Svetlana Ceca Ražnatović: Uzbudljivo leto na Kipru

Svetlana Ceca Ražnatović: Uzbudljivo leto na Kipru

Autor: | 18/09/2012

0

Poslednja dva meseca folk diva Ceca  Ražnatović provodi uživajući na Kipru gde njena deca Anastasija i Veljko, od prošle godine, pohađaju internacionalnu školu, dok u Srbiju dolazi samo povremeno zbog poslovnih obaveza. Jedna od najpopularnijih pevačica na Balkanu boravak u svojoj bajkovitoj vili u Aja Napi, primorskom mestu na jugoistočnoj obali Kipra, koristi da se odmori i nakupi pozitivnu energiju, te spremno dočeka izazove na poslovnom planu koji je očekuju već od oktobra.
Luksuzna vila, u kojoj uvek nasmejana pevačica provodi vreme,  prostire se na četiri stotine kvadratnih metara. Velika terasa, sa koje se pruža pogled na azurnoplavo more, omiljeno je mesto porodice Ražnatović na kome uživaju u prijatnom ambijentu i opojnom mirisu Mediterana.
Primorska kuća je renovirana pre dve godine kako bi u potpunosti mogla da ispuni sve potrebe Cecine porodice. Nadomak plaže i na samo nekoliko kilometara od predivnog primorskog grada Larnake, Cecin dom u mirnom delu Aja Nape ima idealan položaj.
Da bi porodična idila bila potpuna, u dom na rajskom ostrvu stigao je, pre nekoliko meseci, i umiljati ljubimac šar pej, kome su dali ime Vujito.
Kako harizmatična muzička zvezda već nekoliko prethodnih godina posećuje "Afroditino ostrvo", odlično zna sva egzotična mesta i plaže koje turisti još nisu otkrli. Uvek rado dočekuje prijatelje iz Srbije, kojima strpljivo, poput iskusnih turističkih vodiča pokazuje sve znamenitosti i zanimljivosti malog primorskog mesta nadomak rta Greko, koji se smatra jednim od najlepših mesta na ostrvu.
- Ovde se osećam opuštenije nego bilo gde. A kada su mi tu i deca, za onaj pravi, kvalitetan odmor, ništa više mi nije potrebno. Pošto mi je ovo, već nekoliko godina, kao drugi dom u kome provedem  po nekoliko meseci, vremenom sam ovde upoznala i neke meni drage ljude koji mi boravak u Aja Napi učine još prijatnijim i opuštenijim. Nisam baš veliki ljubitelj izležavanja na suncu, više mi prija da u čarima leta uživam iz hladovine. Prijatelji se potrude da mi odmor učine što sadržajnijim, a leto uzbudljivijim. Sa novom energijom biću u potpunosti spremna za sve obaveze koje me s prvim danima jeseni očekuju - kaže Ceca Ražnatović za magazin „Hello!“.
Uspešna pevačica je, pre svega, posvećena majka koja je svakog trenutka uz svog sina i kćerku, spremna da ih sasluša i posavetuje, jer su u osetljivom tinejdžerskom dobu, koje podrazumevaprve ljubavi i prvevečernjeizlaske. Veoma je ponosna što je sa decom izgradila kvalitetan prijateljski odnos, pun iskrenosti i poverenja.
Pošto su veći deo godine na Kipru, gde pohađaju školu, Anastasija i Veljko su dobar deo raspusta proveli u Beogradu, gde su uživali družeći se sa svojim vršnjacima. Jedno veče su bili napopularnojprestoničkojžurki „Foam fest“ i odlično se proveli. Njihovo pojavljivanje izazvalo je veliku pažnju medija,od čega je Cecaoduvek želela da ih zaštiti. To je jedan od glavnih razloga zbog kojih je brižna majka odlučila da njena deca nastave školovanje u inostranstvu.
- Za Anastasiju i Veljka sam uvek tu, i kao majka i prijatelj učestvujem u njihovomživotu - kaže muzička zvezda za Hello! i dodaje:
- Uvek sam upućena u sve što rade, a hvala bogu, ne rade ništa što nije u skladu sa uzrastom u komesu. Jedino ne volim to što mediji počinju preterano da zadiru u njihovu privatnost, samo zato što su to moja deca, a primetila sam da ni oni nisu oduševljeni time. No, kada smo ovde, u Aja Napi, svi na okupu, Veljko i Anastasija mogu na miru da se posvete svojim školskim obavezama, što im je sada prioritet i na miru da se druže sa svojim vršnjacima. Ponekad i izlaze, a da se pri tom ne opterećuju koliko fotoreportera prati svaki njihov korak. Mogu opušteno da uživaju u svemu onome u čemu uživaju i njihovi vršnjaci.
U svojoj vili na Kipru, zanosna brineta je ugostila Ognjena Amidižića, voditelja emisije "Ami G šou", naPink" televiziji, i pokazala da istovremeno može da bude odličan i domaćin i gost. Posle tri godine od kako je poslednji put učestvovala u emisiji takvog tipa, Ceca je odlučila da u Ognjenovom šou programu odgovori na sva pitanja o svom životu i uspešnoj karijeri.
Popularni voditelj, Ognjen Amidzić, pevačicin dugogodišnji prijatelj, odlučio je da novu sezonu  Ami Gšoua počne razgovorom sa slavnom folk divom.
- Imali smo dva dana žestokog tempa, koje smo maksimalno iskoristili i oduševljeni smo onim što nam je Ceca pokazala i kako smo se proveli sa njom. Sjajno nas je ugostila, kao i mi nju u prvoj emisiji nove sezone „Ami G šoua". Ona je odličan sagovornik i dotakli smo se najrazličitijih tema. Dugo je nije bilo na televiziji, a publika je željna. Prvi put je jedna televizijska ekipa bila na Kipru, u njenom najintimnijem ambijentu, i time smo otkrili ono što do sada nije bilo dostupno gledaocima i njenim obožavaocima. Ceca u Aja Napi uživa u anonimnosti, mada je tokom snimanja bilo momenata kada su ljudi prilazili, fotografisali se sa njom i tražili autograme. Ipak, pevačica ovde ima mir i mogućnost da se potpuno odmori.
Tokom leta folk zvezda se u nekoliko navrata vraćala u Srbiju zbog spektakularnog koncerta koji je održala na "Saboru trubača" u Guči i gostovanja u prepunoj diskoteci „Top Hill“ u Budvi, pred više hiljada ljudi.
Nastup u Guči je za pevačicu bio izuzetno emotivan, pa je ne skrivajući suze radosnice podelila osećanja sa vernom publikom. S obzirom na to da do sada niko nije imao posećeniji, ni dirljiviji nastup na "Saboru trubača", organizatori su folk divi ponudili mesto ambasadora ove manifestacije, koje je ona sa velikim zadovoljstvom prihvatila.
Jedna je od retkih muzičkih zvezda, koja je besprekornim glasom osvojila sve velike koncertne dvorane na našim prostorima. Sada čeka da dobije američku vizu, jer planira da u oktobru održi veliku koncertnu turneju, tokom koje će imati priliku da peva u mnogim velikim gradovima. U decembru putuje u Australiju, gde većima ugovorenekoncerte,čemu se  posebno raduje. Ovaj udaljeni kontinent Ceca je posetila pre dve godine kada je imala turneju, a njeni nastupi se među pripadnicima naše dijaspore i danas prepričavaju i pamte.
Harizmatična dama ima armiju fanova na tom kontinentu, koji je gotovo svakodnevno šalju poruke podrške putem društvene mreže „Tviter“.
- Posle vrlo naporne i radne godine, bilo mi je čudno kad je došao vikend, a da nisam otputovala iz Beograda. Već posle dve nedelje sam bila svesna činjenice koliko sam navikla na kontinuirno druženje sa publikom. Baš iz tog razloga se neizmerno radujem nastavku turneje. Osim koncerata, mislim da još mnogo toga dugujem mojoj publici koja je godinama uz mene, u dobru i u zlu, te zato već sada uveliko radim na planovima za novi album za 2013. godinu kaže folk diva.
Sve Cecine fanove posebno će obradovati što će u predstojećem periodu biti objavljena dva njena nova spota za pesme „Zagrljaj“ i „Probudi me kad bude gotovo“. Popularna pevačica i tom prilikom će se potruditi da opravda očekivanja svojih obožavalaca i da ekranizacije za njene najnovije numere budu maštovite i orginalne.

Piše: Jelena Vlahović
Foto: Miloš Nadaždin

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin