Nina Janković: Romantično proputovanje Grčkom

Nina Janković: Romantično proputovanje Grčkom

Autor: | 02/09/2012

0

Čarobno petnaestodnevno letovanje u Grčkoj naša poznata glumica Nina Janković pamtiće zauvek. Osim što je videla nove stvari, i doživela neobične avanture, junakinja serije i filma „Montevideo, bog te video“ prvi put je posetila čuveno grčko ostrvo Santorini. U upoznavanju lepota jednog od najlepših grčkih ostrva dvadesetšestogodišnjoj umetnici društvo je pravio izabranik Mateja, sa kojim je popularna Šapčanka u emotivnoj vezi već tri godine.
Najpre je atraktivni zaljubljeni par proveo nekoliko dana u Atini, da bi se potom najviše zadržali na Santoriniju. Usledio je boravak u Kalamatiju, a proputovanje su ponovo završili u Atini.
- Imali smo društvo u Atini i na Santoriniju, dok smo u Kalamatiju bili sami. U Atini sam bila ranije, te sam znala šta da očekujem. Noćni provod u tom gradu je fantastičan, ali na mene je najjači utisak ostavio boravak na Santoriniju, koji ima plaže sa crnim i crvenim peskom. Oduševljena sam neverovatnom lepotom tog poznatog romantičnog ostrva na kome sam bila prvi put - za magazin „Hello!“ počinje razgovor glumica nebeskoplave boje očiju, koja nije propustila priliku da obiđe poznati vulkan, koji je poslednji put bio aktivan 1950. Inače, specifičan polumesečast oblik ostrva posledica je niza vulkanskih erupcija u 15. veku kada je deo ostrva potonuo i nastao je veliki zaliv Kaldera.
- Obilazak vulkana je velika turistička atrakcija koju nisam želela da propustim. U gradu Fira na istoimenom obližnjem ostrvu je stara luka do koje se može spustiti žičarom ili tradicionalnim i popularnim načinom, na magarcu, koji tamo služe kao taksi. Budući da moj dečko ima dva metra, bilo nam je žao da maltretiramo životinju, pa smo izabrali pešačenje koje je trajalo skoro sat po najvećoj vrućini. Čamcem se uplovljava u grotlo vulkana u kom su napravljene stepenice. Pešačili smo kilometar ka vrhu, a onda i silazili. Posle toga smo izabrali žičaru kao prevozno sredstvo umesto ponovnog pešačenja, jer smo već bili iscrpljeni. Drugog dana izabrali smo da vidimo grad Oju, koji je među turistima popularan zbog najlepšeg pogleda na more i predivne zalaske sunca. Neverovatan pejzaž mi se veoma dopao. Obišli smo i mnoge muzeje na ostrvu - govori zgodna glumica koja je potom posetila grad Kalamati na Peloponezu, gde joj se najviše svidela vožnja čamcem po pećini.
- U obilasku pećine čamcem imali smo turističkog vodiča koji je, nažalost, objašnjavao na grčkom, koji ne znamo, ali tu je bio naš prijatelj koji nam je prevodio. Osim Kalamate, obišli smo i grad Korint, koji je imao veliki značaj u helenističko doba. Posle propasti velike države Aleksandra Makedonskog ovaj grad je postao jedno od središta tadašnje grčke teritorije. Naše putešestvije završili smo odakle smo i počeli, u Atini - kaže Nina koja je, posle dvonedeljnog odmora, spremna za nove glumačke projekte.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin