i po, koje će se pojaviti u finalnom programu. Na prelepoj plaži turističkog kompleksa Makrijamos lepotice slikaju fotografi: Nikola Miljković, Dag Ulić, Marko Paunović, Dragan Gajić, Mladen Sekulić i Dragan Ćoso. Stručni tim koji ih priprema za finale je veliki, jer je ove godine petnaestogodišnjica takmičenja Mis Srbije sa svim svetskim licencama. Na pripremama o ishrani devojaka brine doktor Saša Plećević, popularniji kao Doktor Filgud. Modni kreator Bata Spasojević organizuje modnu reviju na Tasosu, a modele će poneti finalistkinje za izbor najlepše. Modna novinarka Miljana Nešković uči devojke dobrom govoru i javnom nastupu. Slikar Nebojša Pilipović Pilo, art direktor kompanije Miss Yu, koordinira snimanje i fotografisanje na egzotičnim lokacijama Tasosa. Za dobru formu finalistkinja zadužena je pevačica Jellena, koja je nekoliko godina zvanična fitnes-instruktorka misica.
Devojke, koje su već doživele vizuelnu transformaciju,
fotografisale su se na najlepšim mestima Tasosa. Za potrebe izrade kataloga modnih fotografija kreatorke Verice Planić devojke su posetile veličanstveni manastir Sveti Arhangeo i manastir Sveti Pantelejmon. Radi se i serija fotografija u modelima Bate Spasojevića i Marije Šabić, koji će prikazati svoje nove kolekcije na finalnoj večeri u Centru Sava. Devojke na slikanju nose nakit talentovanog dizajnera nakita Milovana Mićovića, koji je za ovaj izbor napravio posebnu kolekciju nakita De Vinča Colection.
Dan počinje u sedam sati ujutru fitnes-treningom
devojaka koje su smeštene u luksuznom hotelu Rahoni Beach. Potom odlaze na terene za snimanje spotova i kataloga za kolekcije. Vežbaju i koreografiju, a znanje im prenosi aktuelna misica Milica Jelić. U pauzama sledi škola diplomatskog protokola i opšte kulture, kao i kratke istorije civilizacija, koju vodi Sandra Nešić, doktorant na teoriji kulture, takođe bivša finalistkinja i desna ruka Vesne de Vinče. Uveče se tim vraća u hotel i slede intelektualne radionice. Sobe devojaka se zaključavaju u ponoć, a stručni tim napokon može da se opusti.
- Uvek se dešava neko čudo kada je reč o kampanji za mis. Posle prošlogodišnjih priprema u Tunisu usledila je revolucija. Prve dogovore za ovogodišnje pripreme imali smo sa Egiptom, a onda se u toj zemlji desila revolucija. Obratila sam se svojim prijateljima Grcima da mi priskoče u pomoć, ali su se i tamo uskomešale društvene prilike i počele su demonstracije. Ipak, na ovom prelepom ostrvu se ne oseća nikakav nemir, naprotiv - čarolija i spokoj u kome savršeno radimo - za magazin Hello! o iskustvu boravka na pripremama kaže alfa i omega izbora Vesna de Vinča.

Piše: Nadežda Jokić


Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin