Poseban dan za princa Vilijama i vojvotkinju Kejt

Poseban dan za princa Vilijama i vojvotkinju Kejt

Autor: | 29/04/2020

0

Kada su 29. aprila 2011. godine princ Vilijam i Kejt Midlton izgovorili sudbonosno "da" u londonskoj Vestminsterskoj katedrali verovatno nisu ni sanjali da će devetu godišnjicu braka slaviti bez princa Harija.

Prinčevi Vilijam i Hari bili su nerazdvojni sve dok mlađi brat, sa suprugom Megan Markl i sinom Arčijem, nije napustio Ujedinjeno Kraljevstvo. Ovaj dan budući kraljevski par slavi intimno i bez velike pompe i zbog situacije nastale usled pandemije koronavirusa koja je blokirala planetu.

Pročitajte: Prinčevi Vilijam i Hari u šoku- Smrt pogodila kraljevski dvor


Kraljevsko venčanje, označeno kao venčanje veka, pratilo dve milijarde ljudi

Princ Vilijam i Kejt Midlton izgovorili su sudbonosno “da” u londonskoj Vestminsterskoj katedrali, posle gotovo 10 godina zabavljanja. Mladu je do oltara dopratio otac, a nakon što su mladenci izgovorili uobičajene zavete, puna tri sata zvonila su crkvena zvona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on Apr 29, 2020 at 1:05am PDT

Pročitajte: Kejt Midlton- Uzbuđena, ali sasvim spremna da prihvati obaveze kraljevskog života

Mladenci, njihovi roditelji, kum i kuma, kraljica Elizabeta II i princ Filip zajedno su izašli na balkon, a masa ih je razdragano pozdravila. Svi su čekali da vide prvi poljubac Vilijama i Kejt. Naime, par se nije poljubio posle završetka crkvene ceremonije, već su to prvi put učinili na balkonu Bakingemske palate pred svima.

Mladenci su su na balkonu poljubili dva puta uz snažne ovacije okupljenih, a to je iznenadilo javnost, jer u prošlosti je retko bilo više od jednog poljupca na venčanjima pripadnika britanske krune. Posle toga, sedam aviona RAF-a nadletalo je palatu.

Posle poljupca, mladenci su pozdravili okupljene i ušli u palatu u kojoj je bio organizovan prijem za šest stotina zvanica.

Venčanica Kejt Midlton najbolje čuvana tajna na svetu

Venčanica koju je Kejt Midlton obukla na „venčanju veka“ bila je najbolje čuvana tajna na svetu. Opisana kao inspirativna, briljantna i veoma moderna, venčanica je do poslednjeg trenutka ostala misterija.

Haljinu od tila i svile boje slonovače dizajnirala Sara Barton iz kreativnog tima Aleksandra Mekvina. Gornji deo venčanice pratio je liniju tela, a rukavi su bili dugi i napravljeni od čipke sa cvetnim detaljima. Donji deo napravljen je tako da podseća na cvet-suknja, uska u struku, postepeno se širila od kukova, po viktorijanskoj tradiciji šivenja.

Holivudski glamur udahnut je visokom kragnom i dubokim V izrezom na prednjem delu korseta, a šlep je bio dužine nešto manje od tri metra. Veo, boje slonovače sa ivicama porubljenim ručno izvezenim cvetovima, napravljen je od slojeva svile i tila. Kejtinu tijaru, pozajmljenu od kraljice, pošto mlada mora na sebi da ima i nešto pozajmljeno, napravio je „Kartije“ 1936. godine.

Kejt Midlton od roditelja dobila poseban poklon

Novi porodični grb porodice Midlton inspirisao je dizajnera Robinsona Pelhama da za Kejt izradi dijamantske minđuše u obliku kruške sa listićima hrasta, i sa malim dijamantom u obliku žira u sredini. Minđuše je Kejt dobila na poklon od svojih roditelja Kerol i Majkla, kao nešto novo.

Pročitajte: Kraljevsko venčanje: suveniri kao podsetnik (FOTO)

Plava traka je diskretno ušivena u haljinu, tako da je mlada na sebi imala i nešto plavo. Sara je svoj rad na haljini opisala kao „veliko životno iskustvo i životnu šansu“:

– Bila sam počastvovana kada su me zamolili da kreiram haljinu i veoma sam ponosna na rezultat koji sam postigla –

Kejt i Vilijam su na svoje venčanje pozvali i sve svoje bivše ljubavi

Britanski mediji su preneli da budući kralj i kralj nisu zaboravili ni svoje bivše ljubavi. Kejt je pozivnicu poslala Ruperu Finču, s kojim se zabavljala pre Vilijama, a nije zaboravila ni svoju tinejdžersku ljubav Viljema Marksa. Prinčev spisak bivših ljubavi bio je nešto duži, pa su Izabela, Arabela, Rouz i Džesi Kreg mole  uživo da gledaju kako Kejt postaje princeza.

Kejt i Vilijam imaju troje dece šestogodišnjeg princa Džordža , četvorogodišnju princezu Šarlot i dvogodišnjeg princa Luisa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on Apr 23, 2020 at 1:20pm PDT

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin Guliver/Getty/Instagram

Slične Vesti