Željko Bebek - mesec dana odvojen od dece

Željko Bebek - mesec dana odvojen od dece

Autor: | 22/05/2011

0

Rok legenda bivše Jugoslavije Željko Bebek nedavno se vratio sa turneje po Americi i Kanadi. Pevač je sa članovima svog benda i suprugom Ružicom na dalekom kontinentu proveo mesec dana gde je održao koncerte u deset gradova. Prijemom publike je veoma zdovoljan, a ova turneja bila je proba za koncert za odabrane zvanice, koji će održati 14. maja u Zagrebu, a na kojem će svirati svoje najveće hitove iz doba "Bijelog dugmeta" i svoje solo karijere.
- Odziv publike na svim koncertima bio je odličan, a ono što me je veoma radovalo je činjenica da su svi oni sa mnom pevali cela dva i po sata. Svaki put posle nastupa morao sam im pokloniti svoje vreme za davanje autograma i fotografisanje - kaže Željko Bebek po povratku u Zagreb gde su ga s nestrpljenjem očekivala deca, osmogodišnji sin Zvonimir i šestoipogodišnja kćerka Katarina.
Iako ga supruga Ružica prati na svim putovanjima, deca zbog školskih obaveza ne putuju sa roditeljima. Razdvojenost uvek teško podnose, ali su svi već naučili da žive sa tim, shvatajući da su duga putovanja deo Željkovog posla.
- Ružičino prisustvo mi mnogo znači na turnejama. Da ona ne idesa mnom sigurno da ne bih prihvatao ponude da pevam preko okeana. Deca, nažalost, više ne mogu da putuju sa nama, pa dok smo mi bili odsutni čuvala ih je baka - kaže Bebek koji je sa svojim naslednicima svakodnevno komunicirao putem Skajpa i na taj način bar malo lakše podneo to što nisu zajedno.
- Prvih petnaest dana razdvojenosti, i mi i deca nekako izdržimo, ali posle toga mnogo nam nedostaju. Jedva dočekamo susret koji je uvek dirljiv, pa je tako bilo i ovoga puta. Inače, sa svakog putovanja im donesem poklone. Njihov osmeh, kada vide šta su dobili, ništa ne može da zameni. Vole kada im kupujemo garderobu, ali se najviše obraduju igračkama. Katarini smo iz Amerike doneli šminku i tigra koji reži, dok je Zvonimir dobio automobil sa daljinskim upravljačem.
Iako je više puta posetio američki kontinent, Bebek se sa dalekih putovanja uvek vrati pun utisaka. Omiljeni grad mu je San Francisko, kojem se uvek rado vraća, a u kojem mu žive prijatelji Rod i Smilja, u čijem domu i odseda. Gostoprimstvo će im uzvratiti tokom leta kada ih bude ugostio na svom brodu, kojim će ploviti Jadranom. Tokom boravka u San Francisku najviše uživa u plovidbi ispod čuvenog mosta Golden gejt, a nezaboravna mu je i poseta zatvoru Alkatraz.
- Pored svega što se može videti u San Francisku, ovaj grad me privlači jer je istorijski za rok i pop muziku. Tu je sve počelo. Hipi pravac, deca cveća. Kada sam tamo, uvek imam osećaj da sam zakoračio u jedan deo istorije - priča o svojim utiscima Bebek i izdvaja još jedno mesto – Toronto, zbog blizine Nijagarinih vodopada koje ne propušta da poseti, kad god ima priliku za to.
Luksuzni restorani u kojima se mogu sresti mnoge poznate ličnosti, za pevača i njegovu suprugu, nisu izbor za izlazak. Radije će uživati u pilećim specijalitetima iz restorana KFC koje mogu da konzumiraju i u hodu, dok obilaze grad.
- Amerika nema baš istorijske znamenitosti i po tome uopšte ne liči na Evropu. Lepo je u Torontu videti CN toranj, potom u Njujorku Empart stejt bilding, ali tamo je najveći užitak da odeš do grada popneš se na najvišu zgradu i tu napraviš nekoliko fotografija - priča Bebek koji je samo dan pred odlazak na turneju proslavio devet godina braka sa suprugom.
- Godišnjicu braka obeležili smo sa decom u Zagrebu u jednom kineskom restoranu. Uživali smo u dobroj hrani i šampanjcu. Kada smo završili sa večerom oni su otišli kući, a nas dvoje smo nastavili da se provodimo u jednom klubu gde se pušta džez muzika - kaže na kraju roker koji se nada da će u Beogradu već na jesen održati koncert, a potom pevati i u ostalim većim gradovima u Srbiji.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti