Katarina Živković: Samouverena i odlučna

Katarina Živković: Samouverena i odlučna

Autor: | 18/10/2012

0

Folk zvezda Katarina Živković osvojila je simpatije publike već kao tinejdžerka kada je učestvovala u takmičenju „Zvezde Granda“, a veliku popularnost stekla je pre dve godine tokom rijalitija „Farma“, u kome je pobedila. Harizmatična pevačica imala je lepo i skromno detinjstvo, a zdravo okruženje u kome je odrastala pomoglo joj je da uvek bude čvrsto na zemlji. Za svoje ciljeve se uvek borila sama, a posle nekoliko ljubavnih razočaranja stabilnu vezu ostvarila je sa sadašnjim partnerom, voditeljem i fudbalskim menadžerom Branislavom - Banetom Jankovićem. I pored toga što se ovaj poznati par početkom godine verio, za sada ne planiraju brak i potomstvo.
Kako ste proveli detinjstvo?
- Odrasla sam sa roditeljima i bakom i dekom. S jedne strane, imala sam lepo detinjstvo jer sam bila okružena dragim ljudima, ali je istovremeno bilo i teško pošto sam odrastala u vreme najveće ekonomske krize u zemlji, koja nije zaobišla ni moju porodicu. Roditelji, naročito majka, trudili su se da to ne osetim mada to nije uvek bilo moguće.
Jeste li patili zbog toga što ste jedinica?
- Jesam. U početku sam želela da imam brata ili sestru, ali kada sam malo porasla, shvatila sam da moji roditelji jedva i mene izdržavaju i da nemaju mogućnosti za još jedno dete. Srećom, u mom naselju živi i moja šira familija tako da nikada nisam bila usamljena.
Da li su vas roditelji razmazili?
- Nisu imali kad da me razmaze pošto su morali da se bore da mi obezbede dovoljno sredstava za pristojan život. Osim toga, sa osamnaest godina počela sam da živim sama i navikla sam da se borim.
Kako ste provodili slobodno vreme?
- Više od trinaest godina igrala sam folklor u Kulturno-umetničkom društvu "Lemind". Zahvaljujući tome proputovala sam čitavu Srbiju, ali i mnoge inostrane zemlje, što je bilo dragoceno iskustvo. Kada sam počela da živim u Beogradu, morala sam da prestanem da igram pa su mi mnogo nedostajala druženja sa ljudima iz mog ansambla. I sada se ponekad dešava da mi sve to nedostaje.
Da li ste u mladosti imali dugu vezu?
- Imala sam momka sa kojim sam se zabavljala dve i po godine. On je iz Leskovca, ali je živeo u inostranstvu tako da je naša veza uvek bila na daljinu. To nije moglo da funkcioniše i kada smo to shvatili, odlučili smo da se raziđemo.
Jeste li nekada želeli da postanete doktor, s obzirom na to da ste završili srednju medicinsku školu?
- Želela sam da budem doktor. U osnovnoj školi bila sam vukovac i najbolji đak u generaciji. Pošo mi je majka medicinska sestra, želela sam da pođem njenim stopama, ali sam mislila da ću završiti Medicinski fakultet. Međutim, u srednjoj školi nisam bila tako dobar đak, a moji snovi su se promenili kada sam shvatila da ne mogu bez muzike.
Kada ste prvi put poželeli da budete pevačica i od koga ste nasledili talenat?
- U mojoj porodici niko nije muzikalan osim mene. Pevanjem sam slučajno počela da se bavim kada sam sa četrnaest godina pristala da pevam na jednoj svadbi, i jako dobro sam se snašla. Posle toga, dve godine pevala sam u jednom klubu u Leskovcu, a kasnije sam sa drugovima osnovala i bend sa kojim sam mnogo nastupala.

Intervju: Ivana Nikolić

Foto: Miša Obradović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti