Kejt Midlton: Uzbuđena, ali sasvim spremna da prihvati obaveze kraljevskog života

Kejt Midlton: Uzbuđena, ali sasvim spremna da prihvati obaveze kraljevskog života

Autor: | 27/04/2011

0

Samo nekoliko dana pred veliki dan u njihovom životu, princ Vilijam i njegova verenica Kejt Midlton užurbano obavljaju poslednje pripreme za venčanje decenije. Svoj bračni zavet izgovoriće pred, prema procenama, dve milijarde ljudi. Radoznala publika iz celog sveta će moći da prati ovaj uzbudljivi događaj.
Kada se probudi tog 29. aprila, spremna da zauzme glavnu poziciju, buduća mlada neminovno će osetiti leptiriće u stomaku. Kao u pravoj bajci, princeza i buduća kraljica zakoračiće u Vestminstersku palatu preuzimajući sve obaveze koje taj čin nosi. Iako one mogu da izgledaju zastrašujuće, Kejt se oseća spokojno jer je spremna da preuzme veliku odgovornost koja je čeka. Posle osam godina zabavljanja, Kejt i njen zgodni mladoženja spremni su da sklope bračni savez. Ova iskrena ljubav bi, pored toga što njima i njihovim porodicama pričinjava veliku radost, mogla da unese dostojanstvo i povrati veru javnosti u kraljevsko venčanje.
I Vilijam priznaje da su mu, usled treme, na probi, koja je obavljena ovog meseca, klecala kolena i da je zbog uzbuđenja imao nekoliko neprospavanih noći. Za razliku od njega praktična Kejt predstavlja oličenje spremne i sigurne neveste.
„Hello!“ ekskluzivno saznaje da je, uprkos važnosti celog događaja, buduća princeza odbila bilo kakvu pomoć u šminkanju i pripremama na dan venčanja,kao i kada su ona i Vilijam objavili veridbu.
- Kejt nikada nije dozvoljavala da joj neko pomaže da se našminka, pa to ne planira ni sada - otkriva jedan njen prijatelj. Hrabra, vredna divljenja, ali i veoma riskantna odluka s obzirom na to da će milioni očiju preispitivati i najsitniji detalj. Proslavljena šminkerka Meri Grenvel, koja je Vilijamovu pokojnu majku, princezu Dajanu, od sramežljive devojke pretvorila u samouverenu lepoticu, veruje da će Kejt to izgurati:
- Kejt ima upečatljiv, prelep izgled, poseduje prirodnu lepotu. Sa tim tamnim očima, prekrasnom gustom kosom i kao dugmence slatkim nosićem, lice joj izgleda kao božansko i ne sumnjam da će ona to i pokazati.
Guru za lepotu Barbara Dali, koja je 1981. spremala Dajanu za njeno venčanje sa princom od Velsa, takođe veruje da će Kejt dobro odraditi posao. Ipak, ona za buduću mladu ima nekoliko saveta.
- Treba da ima na umu da će to biti dug dan, da će ceo svet gledati i da dug boravak pod svetlošću kamera može biti veoma naporan - ekskluzivno za „Hello!“ kaže Barbara. - Kejt ima prirodno besprekornu kožu, tako da njoj i ne treba mnogo šminke. Ja bih dodala malo više rumenila i pudera, da joj se lice ne bi sijalo i da bi ostalo u najboljem izdanju.
Međutim, ostati u najboljem izdanju za Kejt ima šire značenje od same šminke. Ona i njen princ imaju jedan zreo odnos kome su dali vremena da se razvije. To nikako nije bio slučaj sa poslednjim bajkovitim venčanjem koje je zaokupilo naciju - venčanjem Vilijamovih roditelja pre trideset godina. Dajana je imala samo devetnaest godina, dvanaest manje od svog verenika, kada se, posle kratkog šestomesečnog udvaranja, verila.
Prilikom objave veridbe u novembru, Vilijam je novinaru Tomu Bredliju ispričao kako je pokušao da nešto nauči iz ,,grešaka prošlosti’’. Pri tome mislio je na probleme koji su opterećivali brak njegovih roditelja i zato namerava da svoju partnerku upozna sa tim šta stvarno znači postati deo kraljevske porodice.
- Uglavnom su to razlozi zašto smo ovoliko čekali. Hteo sam da joj pružim priliku da vidi kako sve to izgleda i da se, pre nego što odemo predaleko, ako želi, povuče - otvoreno govori dvadesetosomogodišnji princ.
Kejt je već u potpuno drugačijem svetu od onog u kome je Dajana bila pre svog venčanja. Naivna, ranjiva mlada devojka, koja je već prošla kroz mukotrpni razvod svojih roditelja i koja je bila totalno nespremna na pažnju i odgovornosti koje nosi kraljevski brak.
