Milica Tepavac: Povratak iz Londona sa izbora za Mis sveta

Milica Tepavac: Povratak iz Londona sa izbora za Mis sveta

Autor: | 24/11/2011

0

Mis Srbije Milica Tepavac vratila se sa svetskog takmičenja za najlepšu devojku održanog u Londonu, na kojem je zauzela dvadeset treće mesto. Boravak u Velikoj Britaniji, gde je provela dvadeset dana, predstavnica naše zemlje dugo će pamtiti, jer su joj se događale samo lepe stvari. Sa devojkama iz sto trinaest zemalja ostvarila je prijateljski odnos, a sve što je videla i doživela obilazeći Englesku i Škotsku prepričava sa osmehom na licu.
- Zadovoljna sam plasmanom kojim uopšte nisam bila opterećena, kao i iskustvom koje sam stekla na ovom takmičenju. Osim što sam zauzela dvadeset treće mesto, ušla sam i u top pet na propratnom takmičenju “Beach beauty”. Za mene je to veliki uspeh, a ujedno i satisfakcija za dalji rad - kaže dvadesetčetvorogodišnja Somborka koja živi i studira u Novom Sadu.
Sve devojke su uživale u blagodetima koje pružahotel "Meriot", u kome su bile smeštene sve učesnice ovog prestižnog takmičenja u lepoti. Milica je bila radosna što se iz njene sobe pružao fantastičan pogled na “Londonsko oko”, najveća panorama na svetu koja predstavlja pravu atrakciju.
- Panorama “Londonsko oko” od hotela je udaljena samo pedeset metara. Nisam propustila priliku da se provozam, bilo je prelepo. Kreće se sporo i skoro da se i ne primećuje da se kapsula pomera. Kada se nađete na najvišoj tački, pruža se prelep pogled na ceo London, što je fascinantno. U hotelu sam koristila saunu, bazen i teretanu. Sa devojkama iz moje grupe sam se odlično slagala, nismo se razdvajale. Svakog dana u pet sati po podne pile smo čaj, a i učile smo nacionalne plesove i jezike. Devojka iz Hongkonga naučila je da igra naše kolo, ali najbolja se pokazala devojka iz Singapura koja je savladala sve, od “Užičkog kola” do ”Čačka”.
Tokom priprema za sve učesnice organizovana je poseta Škotskoj. Devojke su bile smeštene u malom selu nadomak Edinburga, u hotelu starom više od sto godina koji podseća na manji dvorac.
- Obišla sam ceo Edinburg koji mi se veoma dopao. To mi je najlepše iskustvo tokom boravka u Britaniji. Edinburška tvrđava i nedavno restauriran dvorac na njoj izgledaju fascinantno. Posetile smo i Kembridž, gde smo polemisale sa studentima na temu “Svrha ženske lepote, diskriminacija, da li lepota pomaže ili odmaže, da li lepe žene moraju više da se dokazuju”. Posetile smo i uzgajivačnicu orlova gde smo imale priliku da hranimo i držimo u ruci neke od od najređih vrsta. Odlazak u Škotsku ne bi bio potpun bez časova golfa. Neverovatno koliko je naizgled tako jednostavna igra zapravo teška za učenje. Kupila sam kilt, karirane kape i slušala sam predavanje o nastanku i proizvodnji viskija - prepričava svoje doživljaje Milica.
Posle nekoliko dana provedenih u Škotskoj najlepše devojke sveta vratile su se u prestonicu Engleske. Osim što su uvežbavale svaki detalj za svečanu ceremoniju izbora najlepše, koju prate milijarde televizijskih gledalaca, imale su vremena za turistički obilazak grada. Čari noćnog života nisu osetile, jer su večernje sate morale da provode u hotelu ili na specijalnim zabavama koje prate ovu manifestaciju.
- Sve najznačajnije turističke lokalitete engleske prestonice smo obišle, kao i pozorišta i muzeje, a imale smo čast da posetimo i arenu koja se gradi zaOlimpijske igre" koje se održavaju sledeće godine. U Londonu je već sve u znaku najveće sportske manifestacije, čemu su se svi posvetili, i jedva čekaju  početak „Igara“.
Boravak u Velikoj Britaniji Milica je iskoristila i da se upozna sa engleskim kulinarskim specijalitetima. S obzirom na to da voli da kuva i istražuje svetsku kuhinju, od mnogih kuvara je tražila recepte za jela koja su joj se dopala.
- Probala sam čuvene mesne odreske sa raznim prelivima, keks sa borovnicom, čokoladom i ribizlama. Njihova kuhinja je specifična jer sadrži mnoštvo začina - kaže na kraju Milica kojoj su najviše nedostajali porodica i dečko sa kojima želi da provede neko vreme, jer uskoro je očekuje putovanje u Indiju, Barselonu i na Azurnu obalu.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti