EKSKLUZIVNO: Kejt i Vilijam posle zakletve na večnu ljubav

EKSKLUZIVNO: Kejt i Vilijam posle zakletve na večnu ljubav

Autor: | 10/05/2011

0

U Vestminsterskoj opatiji mladenci su izgovorili uobičajene zavete, a kada su se upisali u knjigu venčanih i otpevali britansku himnu, krenuli su prema Bakingamskoj palati. Po izlasku mladenaca iz Vestminsterske opatije, puna tri sata zvonila su crkvena zvona.
U otvorenoj kočiji Edvarda II iz 1902, koju su vukla četiri konja, mladenci su se vozili prema palati, gde se, prema zvaničnim procenama, okupilo oko pola miliona ljudi koji su željno čekali svadbenu povorku, koju je činilo pet kočija. Sunčano vreme, bez kiše, sve je obradovalo.
Najpopularniji bračni par u Engleskoj stigao je u Bakingemsku palatu i potom ih je fotografisao Hugo Barnand, koji je bio i službeni fotograf na venčanju princa Čarlsa i Kamile.
Mladenci, njihovi roditelji, kum i kuma, kraljica Elizabeta II i princ Filip zajedno su izašli na balkon, a masa ih je razdragano pozdravila. Svi su čekali da vide prvi poljubac Vilijama i Kejt. Naime, par se nije poljubio posle završetka crkvene ceremonije, već su to prvi put učinili na balkonu Bakingemske palate pred svima. Mladenci su su na balkonu poljubili dva puta uz snažne ovacije okupljenih, a to je iznenadilo javnost, jer u prošlosti je retko bilo više od jednog poljupca na venčanjima pripadnika britanske krune. Posle toga, sedam aviona RAF-a nadletalo je palatu.

Posle poljupca, mladenci su pozdravili okupljene i ušli u palatu u kojoj je bio organizovan prijem za šest stotina najbližih prijatelja i članova porodice.
Venčanica koju je Kejt Midlton obukla na „venčanju veka“ bila je najbolje čuvana tajna na svetu. Opisana kao inspirativna, briljantna i veoma moderna, venčanica je do poslednjeg trenutka ostala misterija.
Haljinu od tila i svile boje slonovače dizajnirala Sara Barton iz kreativnog tima Aleksandra Mekvina. Gornji deo venčanice pratio je liniju tela, a rukavi su bili dugi i napravljeni od čipke sa cvetnim detaljima. Donji deo napravljen je tako da podseća na cvet-suknja, uska u struku, postepeno se širila od kukova, po viktorijanskoj tradiciji šivenja. Holivudski glamur udahnut je visokom kragnom i dubokim V izrezom na prednjem delu korseta, a šlep je bio dužine nešto manje od tri metra. Veo, boje slonovače sa ivicama porubljenim ručno izvezenim cvetovima, napravljen je od slojeva svile i tila. Kejtinu tijaru, pozajmljenu od kraljice, pošto mlada mora na sebi da ima i nešto pozajmljeno, napravio je „Kartije“ 1936. godine.

Novi porodični grb porodice Midlton inspirisao je dizajnera Robinsona Pelhama da za Kejt izradi dijamantske minđuše u obliku kruške sa listićima hrasta, i sa malim dijamantom u obliku žira u sredini. Minđuše je Kejt dobila na poklon od svojih roditelja Kerol i Majkla, kao nešto novo. Plava traka je diskretno ušivena u haljinu, tako da je mlada na sebi imala i nešto plavo. Sara je svoj rad na haljini opisala kao „veliko životno iskustvo i životnu šansu“:
- Bila sam počastvovana kada su me zamolili da kreiram haljinu i veoma sam ponosna na rezultat koji sam postigla zajedno sa ostalim članovima tima Aleksandra Mekvina.
Posle Aleksandrove tragične smrti, prošle godine, vođstvo nad kreativnim timom preuzela je Sara, koja je dvanaest godina bila njegova desna ruka. Venčanica je dobila pohvale, a legendarni Valentino Garavani je za „Hello!“ rekao:
- Ovo je veliki korak i važan trenutak za kuću „Mekvin“, odavanje dužne pošte velikom kreatoru.
Mlada je tokom celog prepodneva ostala sasvim smirena, otkrio je tim zadužen za njen izgled.

Posle prijema, Vilijem je zanosnu suprugu provozao u omiljenom automobilu Džejmsa Bonda - „aston martinu“ iz 1969, koji pripada njegovom ocu princu Čarlsu. Na zadnjim registarskim tablicama pisalo je „Upravo venčani“, i u automobilu ukrašenom balonima i ukrasnim trakama odvezli su se u Klarens haus.

Piše: Nadežda Jokić

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti