Ketrin i Vilijam: Završeno prvo bračno putovanje

Ketrin i Vilijam: Završeno prvo bračno putovanje

Autor: | 23/07/2011

0

Prvo bračno putovanje u inostranstvu naslednika britanske krune, princa Vilijama i njegove supruge Kejt završeno je posle devet dana. Ovaj skladan par za to vreme obišao je nekoliko pokrajina u Kanadi, a odlazak na daleki kontinent iskoristili su i da bi tri dana u proveli Los Anđelesu odakle su se vratili u London.
Poseta trenutno najpopularnijeg bračnog para američkom kontinentu izazvala je veliku pažnju javnosti u čitavom svetu, a mladenci su se potrudili da svima ostanu u lepom sećanju. Kako vojvotkinja Kejt ranije nije bila u Americi, njoj su najuzbudljivije protekli dani provedeni u Los Anđelesu. Bračni par je tamo imao priliku da odsedne u jednoj od najluksuznijih vila u metropoli, sagrađenoj 1929. godine, koja se nalazi pored istorijskog Henkok parka. Imali su na raspolaganju sedam spavaćih soba i kupatila koja su sva u mediteranskom stilu. Zdanje je vlasništvo britanske ambasade u Sjedinjenim Državama, u kome često odsedaju viđeniji Englezi koji dolaze u Holivud, pa je tako poslednji put tu boravio Tom Huper, tvorac čuvenog filma „Kraljev govor“. Dok su boravili u svetskom centru sedme umetnosti, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža bili su gosti nekoliko glamuroznih prijema od kojih se najznačajniji dogodio drugog dana njihovog boravka, kada je u njihovu čast priređena žurka u pozorištu "Belasko“, u organizaciji Britanske televizijske i filmske akademije. Tom prilikom među gostima je bilo i pedeset mladih glumačkih zvezda iz Britanije koje su imale priliku da se sretnu sa budućim kraljem i kraljicom. Gotovo sve održane zabave imale su humanitarni karakter, ali još nije objavljeno za šta će prikupljeni novac biti iskorišćen.
Za razliku od boravka u Los Anđelesu gde je mladi bračni par uglavnom uživao u glamuroznim prijemima, tokom posete Kanadi imali su mnogobrojne aktivnosti koje su izazvale veliko uzbuđenje kako samog para tako i njihovih fanova koji su žarko želeli da ih vide. Posle velikog prijema koji je povodom njihovog dolaska organizovan u Otavi, uputili su se na Ostrvo princa Edvarda gde su imali priliku da sa iskusnim sportistima odmere snage u raftingu. Naime, dok je na čelu jednog tima bio princ Vilijam, drugi je predvodila Kejt. Već na početku budući engleski kralj je izjavio da je siguran u svoju pobedu, dok je njegova supruga skromno rekla da će dati svoj maksimum tokom takmičenja. Na kraju je pobedu ipak odneo tim njenog supruga koji se pokazao spretnijim. Prisutnima na poznatom kanadskom ostrvu princ je pokazao svoje umeće u vožnji hilikoptera u ekstremnim okolnostima, a njegove sposobnosti oduševile su prisutne.
Za vreme posete gradu Jelounajfu, na severozapadu zemlje, imali su priliku da igraju ulični hokej sa tinejdžerima koji treniraju taj sport. Iako nije bila odgovarajuće obučena za sportske aktivnosti, Kejt nije odolela da ne pokaže svoje umeće, pa je tako u štiklama odigrala jednu partiju na oduševljenje svih prisutnih, kojima je prinčevski par poklonio majice sa natpisom „Kembridž“.
Manje neprijatnosti poznati supružnici doživeli su tokom boravka u Kvebeku gde se većina stanovništva ne slaže sa tim što je Kanada ustavna monarhija sa kraljicom Elizabetom na čelu. Tako je u blizini mesta gde je 22. vojnički puk organizovao prijem nekoliko stotina demonstranata protestovalo, ali ni to nije moglo da pokvari dobro raspoloženje gostiju jer su pristalice došle u znatno većem broju. Među onima koji su želeli da vide princezu bilo je mnogo dece, a devojčice su se utrkivale kako bi joj poklonile buket cveća. U istom gradu par je posetio i jednu kliniku gde je vojvotkinja od Kembridža prvi put pričala na francuskom, i to u razgovoru sa bolesnicima koje je bodrila. Imali su priliku da se sretnu i sa mladim alternativnim umetnicima.
Supružnici su imali i veoma koristan čas pripreme francuskih jela u jednom od najluksuznijih restorana u Montrealu, na kome se Vilijam snašao bolje od svoje supruge i pokazao zavidno umeće u pripremi suflea. S druge strane, Kejt je otkrila prisutnima da voli da kuva i da to često čini, ali da se uglavnom odlučuje za jednostavnija jela.
Na uzbudljivom putovanju oni su zasadili i drvo koje će ubuduće simbolizovati njihovu ljubav, a nalazi se odmah pored stabla koje su pre dvadeset osam godina zasadili Vilijamovi roditelji, princ Čarls i princeza Dajana.
Među komentarima u vezi s posetom ovog para američkom kontinentu svakako su bili veoma interesantni i oni vezani za izbor garderobe buduće britanske kraljice. Naime, Kejt je kao i uvek bila odevena svedeno i elegantno, a u skladu sa engleskom tradicijom na važnim prijemima uvek je imala šešir. Modni stručnjaci su uglavnom imali samo reči hvale za njen stil, a mnogi su se složili da podjednako dobro izgleda u elegantnim haljinama, kao i u sportskoj odeći.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još