Kasnije, prilikom istrage sprovedene povodom njene tragične smrti u saobraćajnoj nesreći 1997. godine, otkriveno je da se na dan svog venčanja osećala kao ,,jagnje pred klanje’’ i da je, postajući svesna situacije u kojoj se našla, na medenom mesecu proplakala ,,more suza’’. Rođenje njenog voljenog sina Vilijama godinu dana kasnije i rođenje princa Harija, Vilijamovog kuma, dve godine posle toga, doneli su Dajani bazuslovnu ljubav za kojom je oduvek žudela. Uprkos sopstvenom nesrećnom detinjstvu bila je izvrsna majka, puna ljubavi i odlučna u nameri da se njeni sinovi osećaju voljeno, sigurno i ,,normalno“, koliko god je to bilo moguće.
Poput ostalih mladih majki uživala je da ih vodi u luna-park i na hamburger. Obožavala je njihove dečje nestašluke i obasipala ih je ljubavlju i pažnjom. Sve to je, nesumnjivo, doprinelo da Vilijam izraste u naočitog, zabavnog i saosećajnog čoveka kakav je danas. Neminovna su poređenja buduće mlade i Dajane kada se govori o njenom iskrenom i toplom obraćanju javnosti prilikom objave veridbe - prva naznaka njenog novog života. Istančan ukus za modu, zavidna figura i veseo karakter su očigledne sličnosti između njih dve. Međutim, Kejt do svoje uloge dolazi u stadijumu potpuno drugačijem od Dajaninog. Istog obrazovanja kao i princ Vilijam, koga je upoznala dok su oboje bili studenti univerziteta „Sent Endrjuz", budućem mužu je ravna kako po godinama tako i po životnom iskustvu. Osim toga, ona dolazi iz stabilne porodice koja ne samo da joj je pružila sigurnost već i njenom mladoženji, koji ne može da prestane da ih hvali, predstavlja pouzdan oslonac.
- Kejt dolazi iz stabilne porodice gde su svi veoma bliski - rekao je princ na dan veridbe. - Sa njima sam u odličnim odnosima i veoma sam im zahvalan na podršci. Kejtini roditelji, Majkl i Kerol, vrlo su brižni, zanimljivi i gostoljubivi, tako da se osećam kao deo porodice. Toliko da, navodno, Majkla zove ,,tata“.
Naravno, Kejt je preuzela odgovornost da tog sudbonosnog dana dosadni protokol ne odigra važniju ulogu od njene porodice. Noć pre venčanja će provesti u jednom od londonskih hotela zajedno sa roditeljima i sestrom Pipom, koja će joj biti deveruša. Sigurno će im se pridružiti i njen brat Džejms.
Više od trideset godina braka Kerol i Majkla Midltona, koji su Kejt bili uzor porodične zajednice, nisu postigli samo lični već i profesionalni uspeh. Vode uspešnu kompaniju za poštansku dostavu. Dok Majkl potiče iz porodice srednje klase koja se bavila pravom, Kerol poreklo vodi iz prevashodno radničke klase. Njenu majku Doroti Goldsmit, kćerku jednog stolara, zbog težnji da prevaziđe i poboljša sopstveni položaj rođaci su smatrali snobom.
Prema rečima jednog od njenih rođaka, želela je da stigne do vrha piramide. Nažalost, umrla je 2006, tako da možemo samo da zamislimo ponos sa kojim bi zauzela svoje mesto u Vestminsterskoj palati i posmatrala svoju unuku dok joj sve žene iz kraljevstva zavide u trenutku kada postaje žena budućeg kralja. Još jedna osoba koja će osetno nedostajati je, naravno, Dajana, princeza od Velsa. U iskrenom gestu posvećenosti svojoj pokojnoj majci, Vilijam je odabrao Dajanin verenički prsten od safira i dijamanata za svoju buduću suprugu.
- Mislio sam da je to baš lepo. To je moj način da i ona bude deo svega - objasnio je princ.
Dok mnogi prsten, koji je prvi put obeležio početak krajnje tragičnog braka, smatraju nepodobnim, pokojna princeza bi sigurno podržala sinovljevu odluku. Uostalom, kako se takav istinski gest iskrene ljubavi može smatrati nesrećnim? Takođe, ne postoji nikakva sumnja u to da bi Dajana odobrila Vilijamov izbor mlade. Kejt mu je pružila ljubav, toplinu i stabilnost onakvu kakvom ga je majka tokom celog svog, nažalost, kratkog života obasipala.
- Volela bih da sam je upoznala. Očigledno je bila jedna vrlo inspirativna žena - rekla je Kejt kada su je u novembru pitali za Dajanu.
Ne čudi što je Vilijamova verenica i buduća princeza probudila naklonost naroda prema kraljevskoj prodici. Štaviše, i princ Čarls i njegova supruga, vojvotkinja od Kornvola srdačno su prihvatili Kejt kao člana porodice.
Dakle, 29. april bi trebalo da bude početak jedne stvarne bajke, koja izgleda kao da će ovog puta imati onaj ,,živeli su dugo i srećno“ završetak.

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti