Nepobedivo srce: Rad i druženje u Banji Koviljači

Nepobedivo srce: Rad i druženje u Banji Koviljači

Autor: | 28/04/2011

0

Ekipa serije „Nepobedivo srce“, sa rediteljem Zdravkom Šotrom na čelu, nedavno je boravila u Sportsko-rekreativnom kompleksu „Sunčana reka“ u blizini Banje Koviljače. U prelepom ambijentu kompleksa koji je smešten na desnoj obali reke Drine snimane su neke od scena serije koja je ponovo, posle „Ranjenog orla“, spojila Ivana Bosiljčića i Slobodu Mićalović. Dobro oprobani glumački par i ovog puta dao je svoj maksimum, a gledaoci s nestrpljenjem očekuju kraj oktobra kada će se emitovati prva od petnaest planiranih epizoda, nastalih po romanu Milice Jakovljević Mir-Jam. Ljubavna priča Miroslava Baltića, mladog pravnika koji posle završenog fakulteta ne može da nađe posao u struci, pa da bi izdržavao majku i sestru radi kao učitelj u bogataškim porodicama i bavi se muzikom, i lepe Milene, kćerke uglednog bankara zasigurno će postići veliki uspeh, u šta ne sumnjanju ni glumci, ali ni čelnici „Radio-televizije Srbije“ i „Košutnjak filma“ koji potpisuju produkciju serije.
- U „Sunčanoj reci“ pored Drine snimali smo i „Greh njene majke“. Toliko nam se dopalo prelepo okruženje a ljudi su nas ovde dobro primili pa smo morali ponovo da dođemo. U Banji Koviljači smo zimus snimali na minus jedanaest, kada je vila „Dalmacija“ „glumila“ sanatorijum „Golnik“ u Sloveniji, a sada kada je olistalo, snimamo nove kadrove. Ivan i Sloboda su dobitna kombinacija u svakom pogledu - rekao je reditelj Zdravko Šotra koji je za razliku od prethodne dve serije, kada je za komponovanje muzike angažovao Željka Joksimovića, sada tu ulogu poverio Korneliju Kovaču. Poznati muzičar je, i pored pisanje pesme sa kojom je pokušao da ode na „Evroviziju“, uspeo da komponovanje numera za seriju privede kraju.
- Do sada sam napravio snimke koji su korišćeni kao audio matrice tokom snimanja slike i podloga za ono što će ići u program. To su radni snimci u kompjuteru, a predstoji nam pravo snimanje sa živim instrumentima. Imamo vokalne numere, u kojima je uglavnom zastupljen Ivan Bosiljčić, ali i instrumentale. Pokušao sam da ubacim i neke kompozicije iz perioda kada se događa radnja serije, ali su mnoge zaštićene a autorska prava su skupa. Napravio sam pesme po uzoru na takve melodije i ne odudaraju od onih koje su snimljene krajem dvadesetih i početkom tridesetih godina prošlog veka - kaže Kornelije Kovač.
Ulogom Milene Sloboda Mićalović vraća se na televizijski ekran posle rođenja bliznakinja Mile i Vere, a poslovne i porodične obaveze lako je uklopila. Mnoge scene snimane su u Beogradu, tako da nije dugo bila odvojena od svojih kćerki. Jedino su se razdvajale zbog glumičinog rada u Vršcu, Banji Koviljači i Jugovu kod Smedereva, ali je tada Sloboda odsustvovala od kuće samo nekoliko dana. Ekipa krajem meseca odlazi u Pariz gde će završiti snimanje serije.
Ivan Bosiljčić priznaje da mu je od svih angažmana rad na seriji „Nepobedivo srce“ bio najzahtevniji, jer do sada je svaku Šotrinu seriju snimao leti, a sada je radio tokom tri godišnja doba u različitim vremenskim uslovima. Ipak, zahvaljujući reditelju koji je „opustio“ ekipu tokom snimanja, ma gde ono bilo, osećala se pozitivna atmosfera.
- Da nije Šotre, rad bi bio teži zato što je ovo najsloženija serija koju smo do sada snimali, i produkcijski, a i glumački. „Ranjenog orla“ i „Greh njene majke“ snimali smo od juna do septembra, a ovde smo radili po svim vremenskim uslovima, kiši, snegu, suncu, od minusa do plusa. Na svu sreću, tu je Šotra, koji snimanje i kao reditelj i kao čovek čini predivnim - rekao je Ivan.

Sandra A. Rilak

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još